Witam dziś eksperymentowałem troszkę z subem w moim systemie którego mam podłączonego do wyjścia wysokonapięciowego we wzmaku pod wyjście B a kolumienki pod wyjście A tak że mogę sobię przełączać czy sub ma grać czy same monitorki i tu mi się coś zaczęło dziać z moją psychiką bo coś mi się wydawało że jak gra sub to jakość dźwięku w monitorach się pogarsza. Więc dla pewności że to tylko omam wyłączyłem suba z sieci i znowu przełanczałem najpierw wyjście A a potem A i B i znowu to samo wrażenie że gorzej gra jak są włączone oba wyjścia. Żeby być pewnym że to nie choroba (audiofilia ) poprosiłem moją żonkę żeby popstrykała mi a ja usiadłem tyłem żeby nie wiedzieć jakie jest wyjście i tu ku mojemu zaskoczeniu po 30s słuchania bez problemu odgadłem jak jest ustawiony selektor po prostu na samym wyjściu A grało inaczej głębia i te smaczki była wyraźniejsza.
Dla eksperymentu zamieniliśmy się miejscami z żonką i tu największe zdziwienie też stwierdziła że w tym momencie gra lepiej a to było właśnie wyjście A.
Proszę o wypowiedź czy ktoś z was robił już taki test , a jeśli nie to niech spróbuje i się wypowie. Co powoduje pogorszenie dzwięku na obydwóch wyjścach?
Dla eksperymentu zamieniliśmy się miejscami z żonką i tu największe zdziwienie też stwierdziła że w tym momencie gra lepiej a to było właśnie wyjście A.
Proszę o wypowiedź czy ktoś z was robił już taki test , a jeśli nie to niech spróbuje i się wypowie. Co powoduje pogorszenie dzwięku na obydwóch wyjścach?
Skomentuj