Witam wszystkich forumowiczów.
Jakiś czas temu przypadkowo zajżałem na to forum , potem zacząłem trochę czytać w tym temacie i bardzo mnie to zainspirowało to stworzenia własnego projektu. Początkowo zdecydowałem sie na budowę kolumn 3 WAY na przetwornikach rodzimej produkcji Tonsil, jednak czym więcej przeczytałem, to zrezygnowałem z tych głośników. Tylko że teraz po przeglądaniu licznych projektów zrobił mi sie mętlik w głowie.
W kwestii konstrukcji kolumn jestem amatorem (coś tam kiedyś zkleciłem).
Dlatego też proszę Szanownych Forumowiczów o pomoc.
Moja propozycja to:
SEAS - L18RNX/P
SEAS - 27TDFC
Mają to być kolumny podłogowe,pokój 25m/2,słucham różnych gatunków muzyki,oprócz klasyki.
Oczekuję aby kolumny grały przestrzennym ciepłym,w miarę szczegółowym nie męczącym dźwiękiem,potrafiły zagrać mocnym, głębokim, dobrze kontrolowanym basem.
Narazie napędzane były by ONKYO TX-SR 501E.
Nieznalazłem takiego zestawienie tych głośników, dlatego proszę o radę.
Z góry dziękuję wszystkim za wszelka pomoc.
Jakiś czas temu przypadkowo zajżałem na to forum , potem zacząłem trochę czytać w tym temacie i bardzo mnie to zainspirowało to stworzenia własnego projektu. Początkowo zdecydowałem sie na budowę kolumn 3 WAY na przetwornikach rodzimej produkcji Tonsil, jednak czym więcej przeczytałem, to zrezygnowałem z tych głośników. Tylko że teraz po przeglądaniu licznych projektów zrobił mi sie mętlik w głowie.
W kwestii konstrukcji kolumn jestem amatorem (coś tam kiedyś zkleciłem).
Dlatego też proszę Szanownych Forumowiczów o pomoc.
Moja propozycja to:
SEAS - L18RNX/P
SEAS - 27TDFC
Mają to być kolumny podłogowe,pokój 25m/2,słucham różnych gatunków muzyki,oprócz klasyki.
Oczekuję aby kolumny grały przestrzennym ciepłym,w miarę szczegółowym nie męczącym dźwiękiem,potrafiły zagrać mocnym, głębokim, dobrze kontrolowanym basem.
Narazie napędzane były by ONKYO TX-SR 501E.
Nieznalazłem takiego zestawienie tych głośników, dlatego proszę o radę.
Z góry dziękuję wszystkim za wszelka pomoc.
Skomentuj