Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny estradowe do (troszke ponad) 1000zł. Proszę o pomoc.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny estradowe do (troszke ponad) 1000zł. Proszę o pomoc.

Witam.

Potrzebuję porady jakie kolumny estradowe kupić do ceny 1000zł za dwie.

Mają być to kolumny dla zespołu muzycznego.

Myślałem nad AudioMega Akord 1000, ponieważ są na głośnikach STX'a, a miałem samoróbki na stx GDE-32-500-8-SE i ładnie grały.

Te kolumny będzie "napędzać" T.Amp E800.

Myślałem także nad omnitronic

Proszę o wszystkie propozycje co polecacie w tej cenie.

Pozdrawiam

http://stx.pl/index.php/product/list.../6/producer_id

Skomentuj

Mam do sprzedania dokladnie takie paczki jak potrzebujesz ... tym bardziej ze zasilalem je wlasnie tampem e800 i pod ten wzmak byly budowane:P, paczki ida na sprzedaz - w planach mocniejszy zestaw.

Sa to paczki na alphardzie magnum 15 oraz selenium dh200e-e... zwrotnica na porzadnych elementach i wszystkie metalowe wykonczenia. omnitronica do tego nie porownuj. Podobne paczki ale produkcji alpharda kosztuja najtaniej 1800zł za pare ja je sprzedam za nieco ponad 1kzł. Jesli jestes zainteresowany pisz PW.

fotka http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...92950580887be6

Skomentuj

Ochara na Twoim miejscu bym sie nie zastanawiał tylko bym brał ten zestaw od kolegi Szymona zwłaszcza za te pieniądze basu Ci nie zabraknie driver konkretny idealny do wokalu polecam.

Skomentuj

Sory ale nie chce samoróbek bo właśnie taki wystawiłem na sprzedaż na allegro: Kolumny STX + Selenium 450W RMS !! - 2 szt - Tanio (numer 795788007) (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=795788007 )

myślałem o czymś ORYGINALNYM

a na moje wymarzone LDM'y mnie nie stać

A co wy na te audiomega akord 1000?

też fajne i na stx'ie, proszę o propozycje dalsze i opinie

Skomentuj

Zamieszczone przez Ochara
            Sory ale nie chce samoróbek bo właśnie taki wystawiłem na sprzedaż na allegro: Kolumny STX + Selenium 450W RMS !! - 2 szt - Tanio (numer 795788007) (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=795788007 )
            Tylko że Szymon ma tam 15" a w tych kolumnach jest głośnik 12" który skrzeczy.

A co wy na te audiomega akord 1000?

też fajne i na stx'ie, proszę o propozycje dalsze i opinie
            I co z tego że tam siedzi 15" STX ? a reszta? wiesz co to za syf? Na twoim miejscu poważnie bym się zastanowił nad ofertą Szymona.

Skomentuj

A STX nie jest lepszy od alpharda?

A jak możecie to podajcie jakieś fajne propozycje kolumn ORYGINALNYCH

Skomentuj

http://www.audiosklep.pl/?zobacz=1744 prosze tu masz projekt na tym samym poziomie, a w zasadzie w polowie identyczny projekt rozniacy sie jedynie górą i filtrem. Dodam tylko ze selenium raczej robi lepsze drivery od alpharda.

Jesli myslisz nad omnitronikiem, audiomega (audiomega...) powaznie to powiem tylko ze mogles sprzetu ktory masz nie sprzedawac bo i tak nie zagra lepiej. Jaki powazny producent kolumn ESTRADOWYCH wklada do paczek kopolke... calosc wykonczona kiepskim plastikiem, a za zwrotke pewnie robi tam jakis kondensator.

Skomentuj

Jeszcze ich nie sprzedałem :P

A jakieś inne propozycje niż ten alphard?

Może jakieś używki ldm'a macie?

Albo inne kolumny oryginalne, bo rozmawiałem z moim kolegą który ma ldm'y a miał przedtem samoróbki to mówi że co ORYGINALNE KOLUMNY to oryginalne, zawsze oryginał jest lepszy od samoróbek.

PS. nie wiem czy to prawda.

To poproszę o jakieś propozycje, może jakieś z allegro ? Nie wiem nie znam się na markach które są dobre i w miarę tanie.

a co myślicie o tym omnitronicu: http://www.allegro.pl/item7966.......ej_w_pl_24h.html

albo co myślicie o kolumnach HQ POWER?

Skomentuj

a co myślicie o tym omnitronicu: http://www.allegro.pl/ite...j_w_pl_24h.html

jeśli po każdej imprezie chcesz wymieniać drivery to ok, lepszej oferty niż Szymona w tej kwocie nie znajdziesz co do sprzętu diy a robionym przez firme niekiedy sprzęt robiony wlasnorecznie jest lepszy od firmowego i w przypadku oferty kolegi tak jest.

Skomentuj

rozmawiałem z moim kolegą który ma ldm'y a miał przedtem samoróbki to mówi że co ORYGINALNE KOLUMNY to oryginalne, zawsze oryginał jest lepszy od samoróbek.
                      Pewnie,tylko jak byś zobaczył co można złożyć samemu za tą samą cenę to byś się mocno zdziwił. A te samoróbki co miał kolega były po prostu kiepskie i tyle.

a co myślicie o tym omnitronicu
                      Omnitronic to szit! nie dociera?

Chyba Hi-power. słyszałem kilka konstrukcji. Daj linka do czegoś to się zobaczy... Tylko że nawet tam nie zobaczysz dobrych głośników a wysokotonówka to najtańszy driver,tańszy od STX-a...chyba że nie będzie drivera tylko wysokotonówka...czyli jeszcze gorzej.

Skomentuj

a co myślicie o tym omnitronicu: http://www.allegro.pl/ite...j_w_pl_24h.html

jeśli po każdej imprezie chcesz wymieniać drivery to ok, lepszej oferty niż Szymona w tej kwocie nie znajdziesz co do sprzętu diy a robionym przez firme niekiedy sprzęt robiony wlasnorecznie jest lepszy od firmowego i w przypadku oferty kolegi tak jest.

Skomentuj

rozmawiałem z moim kolegą który ma ldm'y a miał przedtem samoróbki to mówi że co ORYGINALNE KOLUMNY to oryginalne, zawsze oryginał jest lepszy od samoróbek.
                          Cudowni koledzy którzy znają się na wszystkim :) To że większość ludzi to ułomy, nie potrafią nic zrobić i robi wielkie gówna a nie DIY i się dziwą że to nie gra, wiadomo nie od dziś. A jak obcuje się tylko z takimi wytworami to można sobie pomyśleć tak. Firma robi tak żeby zarobić a nie zeby było dobrze. A jak jest dobrze to firma i tak musi zarobić czyli jest drogo. Powiem tak, nie pomyśl że robimy nagonkę żeby kolega sprzedał kolumny. Po prostu sprzedajesz lepsze, kupujesz gorsze i jeszcze do tego dopłacasz (w wypadku kupowania przez ciebie omnitroniców i reszty shitu) a te kolumny na alphardzie i seleniumie są o niebo lepsze. Firma za nowe chciała by ponad tysiaka za sztukę (lekką ręką i to była by spoko cena) więc pomyśl sam. A najlepiej jak poszukasz opini na temat tych wynalazków o których tyle mówisz...

Aha, jeszcze jedno, jaką masz zwrotkę w tych które sprzedajesz?

Skomentuj

Moja zwrotka to:

Wszystko z GRELTON'a

3x rezystor ceramiczny 10W 8,2ohm

kondensator foliowy 10u VISATON

cewka powietrzna 0,56 mH nawijana drutem 1mm

Co ty o tym myślisz?

A mam pytanie, czy Alphard jest lepszy od STX'a?

Chodzi mi ogólnie nie o konkretne modele.

Skomentuj

Ogólnie to raczej troszkę gorszy... Ale niektóre modele ma dobre (tylk giną w ogólnej opinii...) Takero ma monitorki je jednych alphardach i sobie je chwali :) I ten model z tych kolumn też jest dobry.

Skomentuj

A co jest lepsze Alphard Magnum 15 czy STX GDE-32-500-8-SE?

Chodzi mi także który ma większą moc (RMS)

Skomentuj

Eminence kappa 15lf czy jakoś tak ale drogo coś ok 600zł

[ Dodano: 2009-10-26, 19:45 ]
                                  sory nie doczytałem tego stx-a do nadstawek to alphard do suba stx

Skomentuj

A co jest lepsze Alphard Magnum 15 czy STX GDE-32-500-8-SE?

Chodzi mi także który ma większą moc (RMS)
                                    Czego ma mieć więcej? mocy? a co Ci da ta moc? po twoich postach widać że kompletnie się nie znasz,jesteś zielony jak talala i jeszcze nie słuchasz żadnych naszych rad więc po co mamy tobie pomagać? Weź kup te omnitroniksy i zachwycaj się dźwięków z piezaka,będziesz zadowolony bo jak widzę to Ty już wybrałeś.

Aha,i weź powiedz jak nazywa się ten zespół,żeby było wiadomo kogo nie zapraszać z takim sprzętem.

Skomentuj

Nie po prostu chcę się dowiedzieć wszystkiego dokładnie.
                                      A dla twojej wiadomości tak to ja już wybrałem te kolumny od kolegi Szymona.

Napisałem PW, i mam nadzieję ze uzyskam niedługo odpowiedź, a z jednymi samoróbkami miałem kilka kłopotów więc nie dziwcie się że z drugimi nie chcę mieć.

Skomentuj

a z jednymi samoróbkami miałem kilka kłopotów więc nie dziwcie się że z drugimi nie chcę mieć.
                                        Normalne że masz uraz.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X