posiadam kolumny o wymiarach wys-460mm szer-260mm i glebokosc-210mm z glosnikiem niskotonowym stx gdn 20-80-8sc, srednim i wysokim tonsila. chcialbym zamontowac w nich tunele bass-reflex. czy moglbym mi ktos podpowiedziec jakie powinny byc wymiary tych tuneli? wolalbym zamontowac po dwa mniejsze niz jeden duzy gdyz mam niewiele miejsca wolnego. nie mam pojecia jak to obliczyc wiec prosze o dokladna odpowiedz. z gory dziekuje
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jakie tunele bass-reflex?
Collapse
X
-
zrobilem taki prowizoryczny tunel 6.5cm srednicy zamiast wysokotonowego i wydaje mi sie ze jest lepiej, głebszy bass itd. moj kumpel ma o polowe mniejsze pudla i malutki tunel i ladnie gra. mozna by sprobowac, jaki wymiar tego tunela? gdzies wyczytalem ze do 20 to 6.8cm,ale nie mam tyle miejsca wiec moze 2x3?? w tej chwili to tak gra http://www.youtube.com/watch?v=zQxAwhLSGY8
Skomentuj
-
Zamieszczone przez koniokondzikzrobilem taki prowizoryczny tunel 6.5cm srednicy zamiast wysokotonowego i wydaje mi sie ze jest lepiej, głebszy bass itd
Zamieszczone przez koniokondzikgdzies wyczytalem ze do 20 to 6.8cm,ale nie mam tyle miejsca wiec moze 2x3??
tu nie chodzi o srednice a o powierzchnie. no i stosujac 2 tunele musza ona byc dluzsze - wiec nie ma sensu ich montowac bo i tak sie nie zmieszcza
jak nadal sie upierasz to wsadz jeden wiekszy od gory/dolu
Skomentuj
Skomentuj