Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jestem zielony proszę o pomoc!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jestem zielony proszę o pomoc!

Witam, poszukuję odpowiednich (optymalnych) kolumn do wzmacniacza Technics SU-A700MK3, przeszukałem już google ale nie znalazłem interesujących odpowiedzi.
    mam nadzieję że na tym forum ją znajdę :wink:
    moje (nasze, bo zona tez będzie korzystać) zainteresowania muzyczne są dość szerokie Iron Maiden, Black Sabbath, Scorpions, AC/DC ale też George Michael, Cesaria Evora, Sade, czasami również coś z muzyki poważnej. czego na pewno nie będę słuchał - to hiphop, techno itp.
    pokój 15m2 ze skosami cały wykończony w drewnie.
    muzyka odtwarzana będzie w 75% z komputera (ale nie tylko mp3 - również w pliki bezstratne), 25% oryginalne CD. Zestaw będzie również służył do oglądania filmów i czasami TV.
    Proszę o doradzenie:
    - jakie kolumny będą optymalne do tego wzmacniacza,
    - jakie będą najlepsze cena/jakość
    - może lepiej coś samemu poskładać z gotowych części - konkretny projekt.
    Z góry dzięki.

zdecydowanie lepiej jest zrobic samemu - ale nie w klasie budzetowej

Zamieszczone przez cronos20
    - jakie będą najlepsze cena/jakość
    niestety ale musisz podac jakim budzetem dysponujesz
    najtanszy sensowny zestaw to 350zl (DIY) chociaz teraz jest wyprzedaz tonsili siesta sat za 399zl wiec warto tez sie tym zainteresowac...

reszte sie doradzi jak podasz budzet jakim dysponujecie/chcecie przeznaczyc

Skomentuj

witaj, dzięki za odp.
      chodzi Ci o te siesty
      >
      cena jest w moim zasięgu, ale czy to wystarczy czy jeszcze coś do nich będzie potrzebne jakiś Subwoofer, z tego co czytałem w instrukcji tego wzmacniacza można podpiąć 4 kolumny 2xa i 2xb.
      niestety ale musisz podać jakim budżetem dysponujesz
      chciałbym dobrze zainwestować ale też nie wydać pieniążków w coś co będzie wykorzystywane np. w 50%, dla tego napisałem "optymalne". w tej chwili mogę wydać 500-600 zł ale jak doradzicie żeby dołożyć to dołożę.

Skomentuj

tak, te siesty

ale czy to wystarczy czy jeszcze coś do nich będzie potrzebne jakiś Subwoofer
        to zalezy jakie masz wymagania - mi by wystarczylo bez suba
        czytałem w instrukcji tego wzmacniacza można podpiąć 4 kolumny 2xa i 2xb.
        co i tak nie zmienia fakt ze to wzmacniacz STEREO

tej chwili mogę wydać 500-600 zł ale jak doradzicie żeby dołożyć to dołożę.
        w takim razie mozesz poczekac 2-4 tygodnie na nowa konstrukcje na glosnikach STXa - zobacz temat http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16851

Skomentuj

z tego co piszesz wnioskuję że do tego wzmacniacza i moich potrzeb wystarczającym rozwiązaniem są tzw. "monitory" a nie kolumny typu "podłogowe" ? do tej pory szukałem właśnie podłogowych - to nawet i lepiej bo miejsca w pokoju będzie więcej :grin:

chciał bym jeszcze zapytać o te projekty realizowane przez użytkowników tego forum - czy po zakończeniu takiego projektu jak mi np. podałeś http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16851 można zamówić gotowe kolumny czy tylko korzystać z doświadczeń przy samodzielnej budowie.

Skomentuj

wystarczającym rozwiązaniem są tzw. "monitory" a nie kolumny typu "podłogowe" ?
            to juz zalezy od ciebie - jak poczekasz chwile to moze wyjda za te pieniadze dobre podlogowki

chciał bym jeszcze zapytać o te projekty realizowane przez użytkowników tego forum - czy po zakończeniu takiego projektu jak mi np. podałeś http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16851 można zamówić gotowe kolumny czy tylko korzystać z doświadczeń przy samodzielnej budowie.
            jak najbardziej mozna zamowic gotowe kolumny - ale za ich wykonanie koledzy tez musza skasowac wiec bedzie drozej
            no chyba ze ktos bedzie sprzedawal ten projekt po kosztach tylko po to zeby sie zwrocilo i zeby byla kasa na kolejne projekty :P

Skomentuj

ok - dzięki za wyjaśnienie ! będę obserwował ten projekt i jak mi wcześniej nic nie wpadnie do głowy to go zamówię a może i sam coś podłubie :mrgreen:
              w każdym razie dzięki i pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
              X