Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer do poldka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer do poldka

Czećć.
    Jestem na etapie projektowania niskobudżetowego suba do poloneza. Mam wzmacniacz
    na tda 1562Q który dysponuje mocą 70w przy 10% zniekrztałceniach.
    I tak zastanawiam się nad:
    lw 800 w 30l b - r strojony na ok 40 Hz
    dw 100 k w ok 50l
    Może coś innego w podobnej cenie? ale co?

Zależy mi na dość dużej efektywności, cenię także kontrolę i precyzję basu a do tego jakby schodził dość nisko to by było idealnie.

Lw 800 wiem jak gra bo mam 8 ohm.
    Miałem kiedyś dw 120K i nie był rewelacyjny, czy dw 100 jest godny uwagi?

Proszę o radę.
    Pozdrawiam.

witam
    no to wzmacniacza nie masz zabyt duzego ale coz
    jedna 20 praktycznie nie wystarczy nie da rady ja bym sie zastanowiel nad dwoma lw 800 8 ohm polaczyl szeregowo bedzie mialo duza efektywnoscz tym ze buda max z 40l BR to samochod i nie potrzba walczyc o najnizsze czestotliwosci

co do dw 100 k jak najbardziej w 45 l closed ladnie zagra i mocy tez ci wystarczy
    ale wybrał bym jednak 2 x lw 800

Skomentuj

a może 2x 23 /120 STXa .. bedzie zapas mocy na przyszłość co do jakości to wątpie czy LW ma ją lepszą , to chyba pierwszy pojedynek kiedy STX wygrywa jakością z alphardem, a pozatym mają większą efektywnośc co w aucie jest bardzo ważne

Skomentuj

23/120/4SC opcykałem równo niema porówania z LW 800 STX ma leciutką membrane sztywne zawieszenie niski Qts i wysoki SPL..... jedyna wada że nie schodzi tak nisko jak LW ale kontrola bez porównania (nie mówcie że nie mam porównania bo dysponuje obydwoma przetwornikami....) mimo to do samochodu dał bym STX'a pytanie jak sobie poradzi z warinkami panującymi w aucie.... ale znając stx'a to pancerne bydle i myśle że jeden starczy w pokoju 20m^2 dwa robią spore zamieszanie a 4ema można nagłośnić imprezke w 40m^2 i basu nie brakuje

Skomentuj

do poldasa wystarczy ci 2 x lw800 to nie jest sedam bagarznik jest wsrodku samochodu wiec to tak jak bys polozyl suba na tylnym siedzeniu ja mialem kiedys 2 lw w 50L, dalej mam ale wzmaka narazie nie mam i powiem ci ze w zupelnosci wystarczy, glosniki przednie mam podlaczone prosto do radia bez wzmaka to czasami nawet musialem sciszac suba bo zagluszal 16 sprzodu a natezenie dzwieku bylo juz bardzo duze :)

Skomentuj

Ile kosztuje ten stx 23/120/4SC?

Jest jeszcze jedno wyjście: dorobić jeszcze jedną końcówkę i do każdej podpiąć po 1 lw 800 4 ohm. Tylko nie wiem czy jest sens, bo reszta głośników jest zasilana z rodia. W tej chwili sony ale od niedzieli będzie blaupunkt.

Skomentuj

Czaruję...
            X