Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na Beyma Power 15

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Już wspominałem o tego typu konkurencjach,tam nie liczy się zejście,tam się tylko decybele liczą a mierzy je bezduszna maszyna.Brrr....to nie jest temat zwiazany z tym forum,ciężko doszukiwać się porządnego brzmienia.Cos low,low end,aby głośno było.
    PZDR

Skomentuj

Gratulacje. Przede wszystkim za wykorzystanie dobrych a nie slicznych glosnikow. Jest wiele zabudow CAR-AUDIO gdzie glosniki robione sa tak zeby byly sliczne i porazaly swoim pieknem. Natomiast seria POWER Beymy nie jest piekna ale po prostu zabija moca i to sie liczy.

Wlasnie dostalem POWER12 calkiem milutki glosniczek z magnesem 22cm :) Nie ma co prawda obiecanych znamionowych 95dB choc z wysokim strojeniem osiaga 96-97dB.

Skomentuj

Wlasnie dostalem POWER12 calkiem milutki glosniczek z magnesem 22cm :) Nie ma co prawda obiecanych znamionowych 95dB choc z wysokim strojeniem osiaga 96-97dB.
        iiii sie zaczyna :) zaraz bedzie ze fs nie takie itp
        ale czekam na koncowa opinie.. i jakies pomiary, wykresy itp
        Pozdr.

Skomentuj

moja historia z beyma jest dos smieszna
          pierw kupilem beyme 12br70
          chodzila ladnie na tda potem na mostku ale juz na jednym tda znalazzlem niesty problem w tym glosniku potrafi byc niekontrolowany i jak udezy w dno to cewka sie zagnie
          ale !!!!!!!!!!!
          dostalem dzis propozycje bardzo ciekawa ze wzgledu ze poczta polska zdemolowala ta straa beyme w transporcie i nie nadaje sie do naprawy to moge upic kazdy glosniki beymy z bardzo duzym rabatem
          mam pytanko co wybrac??
          zakaldajac ze mam mostek tda ( to nie znaczy ze nie moge go zminic na pa 300 do ktorego i tak sie przymiezam)
          moje propozycje do przemyslenia to 12b100R(chyba wszyscy o nim zapomnieliale wyglada i paramerty ma takie ze powinien niezle zamiatac)
          power 12 troche mocozerny
          i pro 1200
          Poradzcie mi co jak wybrac!!!! moze jeszce jakas inna propozycja ze stajni beymy
          Przeznaczenie to kino w pokoju kolo 25 M2 i muza czasem jakas techniawka ale nie tylko

Skomentuj

Bierz beyme POWER12 ja Ci pod choinke sprezentuje wzmak 500W :)

Parametry glosnika zgodne z danymi choc Qts=0,19 zamiast 0,25. I efektywnosc nieco nizsza.

Ale glosnik wymiata niesamowicie i nawet nisko siega. Chyba zaden inny 12calowiec nie ma szans.
            Załączone pliki

Skomentuj

a co z tym pro1200? cos ktos mial z tym do czynienia? polecacie wogoole te serie? kumpel sie przymierza do pro800 i nie wie biedak w 100% czy jest warte kasy czy nie.

Skomentuj

widze irek ze miales ten glosnik
                jaki BR zastosowales wydaje mi sie ze mninimum to 100mm srednicy i strojenie na jakies 28 hz to wychodzi dosc dlugi ale sie zmiesci bo kolo 40 cm

Skomentuj

Obudowa w ktorej to mierzylerm miala wlasnie otwor o powierzchni rownej rurze 100mm dlugosc to 16cm a strojenie jak widac z wykresow ok 35Hz. Mozna stroic duzo wyzej wtedy efektywnosc wzrasta o ok 3-4dB. Podoba mi sie ta Beyma Power12 nie podoba mi sie tylko jej cena choc moge ja miec za ok 460zl.
                  Seria PRO to za slabe glosniki jak za te pieniadze.

Skomentuj

a czym napedzales ten glosnik ja planuje pa300 z zwiekszonym troche zasilaniem do okolo 65 V ale mam problem ze znalezieniem pozadnych tranzystorow koncowych parowanych mj 15003 to niby motorolla ale wiem z pewnego zrodla ze ciezko dobrac takie ktore maja prawie jednakowe parametry do rozwazenia jest tez 2sc5200 i jego para te zato mozna kupic parowane z jedeej seri ale sa slabe i trzeba by je chyba 3 szt na kanal dawac

Skomentuj

>irek chętnie kupie od ciebie wzmacniacz , ten 500 watowy , napisz do mnie co i jak , granity6@wp.pl

Skomentuj

2sa1943/2sc5200 za slabe Ha Ha Ha :) Z jednej pary tych tranzystorow wyciaga sie spokojnie 200W a z dwoch par masz juz 400W iw dobrze zaprojektowanym wzmaku gwarantuje bezawaryjnosc. Akurat wiem cos o tych tranzystorach i znam ich mozliwosci. Teoretycznie motorolle MJL21193/4 sa mocniejsze ale sa bardzo drogie wolniejsze i maja mniejszy wspolczynnik wzmocnienia. Nie widze potrzeby parowania nowoczesnych tranzystorow mocy bo niby po co?

Skomentuj

wlsnie dostalem dzis power 12
                          na pierwszy zut oka sam ciezar robi wrazenie
                          wsadzilem go do mojej budy testowej nic specjalnego (juz sie robi z 22MDF i pelono wzmocnien) jakies 60L zasililem go starym wzmakiem tda mostek
                          wczesniej byal ty beyma 12br70 i pokretlo glosnosci w foltrze bylo ustawinoe na godzine 10,11 a teraz zeby bylo slychac cos pokretko poszlo w prawo prawie do konca
                          (widac ze za slaba koncowka< tu uklony do irka moze cos madrego zapoda mzoe pa300 na tych tranzystorkach co poleca albo cos innego sam nie wiem jeszcze.
                          wrazenie sluchowe :
                          nagle zaczelem slyszec takie dzwieki ktorych nie bylo wczesniej slychac choc buda nic specjalnego i wysoko strojona 100 mm srednica i kanal dlugosci jakies 12-13 cm pojemnosc kolo 60l wylozona gabka
                          widac ze ten glosnik potrafi zatrzas calym domem bez problemu pod warunkiem dania mu porzadnego wzmaka ( tu uklony znowu do irka HELP) mam pewne obawy co d tego czy jeden kanal 100 mm to nie za malo dla niego po walczeniu generatora slychac niestety efekt szuminia powietrza
                          czy nisko schodzi napewno nizej niz 12br70 i wydaje byc niezniszczalny duzo trardzsze zawieszenie w muzyce ladnie mruczy w kinie tez niezle trzesie ale zobaczymy co pokaze w odpowiedniej budzie i z dobrym wzmakiem ale to wkrotce

Skomentuj

Czaruję...
                          X