Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w budowie subwoofera do zestawu ARN188/05/4 i SC10N

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w budowie subwoofera do zestawu ARN188/05/4 i SC10N

Witam. Mam zrobione kolumny ze wzoru "Wosza" użyte w nich przetworniki to SC10N i ARN188/05/4 napędzam to wzmacniaczem Yamaha ax-392 a teraz moje pytanko na jakim głośniku najlepiej zrobić suba i jaki litraż ? Lubie słuchać techno, dance, hip-hop, rap ale chce zeby sie nadawał również do filmow. Budżet od 600 zł do 1000 zł za głosnik i wzmacniacz. Bas powinien być głośny, odczuwalny i słychać głębokie brzmienie.Dzieki serdecznie za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam Yaroo

do 1000zl? :)

Dość spory zakres.
    Napisz czy wzmacniacz to ma być gotowiec, bedzie wtedy łatwiej ludziom Ci pomuc.

Skomentuj

Wzmacniacz gotowy. A i jedno pytanko jak lepiej umiejscowić głosnik w strone podłogi czy normalnie i gdzie bass reflex a moze obudowa zamknieta?

Dzieki za odpowiedzi

Skomentuj

jak ma byc szbko to tylko panel STXa (ten najdrozszy - projekt irka)
        ale jaki do tego glosnika to juz nie mam pomyslu :???:
        jakies 10-12" 4ohm do 200w

Skomentuj

Zamieszczone przez Yaroo
          do filmow
          Zamieszczone przez Yaroo
          Bas powinien być głośny, odczuwalny i słychać głębokie brzmienie.
          SLS 10

W jak dużym pomieszczeniu to ma grać?

Skomentuj

Zamieszczone przez Yaroo
            Mam zrobione kolumny ze wzoru "Wosza" użyte w nich przetworniki to SC10N i ARN188/05/4 napędzam to wzmacniaczem Yamaha ax-392
            Zwrotkę masz od Killera czy jakis inny projekt ?? Bo najpierw bym zmienił zwrotnice w kolumnach :)

Skomentuj

zwrotnice mam od killera. Pomieszczenie ma 27 m2.

Skomentuj

Yaroo, Wzmaka masz fajnego ale te zwroty to pewnie kibello :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                  Yaroo, Wzmaka masz fajnego ale te zwroty to pewnie kibello :wink:
                  dlaczego uważasz ze kibello?? A co wy na ten wzmacniacz: matronix WXP3K?

Skomentuj

Bo na tym forum wiemy jak powstają zwrotnice tego całego killera :twisted:

Skomentuj

To jakie zwrotnice powinienem wsadzic do tych głosnikow?

Skomentuj

Takie które były zaprojektowane i pomierzone pod te głośniki a nie policzone na kalkulatorze... (w gotowych schematach na tym forum niestety nie znalazłem- chyba że słabo szukam)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yaroo
                          dlaczego uważasz ze kibello??
                          bo ploter je ma i wie ze sa G warte :P
                          Zamieszczone przez Yaroo
                          A co wy na ten wzmacniacz: matronix WXP3K?
                          kupisz tylko uzywany bo matronix zawiesil dzialalnosc
                          a co do samego wzmacniacza to paneli jeszcze nie testowalem

Zamieszczone przez csbiczek
                          w gotowych schematach na tym forum niestety nie znalazłem- chyba że słabo szukam
                          no niestety niema - niektorzy stosuja te od ARN150 + sc10n

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            ploter je ma i wie ze sa G warte
                            Mam i wiem co mówię :) pomiar wykazał straszny dołek w miejscu podziału. Sprawdzę je jeszcze SW w niedalekiej przyszłości bo JIG'a Preampa mam i mikrofon Mam :) tylko czasu brak :(

Skomentuj

a jaka obudowa do tego perlessa SLS 10, jaki litraż, jak obudowa zamknięta, co daje jak głośnik umieści się od spodu a co jak na ścianie bocznej???

Skomentuj

Na temat tego głośnika jest pełno informacji w sieci i tutaj, użyj szukajki. Problemem może być obecnie wzmacniacz do niego, bo to 8ohm.
                                Ale najpierw spróbuj zrobić porządek ze zwrotnicą jak koledzy radzą bo może się okazać że suba nie potrzebujesz.

Skomentuj

Czaruję...
                                X