Witam. Ostatnio miałem zamiar brać się za robienie nowych obudów do gdn 13/40/2 i 10/80/7. Stwierdziłem jednak, że raz dwa i tak mi się to znudzi, bo już długi czas mam totemy, tyle że w ~6 litrach ze strojeniem na 55Hz...
INFO:
Współpracowałyby wraz z Yamahą A-500 (większość userów chyba zna "yamahowskie" brzmienie). Źródło to Marantz CD 53, bądź komputer (soundblaster audigy) z muzyką w formacie FLAC.
INFO2:
Miejsce w jakim by grały to pokój 8m^2, czyli generalnie kijnia z grzybnią. Odstęp od ściany - kilka cm. Odstęp między kolumnami ~1m. Odstęp od słuchacza, a w tym przypadku mnie również ~1m.
INFO3:
Nie będę się określać z kasą (więcej info niżej). Na razie chce tylko to wszystko zaprojektować i dobrze przemyśleć, żeby potem nie popełnić jakiegoś głupiego błędu.
WYMAGANIA:
-kasa - myślę, że nie więcej jak 500zł.
-ma to dobrze grać w warunkach które zostały wymienione wyżej (pokój, wzmacniacz)
-mają się sprawdzać głównie w rocku i metalu (bez gubienia i dynamicznie)
-ma być miękki bas, bez dudnienia, dynamiczny i w miarę dużej ilości, żeby fajnie stopkę było słychać
-średnica przejrzysta, ma być chociaż trochę lepsza niż w totem mite
-soprany mają być czyste, wyraźne i nadające się do muzyki w/w
-dźwięk ma być niemęczący
Co da radę zrobić w tym przypadku?
INFO:
Współpracowałyby wraz z Yamahą A-500 (większość userów chyba zna "yamahowskie" brzmienie). Źródło to Marantz CD 53, bądź komputer (soundblaster audigy) z muzyką w formacie FLAC.
INFO2:
Miejsce w jakim by grały to pokój 8m^2, czyli generalnie kijnia z grzybnią. Odstęp od ściany - kilka cm. Odstęp między kolumnami ~1m. Odstęp od słuchacza, a w tym przypadku mnie również ~1m.
INFO3:
Nie będę się określać z kasą (więcej info niżej). Na razie chce tylko to wszystko zaprojektować i dobrze przemyśleć, żeby potem nie popełnić jakiegoś głupiego błędu.
WYMAGANIA:
-kasa - myślę, że nie więcej jak 500zł.
-ma to dobrze grać w warunkach które zostały wymienione wyżej (pokój, wzmacniacz)
-mają się sprawdzać głównie w rocku i metalu (bez gubienia i dynamicznie)
-ma być miękki bas, bez dudnienia, dynamiczny i w miarę dużej ilości, żeby fajnie stopkę było słychać
-średnica przejrzysta, ma być chociaż trochę lepsza niż w totem mite
-soprany mają być czyste, wyraźne i nadające się do muzyki w/w
-dźwięk ma być niemęczący
Co da radę zrobić w tym przypadku?
Skomentuj