Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w wyborze wzmacniacza stereo a moze cos z DIY ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jest takie cuś ale wydaje mi się, że nawet NAD przy mocy 35W nie podoła z zadaniem napędzenia tych olbrzymów. Tak jak pisałem wcześniej lubię mieć czasem głośno i nic na to nie poradzę :]

http://www.allegro.pl/item811155443_...i_rarytas.html

Skomentuj

Oczywiście do niczego nie namawiam, ale mój znajomy napędzał wspomnianym wcześniej NADem 3020 Infinity Kappa 8. Picimenciki to to raczej nie są, a grało to świetnie. Na brak mocy na pewno nie można było narzekać :). Nie ma co nawet porównywać do Yamahy A-760, która wcześniej je napędzała - niby "elektrownia", a sobie tak dobrze nie radziła :). To jak z akumulatorami. Sanyo Eneloop mimo, że jest na nich napisane 2100mAh trzymają wielokrotnie dłużej niż Philipsy czy Energizery o nieco większych pojemnościach, nie mówiąc już o jakichś noname'ach z pojemnościami rzędu 6000mAh

Skomentuj

No dobra to zaczne szperać w starych NADach i szukać opinii co warto kupić :)

Miałem kiedyś kupić NAD T775 za dobre pieniądze ale gość się rożmyślił :(((( To by było idealne rozwiązanie dla mnie.

Skomentuj

i o to pojawil sie rodzynek:
          http://allegro.pl/item818306381_hk_6...sc_okazja.html

aukcja zniknie za jakis czas, wiec pisze

-H/K HK690 w bdb stanie wraz z pilotem

Skomentuj

Skoro już mowa o NAD'ach ze względu, że trochę się nimi interesowałem to przejrzyj sobie takie jak NAD 3400 Monitor Series, 319, czy też końcówki mocy. Rotel też ma solidne waty . Już nie pamiętam ile dokładnie ma mocy 3400, ale coś ponad 80W na kanał przy 8 ohm. Także te 80W NAD'a swobodnie wybiły by Twoje membrany w kosmos :P Jest trudno dostępny, ale widziałem miesiąc temu 2 sztuki na allegro w dość dobrym stanie poszły za około 650 zł. Sam chciałem jedną kupić, ale kasa potrzebna była na inne rzeczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk
              aukcja zniknie za jakis czas, wiec pisze
              Dzięki ale jeszcze poluje. Strasznie drogo ktoś chce za tego HK.
              NAD narazie na topie. Pojawiło się pare C340 do których nie mam przekonania ale jest też C370 i nad tym będę mocno myślał. Może coś w Gdańsku się trafi i zrobie najpierw odsłuch.

Skomentuj

Cena za tego HK690 jest jak najbardziej OK.
                Jest to naprawde solidny kloc z lat 90.
                To rodzynek, praktycznie sie nie pojawia na sprzedaz.
                Pobor mocy z sieci 620W.

Ze starszych harmanow to polecam PM655Vxi, badz PM665Vxi (dwa trafa, dual mono block, mozna kupic za 600zl)

Skomentuj

Ehhh może będę żałował ale kupiłem Yamahe RX-V1200 za 800 zł :razz: :oops: Wyczytałem, że radzi sobie ze stereo o wiele lepiej od mojej, posłuchamy, zobaczymy...

Skomentuj

wg mnie zrobiles blad. Ale .. no coz .. Twoja kasa i Twoj wybor : )

Skomentuj

Ehhh może będę żałował ale kupiłem Yamahe RX-V1200 za 800 zł
                      Ech a właśnie namierzyłem gościa co ma AX900za 850zł

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                        Ech a właśnie namierzyłem gościa co ma AX900za 850zł
                        i zagrało by to na pewno lepiej od tego amplitunera...

Skomentuj

i zagrało by to na pewno lepiej od tego amplitunera...
                          lepiej to mało powiedziane wątpie żeby jakikolwiek ampli dorównał temu demonowi mocy oraz dynamiki.

Skomentuj

Czaruję...
                          X