Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do 300/400zł - jaki ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do 300/400zł - jaki ?

Witam!

Zgłaszam się do Was z kolejną prośbą, tym razem pomocy potrzebuję w doborze Subwoofera do 300 maxymalnie do 400zł. Subwoofer ma być przeznaczony raczej do kina, ale nadawać się również idealnie do uzupełniania bassu w moich przyszłych monitorach GDN 14 SCX + GDWK PJ w wersji STEREO. Oczywiście nie chce zmarnować tych 300-400zł i kupić coś w ciemno (dlatego wolę spytać), po zrobieniu i podłączeniu ma być banan na buzi :mrgreen: Czytam forum cały czas, więc jak coś wynajdę spytam Was czy to wartę swoich pieniędzy. Subwoofer ma wypełniać w 100% luki w kinie ewentualnie w stereo, nie chce łupaniny (do niej mam inny sprzęt). Chcę aby było to coś z konstrukcji DIY ;-)

Pozdrawiam, Krzysiek191022.

aktywny/pasywny?

Skomentuj

Witam!

Zamieszczone przez tom3kk
      aktywny/pasywny?
      Aaa właśnie, zapomniałem powiedzieć, aktywny. Ewentualnie pasywny jeśli mój poczciwy Akai AM-U110 będzie potrafił go ruszyć, ale wątpie. A teraz nie będę mial tyle kasy by kupować jeszcze dodatkowy wzmacniacz do suba, bo stawiam całe AUDIO od nowa.

Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzysiek191022
        Ewentualnie pasywny jeśli mój poczciwy Akai AM-U110 będzie potrafił go ruszyć, ale wątpię
        ten pomysł odpada...
        Do 400zł to chyba tylko gdn 22scx i mostek tda7294, lepszego chyba nic sie nie da... ewentualnie możesz kupić gotowego VOICE KRAFT 7830
        http://allegro.pl/item803244072_subw...7830_nowy.html

Skomentuj

pod ten wzmacniacz nadaje sie jedynie ARN 226-09 a i tak nie bedzie w pelni wykozystany :P

Zamieszczone przez csbiczek
          Do 400zł to chyba tylko gdn 22scx i mostek tda7294,
          popieram
          do kina jeszcze nadawalby sie STX GDN 27-150-8 ale raczej juz nie osiagalny

Skomentuj

Tonsil GDN 20/100/3 + http://fratu.pl/irek/?wzmacniacz-do-...tku-tda7294,57

Skomentuj

27-150 nieosiągalny, a i mostkiem go obsłużyć to tez tak sobie bo przy słabszym napędzie membrana lata jak chorągiewka i wali o nadbiegunnik;] tek jak koledzy wyżej stwierdzili 22-140 i mostek albo ew. widziałem na alledrogo jakieś panele po 140 zl 70W.

Skomentuj

A tu nie jest osiągalny?

http://www.nowyelektronik.pl/searchs...=opis&nr=25185
                http://www.nowyelektronik.pl/searchs...=opis&nr=25187
                http://www.linear.biz.pl/produkt,291...-150-8-SC.html (nie suregujcie się zdjęciem, u nich każdy GDN ma to samo)

Skomentuj

No dobra, ale 22-140 jest o wiele bardziej zaawansowaną i nowsza konstrukcją...27-150 poza baaardzo niskim zejściem nie prezentował nic ciekawego zwłaszcza w BR...

Skomentuj

Witajcie! ;-)

No dobra, to powiedzcie ile trzeba dołożyć do tych 400zł by zrobić coś sensownego? Może uda mi się coś "dościółać" :-P

Pozdrawiam.

Skomentuj

Ja myślę że VK, już o tym pisałem, Vk + wymiana głośnika najlepszy wybór. Za 320zł masz części warte 550zł.

Skomentuj

Tak na marginesie w jak dużym pokoju to ma grać?
                        Zamieszczone przez krzysiek191022
                        No dobra, to powiedzcie ile trzeba dołożyć do tych 400zł by zrobić coś sensownego?
                        ten 22scx to już jest coś sensownego, kolejny głośnik sensowny to przykładowo mds08

Skomentuj

Pokój ma 10m2 ;-)

Skomentuj

to starczy Ci 22scx... Chyba że chcesz więcej dozbierać to wtedy mds08 ale koszt głośnika to ok 250zł no i tu już mostek tda nie styknie...

Skomentuj

ja mam jeszcze prawie nowke 32-300-4-SS :mrgreen: mialem kiedys w akademiku 27-150 i biedak nie nadazal, w przeciwienstwie do 32. Zrobilem na nim suba, na mostku i gral na nim, nie zagrzal sie nic, potem sprzedalem, znowu kupilem zrobilem, sprzedalem, a pozniej zrobilem i nie byl mi potrzebny i glosnik i zlozone dechy stoja, nie ma komu tego odpalic :P

Skomentuj

No ale 32-300 do 10m2 :mrgreen: to nie ma szans dobrze zagrać :???:

Skomentuj

500zl Glosnik plus z 300zl Wzmacniacz i jest cos sensownego ))

Ja bym stawial na np TIW 200xs plus panel jakis IRKOWY 150 :)))) i Banan bedzie

Wiem ze to troche ladnie ponad 500zl ale mysle zeby lepiej dozbierac i zrobic cos co naprawde bedzie ladnie gralo ))

Ja zrobilem do pokoju 10m2 subwoofer na GDN 20/80/2 i pierwsze wrazenie owszem BANAN ale po pewnym czasie byl niedosyt, w koncu od pewnego czasu stoi u mnie Sub na TIW 250XS i teraz jest banan i gra to na PANELU 150 IRKOWYM i o dziwo efekt jest miazdzacy

Wiec TIW 200xs plus panel IREK 150, czy podobny bedzie wystarczajacy ))

No jezeli Twoje maximym to te 400zl no to juz koledzy proponowali STX 22 SCX.

Zalezy kto jaki jest wymagajacy i jaka ma mozliwosc finansowa :)

Skomentuj

Panowie przeginacie, będziemy tak podbijali cenę że w końcu stanie na tym, że powinien kredyt wziąć na 10.000zł :) by "coś sensownego" zrobić.

Skomentuj

Dlatego tez juz chyba dobra propozycja padla, STX 22SCX, chyba nic lepszego za te pieniadze sie nie znajdzie no chyba ze ten kredyt wezmie

Skomentuj

Może niech się ktos wypowie kto zrobił suba na tym głośniku i TDA jak to gra. Sam w swoim magnacie sub200 mam tadeusza i nie wiem, czy nie użyć go do zrobienia sobie na nim i w/w przetworniku suba który zagra lepiej niż fabryczny magnat.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X