Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobry głośnik do subwoofera -MOREL MW 266, Vifa M25WO...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobry głośnik do subwoofera -MOREL MW 266, Vifa M25WO...

Witam
    Jaki głośnik polecacie do Panela Vk 7830, według recenzji na tym forum ALTOR napisał "głośnik ma 6R dlatego bez pomiaru wiadomo, że wyciągnie ok 150W mocy ciągłej przy takim zasilaniu (trafo spokojnie wystarczy)."
    Czyli zakładam te 150Watt, no i 4ohm powinien wytrzymać.

Kino i muzyka to główne priorytety. Muzyki słucham trochę więcej, ale chciałbym również aby w kinie nie był zły.

Miałem kilka subów i powiem jak bym chciał aby to grało:

Bas powinien być dosyć szybki - miałem 32cm STX-a i był taki wolny, że monitory zagrały 2bity a on zaczynał 2 bit(bas) :-/
    "Mięska" też powinien mieć - miałem ARN 226 to jak bicie o deskę - być może wina praktycznie zerowego wytłumienia w closed :-/

Kiedy trzeba powinien zejść dosyć nisko, nie toleruje zniekształceń itp przy 3/4 mocy :-/

Stawiałbym bardziej na jakość niż na efektywność - jeśli miał bym wybierać.
    Pokój 16m2, ale później 25m2
    Do tego mam monitory na Vifa DX25 +GDN-15-100-8-AKX.
    Tak żeby ładnie z nimi zagrał.

Dodam, że chciałbym aby ten głośnik był tańszy od SLS10, może coś na allegro się znajdzie..

Kolega takero polecił mi:
    http://www.allegro.pl/item809416128_...can_speak.html
    http://www.allegro.pl/item810402907_..._dynaudio.html
    http://www.allegro.pl/item809782575_...ra_okazja.html

Najlepszym wyborem chyba jest ten Morel - co o nim sądzicie, ile jest warty? ale to raczej 8" więc lipa

Doradźcie coś od siebie, mam mało czasu- aukcja.
    Ma to być doby domowy subwoofer, którego prędko nie wymienię.
    Prace nad nowym rozwiązanie z częściami Vk będę zamieszczał na forum.
    pzdr

Nie za dużo tych tematów założyłeś? To już Twój trzeci temat o tym samym subie...

Skomentuj

3 temat, z tym, że 1 o wzmacniaczu - który jest w dziale elektronika, drugi o wyborze suba, a ten konkretnie o głośniku.

Jeśli Moderator zarządzi, że tak nie mogę - scalę tematy.

Proszę o odp na temat.
      Pzdr

Skomentuj

Wg mnie wszystko mogłeś ciągnąć w jednym temacie a nie robić bałagan... Co do głośników to celował bym w morela lub tego dynaudio, a te scany jakoś mizernie wyglądają jak na głośniki do suba...

Skomentuj

bajzel robisz... zamiast sobie pomóc to powodujesz niechęć odpowiedzi.
          kup tego VK i posłuchaj, podobno gra nieźle i jest duża szansa, że zostawisz go w oryginale :) najwyżej później kombinuj i nie zakładaj z góry,m że to badziew.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
            bajzel robisz... zamiast sobie pomóc to powodujesz niechęć odpowiedzi.....
            knie zakładaj z góry,m że to badziew.
            amdr ja nie zakładam, że to badziew w przeciwieństwie do niektórych z forum.
            Świadomie w badziew bym nie wchodził.
            Zasięgnąłem wiele opinii i z tego co wiem to wszystko jest ok, tylko głośnik odbiega jakościowo od reszty.
            Elektronika jest ok, paczka też - kupując na części zapłacił bym wiele więcej...

Miałem nie jednego suba, i jeżeli będzie on lepszy od STX-ów Tesli to zostawię, ale już wiem, że tak nie jest - przynajmniej z jakością.
            Zapewne go nie zostawię, ponieważ mam nie małe wymagania.
            Zresztą będę go testował.
            Chętnych proszę o modele głośników wartych uwagi.

Czym powoduję niechęć??

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
              kup tego VK i posłuchaj, podobno gra nieźle i jest duża szansa, że zostawisz go w oryginale :) najwyżej później kombinuj i nie zakładaj z góry,m że to badziew.
              przesadnych oczekiwań też mieć nie można, od morela to on chyba lepiej nie zagra ? ;]
              Zresztą - przekonamy się :P

Skomentuj

Czaruję...
              X