Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VoiceKraft i kolorystyka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

VoiceKraft i kolorystyka

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć kilku szczegółów na temat głośników VoiceKraft. A dokładniej... kolorystyki.
    Tak się składa, że kilka ich produktów idealnie pasuje kolorystycznie do moich mebli (kolor nazywa się "olcha"). Jednakże te głośniki (albo raczej śliczne obudowy z różną zawartością) znaleźć można na allegro w barwach niezbyt odpowiadającym nazwie "olcha".

Czy mogę gdzieś w internecie znaleźć kolorystykę produktów firmy VoiceKraft? I czy to w ogóle jest firma czy synonim do "NoName"?

Z góry dziękuję za wartościowe odpowiedzi
    Pozdrawiam

Zamieszczone przez adderek
    I czy to w ogóle jest firma czy synonim do "NoName"?
    firma pokroju no name, chociaż coś tam godnego uwagi w ofercie mają... Co do kolorystyki to zawsze możesz położyć fornir taki jak Ci pasuje :wink:

Skomentuj

adderek, nie kupuj tego szajsu.

Skomentuj

Z tego co wiem o samym VoiceKraft to firma jest pokroju NoName, chociaż zdarzają się im znośne produkty. Produkty VK są przede wszystkim tanie. I wyglądają ładnie. I właśnie na wyglądzie mi zależy - jako, że bebechy można zmienić (w końcu to DIY). Ale co z kolorystyką?
        Położenie okleiny to nie banalna sprawa - a VK już mi to położy...

A jeśli nie VK to co innego znajdę przy spełnieniu warunków:
        - max 400 PLN
        - kolor "olcha" jak z VK
        - chcę tylko subwoofer (częstotliwości do ~200Hz)
        - słuchanie cichej muzyki
        - żona (to dla niej ma być) nie jest melomanką - przez długi czas nie słyszała różnicy dźwiękiem z komputerowych bzyczków z laptopa (chyba nawet mono było) a dźwiękiem z lepszych bzyczków (Sigma SP350, zestaw 2.1 podłączany po USB)

Skomentuj

to akurat subwoofer 7810 i 7830 mają dobry na gotowo.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

A co z modelami VK 880 oraz 7820 ?

Skomentuj

7820 to ogólnie seria 78xx, końcówki oznaczają wykończenie, bebechy są identyczne.

880 ma mniejszy 20-cm głośnik, słabszy wzmacniacz i nikt tu na forum ich nie testował, są sporo tańsze ale 78xx są na tyle tanie, że warto droższy wziąć.

Skomentuj

http://allegro.pl/item816593820_subw...t_vk_7810.html

Tutaj masz tanio używanego. Tylko ze czarny. Ale wymienisz głośnik na inny i położysz ładny fornir i będzie dobry sub :twisted:

Skomentuj

po co od razu wymieniać głośnik?

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16920

Bo jest lekko mówiąc nic nie warty.

Skomentuj

czytałem to i autor ani razu nie napisał, że jest do niczego, czytaj uważnie.

a tu masz link do kolejnej całkiem dobrej opinii o tym modelu.
                      http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14526

kusi mnie ten VK za 230zł, ale kurde brzydkie wykończenie ma (kształt i kolor).

Skomentuj

Niestety tez mam do czynienia z ta firma bo mam kolumny a konkretnie 7210 i wiem ze nie jest to dobry sprzęt.

P.S. Nie wkleiłeś linka

Skomentuj

już dodany link.

no właśnie oceniasz subwoofer na podstawie kolumn. kolumny są marne, sub przyzwoity jak na swoją cenę i stąd dyskusja o nim.

Skomentuj

O subie słyszałem tyle ze elektronika jest dobra ale głośnik warto wymienić na coś lepszego

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222
                              Tutaj masz tanio używanego. Tylko ze czarny. Ale wymienisz głośnik na inny i położysz ładny fornir i będzie dobry sub :twisted:
                              bez sensu taka rzeźba...

Skomentuj

kupiony zobaczymy co to warte w konfrontacji z STX GDN22-120-4-SS

najwyżej zetnie się pod skosem i sprzeda jako sub do samochodu :mrgreen:

Skomentuj

ehh, spokojnie bym go za 240zł z wysyłką kupił :P

Skomentuj

Jak przyjdzie to pokaz go tutaj :wink:

Skomentuj

puszczę firmowego DHL to będzie za 230 z wysyłką ;p można było się targować, ale co mi tam...

najbardziej mi szkoda, że to nie 7830 bo ma dużo ładniejsze wykończenie, ale jak się sprawdzi to pójdzie nowy front, fornir i skóra :)

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                        jak się sprawdzi to pójdzie nowy front, fornir i skóra :)
                                        po takim zabiegu, zmaż z panelu logo VK i wystaw na allegro za 999zł jako haj-ęd :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X