Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szukam tutoriala jak zdbudować subwoofer.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1. 17SK masz tanio wiec bym je wzial ale wykonal na tym monitory lub podlogowki z gdwk-10-200-8-pj
    2. yyy nie rozumiem ? Zwrotki masz do kompletnych zestawow z 22SCX, a do samego tego glosnika po co? jako pasywny sub?-bez sensu bo i tak musisz czyms to zasilic
    3. jesli chcesz z tego dobre niskie rejestry to musisz zachowac litraz dla niskotonowego. ale nie wiem czy kompakt z tego wyjdzie... I napewno 22SCX bije pod kazdym wzgledem 20/40, tez kiedys takowy glosnik mialem i stxa mam nadal..

Skomentuj

Obudowa typu compact to jest np. Space 86, New Mildton, Altus. Jest szersza niższa i głębsza od smukłych podłogówek :)

No chcę zamknąć się w 400PLN - da radę ? Oczywiście te 17SK chcę zrobić z jakimś wysoko tonowym czyli pewnie PJ. Czy ta 17sk i pj zagra lepiej od tego gdn 20/40 co mam ?

Nie wiem czy warto pchać się w monitor z głosnikiem 14 .. minimum to chyba 17.

Podsumowując doradźcie mi projekt, który zagra lepiej od gdn 20/40, będzie w obudowie compact i głośnik niskotonowy będzie minimum 17 bo nie sądze, aby 14 zagrała niżej od gdn 20/40.

Skomentuj

SK masz po 27zł.
        PJ 27zł, części na zwrotnice do 100zł spokojnie, do tego terminale, tunele br, kable itp ok. 50zł, wysyłka z STXa koło 25-30zł. Pozostaje 120zł na obudowy i wykończenie - da radę.

a niektóre 14-15cm grają tak, że szukasz gdzie stoi subwoofer w pokoju
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
          SK masz po 27zł.
          PJ 27zł, części na zwrotnice do 100zł spokojnie, do tego terminale, tunele br, kable itp ok. 50zł, wysyłka z STXa koło 25-30zł. Pozostaje 120zł na obudowy i wykończenie - da radę.
          Podobno nie ma zwrotki do tego SK. Choć zapytam się w "ZAP - AUDIO", mają sporo zwrotek pod konfiguracje na STXach.

Skomentuj

zap audio to sklep mocno nie cenionego na tym forum (lekko powiedziane) Kilera
            tutaj masz wątek o jego zwrotnicach:
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...ighlight=kiler
            poczytaj...warto
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ok, zapoznam się :)

[ Dodano: 2009-11-20, 14:46 ]
              Ohoho .. no prawie utopiłem kasę Dobra to czekam na pomoc.
              Podsumowując doradźcie mi projekt, który zagra lepiej od gdn 20/40, będzie w obudowie compact i głośnik niskotonowy będzie minimum 17 bo nie sądze, aby 14 zagrała niżej od gdn 20/40.
              [ Dodano: 2009-11-20, 15:04 ]
              Mam po dwie sztuki głośników:
              - GDW 9/15/6
              - GDW 5/40/3

Może się do czegoś przydadzą :)

Skomentuj

Zamieszczone przez DaneDen
                Mam po dwie sztuki głośników:
                - GDW 9/15/6
                - GDW 5/40/3

Może się do czegoś przydadzą :)
                do sprzedaży na allegro.

Zamieszczone przez amdr
                SK masz po 27zł.

a niektóre 14-15cm grają tak, że szukasz gdzie stoi subwoofer w pokoju
                Daje to razem 27x2 + 27x2 + 100 + 50 = ponad 250zł.
                Za części do monitorków 2 drożnych.
                Ja za tę cenę mogę Ci zaproponować głośniki , zwrotnice, terminale , br, okablowanie , jednym słowem wszystko poza obudowami (ale projekt obudów już tak :P ) na kolumny 3 drożne z 8 calowym głośnikiem na dole, 5 calowym średniotonowcem i kopułką.
                Ew dwa gotowe monitory w ofornirowanych obudowach + głośnik na subwoofer (8 cali, 2 cewkowy - 2x8ohm) za właśnie 400zł.

Skomentuj

Czaruję...
                X