Witam! Postawiłem sobie nowy cel na najbliższy czas, mianowicie zbudować subwoofer, który miałby uzupełnić w bass monitory odsłuchowe KRK rp5g2. Monitory te mają membranę 5" oraz moc 75 w bi-ampie z tego co pamiętam, tzn. że jest osobny wzmacniacz na woofer i osobny na wysokotonowy. Od subwoofera nie oczekuje jakiś super mocy, czy wielkiej membrany. Chciałbym aby membrana mieściła się w zakresie 20-25 cm, gdyż w moim pokoju większa się nie sprawdza (miałem subwoofer samochodowy, który wylądował w końcu w samochodzie :) efektem jego grania było to, że w pokoju był średni bas, natomiast u siostry i w innych częściach mieszkania był potężniejszy i trzęsło się wszystko
). Chciałbym aby bass był dość soczysty, schodził w miarę nisko, gdyż pracuje głównie nad muzyką czarną (hip hop, r'n'b), ale poza tym słucham różnej muzyki i lubię sobie czasem posłuchać głośniej, więc fajnie by było aby też dawał trochę "pary" :) Budżet na razie myślę, że można zacząć od ok 100 zł na sam głośnik. Ciekawi mnie oferta tesli, tylko nie jestem przekonany co do wytrzymałości ich wyrobów. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Skomentuj