Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

małe fronty do kina domowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

małe fronty do kina domowego

Witam !
    Mam do Was prośbę. Mianowicie potrzebuje małych monitorków do kina domowego narazie na fronty robia u mnie Tonsil Sonata 120 niestety nie ma juz dla nich miejsca i nie moge dostac do nich orginalnych zwrotnic. Szukam jakiejś sprawdzonej i dobrej kontrukcji najlepiej gotowej bo nie mam za bardzo czasu ani mozliwośći stworzyć czegos samemu. Chce przeznaczyc na nie od 300 do 400zl bedą staly na podstawkach http://allegro.pl/item811...lumny_2szt.html

Amplituner jaki posiadam do Techniks SA-EX300 centralny glośnik to VK 7615c moc nominalna 30W i 8ohm. Tyły to tez VK 7615S tez 30W i 8ohm.

Prosze o jakies propozycje moze Wy macie jakies konstrukcje które chcecie sprzedac ?

w tej cenie 300zł masz monitorki wykonane przez Pawła
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1700

ogólnie sam możesz niedrogo zrobić 4 kolumny i centrala na tych głośnikach (ok. 260zł za 4 wysokie, 4 midbasy, do tego doliczyć zwrotki, terminale, br i obudowy).

ew. tonsil siesta sat po 449zł za parę na allegro
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

amdr pomyliles link, zabraklo Ci trojki na koncu http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17003

Skomentuj

rzeczywiście obcięło mi trójeczkę

Skomentuj

no ale one sa 4ohm a tanie ampli moga miec z nimi problemy :???:

Skomentuj

oficjalnie ten technics obsługuje 4-16 omów. standardowo to perpetum mobile pobiera 160W a wydaje 300 plus ciepło :wink:

2. WZMACNIACZ:
            - Moc wyjściowa w trybie przestrzennym: 5 x 60W(300W)
            - Pasmo przenoszenia: 10Hz - 40000Hz
            - Impendancja: 4 - 16 Ohm
            - Pobór mocy - 160W

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
              - Pobór mocy - 160W
              tyklo że z tymi poborami prądu różnie bywa... Przykład: Yamaha AX-700 ma 4 pobory 250W,450W,550W i 600W... Dziwnie to brzmi, więc lepiej będzie jak wrzucę to:
              http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/pe2240_spec.jpg
              Ta którą mam w domu ma z tyłu napis 250W, a np na allegro jest taka która ma napis 600W a to nadal ten sam model wzmaka...

Skomentuj

odległość miedzy kanapą a miejscem w którym miały by stac domniemane glośniki to około 2,5m. Czy te głośniczki zrobione przez Pawła wystarczą do uzyskania przyzwoitego dzwieku ?

Skomentuj

Zamieszczone przez wozniakl
                  Czy te głośniczki zrobione przez Pawła wystarczą do uzyskania przyzwoitego dzwieku ?
                  szczerze mowiac to nic nadzwyczajnego w porownaniu do tego co mam obecnie (vify)
                  ale w porownaniu do sklepowych badziewi to w 99% bedziesz zadowolony z brzmienia
                  pod warunkiem ze lubisz spokojne brzmienie. bo jak jestes zwolennikiem podkrecania wysokich na maxa to bede musial pozmieniac troche w zwrotnicy :P
                  ich najwiekszym minusem jest efektywnosc - sa dosc ciche nawet jak na 13cm (lub dawno nie odpalalem tanich kolumn) ale z brzmienia bylbys zadowolony a z wygladu jeszcze bardziej :P

Skomentuj

Mam pytanie bo jestem zainteresowany tymi monitorkami. Staram sie nie ustawiać muzyki czy filmów na maxa ale zdarzają sie małe imprezki przy których tez by grały, przy takich okazja trzeba jadnac ciut głośniej dac. Dlatego mam pytanie czy mozna z nich uzyskac jakis bas bo narazie nie posiadam suba, moje finanse sa narazie ograniczone i tez bede szukał cos do około 300-400zl. Widze ze br tez one nie maja ale rozumiem ze bass jakis tam z siebie wydobywaja :)

I prosze o jakaś porade jaki sub mogł by byc do tego moze tez macie jakis juz gotowe konstrukcje ?

Skomentuj

VK 7830/7830 z Allegro :) Kupiłem za 230zł i wygrzewam, ale już coś na samym dole dodaje do brzmienia. Albo mostek TDA 7294 i sub na STX 22SCX.

Skomentuj

wozniakl, tak, basu z tych cos jest
                        do normalnego sluchania basu starcza. ale na imprezki to juz za malo :???:
                        jako ze to obudowa zamknieta to wielkich ilosci basu nie moze byc. ale jak je zabralismy na chrzest bojowy to az sie mile zdziwilismy

jak je ustawisz gdzies w rogach pomieszczenia to potrafia ladnie zamruczec (oczywiscie jak na 13cm)

a co do suba - bede robil klona aktiv 200 tonsila wiec jak masz czas to moglbym pozniej sie go pozbyc :P

Skomentuj

Czaruję...
                        X