Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie: 2 way czy 3 way doradzcie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wiem jak wy ale xo Xboxa czy kina sub musi być takie moje zadanie, na 11m2 moich, bassu z kolumn mam sporo ale do X-a czy KD brakuje jego. Zresztą lepsze wrażenia są
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Dzieki wielkie :wink: mysle ze suba tez zmajstruje.. własnie dostałem nastepna kuszaca propozycje na nastepna pare pl18wo...az zal nie brac myslicie ze to dobry pomysł zrobic na nich Dwuipółdrożny system?Pozdrawiam

Skomentuj

to wtedy wysokotonowy musi mieć 92dB.

[ Dodano: 2009-11-26, 08:54 ]
        moim zdaniem nie warto

Skomentuj

Myslisz..?xt25bg60-04 idealnie by sie nadawał 92,4db. Powazne zmiany w zwrotnicy by byly?

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
            niby czemu ?

Zamieszczone przez wojtek528
            Dzieki wielkie :wink: mysle ze suba tez zmajstruje.. własnie dostałem nastepna kuszaca propozycje na nastepna pare pl18wo...az zal nie brac myslicie ze to dobry pomysł zrobic na nich Dwuipółdrożny system?Pozdrawiam
            zamiast tego wolałbym 3 drogi, nakłady finansowe niewiele wyższe, w zasadzie porównywalne, a zysk jeśli o dół chodzi dużo większy.

Skomentuj

A wzmacniacz ? 2 razy lepszy i dwa razy więcej wydajny i obudowa ala pralka na 3 drogi jak przykładowo 25 cm jakiś CA seas-a by był

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
                A wzmacniacz ? 2 razy lepszy i dwa razy więcej wydajny
                zamiast napędzać dwa 6,5' będzie napędzał jedną 8' czy 10', więc ?

Zamieszczone przez kondrax
                obudowa ala pralka na 3 drogi jak przykładowo 25 cm jakiś CA seas-a by był
                Jak nie masz miejsca to zrób sobie monitorki, albo kup zestaw Bose.

Skomentuj

Zdecydowanie jest łatwiej napędzić 2 x 6,5 cala jak jedną 10", 8" łatwiej.

Nie wiem jak tam kolega ale patrząc na obudowy choćby Michała K. z forum to takie 25 cm to mało nie zajmuje, ale to już od kolegi wybór zależy.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    Zamieszczone przez El_liero
                    niby czemu ?
                    ja mam, XT25 bez L-PADa i poziomy ch-ek są równe.
                    Dodając kolejną PLke = +3dB
                    To i wysokotonowy jak chce nadrobić + 3dB. (XT25 ma 89dB)

Skomentuj

U mnie stoją altusy300.. to czy beda wielkie to nic sie nie stanie, nawet jestem bardziej za wolnostojacymi niz monitorami w planach mialem wlasnie zrobic wolnostojace na jednej pl-ce i zostanie troche wolnego miejsca w skrzynce. Jednak lubie jak w pokoju jest potega :grin: dlatego rozmyslam 2,5drozne. wzmacniacz to harman/kardon avr41 i choc w altusach siedza 30/80/2 to czuc jeszcze rezerwe :wink:

Skomentuj

no to jak wiesz czego chcesz i masz już sporo odpowiedzi to do roboty :)

Skomentuj

BUdowa wlasnie rozpoczeta :wink: mam pytanie, w necie znalazlem konstrukcje z 2 pl18wo tyle ze ze scanspeakiem a on kosztuje troszke ponad moje mozliwosci link mozna by bylo wprowadzic lekkie zmiany zeby byla tam vifa xt25?

[ Dodano: 2009-11-29, 18:46 ]
                          Znalazlem kolejna tylko znowu na vifie dx25 link strona 10.. prosze pomozcie.Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                          X