Witam to mój pierwszy post i od razu proszę o pomoc:>
Chcę sobie zbudować bardzo budżetowy zestaw stereo (czyli wzmacniacz + 2 kolumny) pod media tank.
Chcę wydać do 200 zł maksymalnie, im mniej tym lepiej.
Zestaw będzie do oglądania filmów, ma grać lepiej niż głośniki w telewizorze:P
Głównie używany będzie wieczorem, mieszkanie mam w bloku więc raczej nie za głośno - chodzi o to tylko aby w miarę przyjemnie to grało.
Wzmacniacz mam - Hitachi HA-270 (gdzieś 1979 rocznik :) )
taki jak ten
Głośniki które dostałem z tym wzmacniaczem są zniszczone:

Chcę wymienić te głośniki niskotonowe - założyć nowe 4szt, te 2 małe chcę zostawić, wydają się sprawne. Na głośnikach nie ma żadnych informacji oprócz 8ohm.
Mają 170mm średnicy, ale na siłę 165 mm da się zamontować.
I teraz jest dylemat co tam wsadzić, znalazłem takie głośniki:
1. TVM Tesla 5688 lub 5618 - cena ok. 40-50 zł za sztukę, ale nie mogę ich znaleźć w żadnym sklepie w Polsce.
2. Roadstar wiem że to masakra 7 zł szt - ale jest prawie identyczny do tego co siedzi w kolumnie
3. Visaton WS 17 E 8 OHM 75 zł sztuka - trochę za drogi dla mnie.
Najbardziej pasowałaby by mi ta tesla, ale nie mogę jej nigdzie znaleźć.
Visaton dla mnie jest troszkę za drogi, natomiast ten roadstar - to chyba straszne dziadostwo.
Możecie mi poradzić gdzie kupić tą teslę, lub coś innego co można włożyć do tej kolumny i będzie to jakoś grało?
Chcę sobie zbudować bardzo budżetowy zestaw stereo (czyli wzmacniacz + 2 kolumny) pod media tank.
Chcę wydać do 200 zł maksymalnie, im mniej tym lepiej.
Zestaw będzie do oglądania filmów, ma grać lepiej niż głośniki w telewizorze:P
Głównie używany będzie wieczorem, mieszkanie mam w bloku więc raczej nie za głośno - chodzi o to tylko aby w miarę przyjemnie to grało.
Wzmacniacz mam - Hitachi HA-270 (gdzieś 1979 rocznik :) )
taki jak ten
Głośniki które dostałem z tym wzmacniaczem są zniszczone:

Chcę wymienić te głośniki niskotonowe - założyć nowe 4szt, te 2 małe chcę zostawić, wydają się sprawne. Na głośnikach nie ma żadnych informacji oprócz 8ohm.
Mają 170mm średnicy, ale na siłę 165 mm da się zamontować.
I teraz jest dylemat co tam wsadzić, znalazłem takie głośniki:
1. TVM Tesla 5688 lub 5618 - cena ok. 40-50 zł za sztukę, ale nie mogę ich znaleźć w żadnym sklepie w Polsce.
2. Roadstar wiem że to masakra 7 zł szt - ale jest prawie identyczny do tego co siedzi w kolumnie
3. Visaton WS 17 E 8 OHM 75 zł sztuka - trochę za drogi dla mnie.
Najbardziej pasowałaby by mi ta tesla, ale nie mogę jej nigdzie znaleźć.
Visaton dla mnie jest troszkę za drogi, natomiast ten roadstar - to chyba straszne dziadostwo.
Możecie mi poradzić gdzie kupić tą teslę, lub coś innego co można włożyć do tej kolumny i będzie to jakoś grało?
Skomentuj