Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DIY STX czy SANSUI S-U770 ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DIY STX czy SANSUI S-U770 ?

W cenie DIY na STX GDWK-10-200-8-AKX + GDN-18-130-8-AKX można kupić SANSUI S-U770. Czy ten DIY zagra lepiej ?

tobster, wróżek tu nie ma i pewnie mało kto słyszał jak grają te sansui... Jeśli masz możliwość to posłuchaj tych kolumn i sam stwierdź czy Ci się podoba czy nie... To te z allegro za 700zł tak?

Skomentuj

Ta z alledrogo :) generalnie to 700PLN nie leży na chodniku :) Niskotonowy jest większy wiec pewnie da więcej basu.

To może inaczej - czy ten DIY na STX jest wart tej kasy czy za te same pieniądze można kupić lepszego gotowca ?

Skomentuj

Zamieszczone przez tobster
        Ta z alledrogo generalnie to 700PLN nie leży na chodniku
        bez odsłuch nie dał bym nawet połowy za te kolumny...
        czy ten DIY na STX jest wart tej kasy czy za te same pieniądze można kupić lepszego gotowca ?
        z lepszym gotowcem raczej będzie ciężko, chyba że ktoś sprzedaje gotowe kolumny po kosztach :wink: Zazwyczaj jest tak że diy jest kilka krotnie tańsze od kolumn firmowych podobnej klasy...

Skomentuj

Zrobię inaczej :) kupię monitory Tonsila z wyprzedaży na allegro. Nie szarpnie mnie to mocno po kielni, a przez 2-3 mce odłożę na dobre DIY. Tylko nie wiem czy Fenix Sat czy Maestro II Sat.

Skomentuj

Tylko nie wiem czy Fenix Sat czy Maestro II Sat.
            SIESTA!
            od fenixwo trzymaj sie z daleka - niewiele warte :P

Skomentuj

siesta sat - sprawdzone o dobrej opinii.
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Siesta to 500PLN z wysyłką - to już mocno poczuję ;d

Skomentuj

to juz cene podniesli?
                  przeciez byly po 399zl :???:

Skomentuj

449PLN+50PLN kurier (coś drogi kurier, chyba helikopterem).

Skomentuj

50PLN kurier (coś drogi kurier, chyba helikopterem).
                      jeśli ktoś nie ma umowy z kurierem to taka ceny mniej więcej są... Ja(jako osoba prywatna) wysyłałem paczkę z filtrem do suba(no pół kilo to nawet nie ważyło) i zapłaciłem 38zł :wink:

Skomentuj

wg mnie bez sensu jest kupować coś na 2-3 miechy za jakieś większe pieniądze niż 100zł....bo jeśli jest się zdecydowanym na budowę czegoś i wiadomo, że kasa będzie...to takie kupowanie na chwilę to wyrzucenie pieniędzy w błoto, a kaskę tę można by np. dołożyc do lepszej kopółki
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No, ale zawszę mogę podłączyć satelity w pokoju rodziców. Tam są tylko wbudowane w TV :P tak więc nie zmarnują się :)

Skomentuj

zakładając, że masz je do czego tam podłączyć...bez wzmaka się nie obejdzie

ogólnie jak chcesz poszperac na allegro to można wyrwac na prawdę fajne kolumienki vintage: heco, grundig, canton, arcus, t+a...za 300zł kupuje się taki sprzęt, że chwalony tu na forum zestaw PJ+14 SCX się nawet nie umywa, ostatnio poszło coś takiego:
                            http://allegro.pl/item821065828_supe...o_sprawdz.html
                            a to tylko jeden z przykładów
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
                              wg mnie bez sensu jest kupować coś na 2-3 miechy za jakieś większe pieniądze niż 100zł....
                              jak znam życie jak za 3 miechy siesty się skończą to będą używki na allegro drożej chodziły :P

Skomentuj

Czaruję...
                              X