Nie wazne jak wazne ze mu gra a mi nie , jestem naprawde zdesperowany.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer-problem
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Karol1991Nie wazne jak wazne ze mu gra a mi nie , jestem naprawde zdesperowany.
[ Dodano: 2009-11-27, 22:17 ]
Zamieszczone przez autor suba z elektrodyGłośnik skacze niesamowicie, ale trochę mu brakuje tej "mocy muzycznej", przy silnych impulsach basu czasem słychać jak uderzy w granice wychylenia. Ale takie stuki słychać tylko na przesterowanym wzmacniaczu, bez przesterowywania nie słychać ich wcale. Głośnik robi straszne zamieszanie w całym domu Smile Niedługo wrzucę filmik z pracy membrany. A, no i zauważyłem, że po zatkaniu BR subwoofer jest znacznie słabszy, a jakość wcale się nie poprawia - najlepszy dowód prawidłowego wystrojenia Wink.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Karol1991na minucie 2:23 występuje problem membrana lata dosyć mocno a wydaje taki pusty dzwięk jak by takie prrrr...pusty dzwięk występuje też w innych sekundach utworu lecz tutaj jest to naj bardziej intensywne.Wiecie może o co chodzi?na filtr idzie sygnal z laptopa póżniej z filtru na wzmacniacz i pozniej głośnik.
Nie wiem o co Ci chodzi.
Skomentuj
-
Mam nadzieje,że cos ktoś wymyśli bo jak nie wy*******e to przez okno i na tym sie skonczy moje nerwy sa na granicy wytrzymałości .
[ Dodano: 2009-11-27, 22:28 ]
Mam zamiar wziac to pudło jak kuzyn przyjedzie i wrzucic do samochodu pod samochodowy wzmacniacz jak bedzie tak dalej to głośnik rozerwe i wyrzuce.Jak macie jakieś koncepcje bardzo proszę.
[ Dodano: 2009-11-27, 22:28 ]
takero, W zwykłych piosenkach też to jest !
Skomentuj
-
takero, Jak subek gra na zwykłych piosenkach tez jest to dziwne brzmienie nie tylko w bass test!!
[ Dodano: 2009-11-27, 22:44 ]
Co moge wsadzic zamiast tego głośnika do tej budy?
[ Dodano: 2009-11-27, 22:45 ]
Oczekiwania nie sa wysokie chce tylko zeby normalnie gralo a nie latało jak gowno po klozecie bez zadnego dzwieku....
Skomentuj
-
Ile razy powtarzać że nie tylko w bass tescie? Obudowa jest szczelna na 100 % calutka jak skrecałem sklejana dotatkowo Vikolem wzmacniacz to avt 2762,który wydaje mi się,że wyrabia bo bez filtra na 100% mogę wziać głośność i nawet przesterowania nie słychać.Dziękuję za zainteresowanie dawać dalej jakieś pomysły może wkońcu ktoś trafi.
[ Dodano: 2009-11-28, 12:56 ]
Dotatkowo podpowiem,wyciagnełem głośnik gdy jest bez obudowy tego jak by nie ma lub nie słychać i z tyłu w magnesie jest dzióra to gdy ja lekko przydkam nawet kawaleczek jej to jest zjawisko podobne jak by byl w obudowie.(to prytanie).
[ Dodano: 2009-11-28, 12:59 ]
Jak by ktoś mieszkał nie opodal i był w Koszalinie zapraszam :mrgreen:
Skomentuj
-
Mam wymienione Irfy,własnie zatkałem znów tą dzióre z tyłu dzwięk jest identyczny gdy jest delikatnie przytkana!
[ Dodano: 2009-11-28, 13:15 ]
Wydaje mi się,że gdy bym miał wzmacniacz 150 Watt to przez te prykanie ten głośnik by odleciał .
[ Dodano: 2009-11-28, 13:17 ]
Może membrana pompuje powietrze do srodka budy potem odbija sie ono i cisnie w tą dzióre dlatego taki dzwięk?
Skomentuj
Skomentuj