Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer-problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wazne jak wazne ze mu gra a mi nie , jestem naprawde zdesperowany.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol1991
      Nie wazne jak wazne ze mu gra a mi nie , jestem naprawde zdesperowany.
      to że mu gra to pojęcie względne... Zrobię jakiś wynalazek powiedzmy na jakimś naprawdę ciulowym alphardzie, wrzucę to na forum i powiem że gra, potem Ty też to zbudujesz i stwierdzisz że mi grało a Tobie nie... Rozumiesz w czym rzecz? Jeden będzie się zachwycał np gdnem22scx(nie mówię w tym momencie że zły, taki przykład tylko) a drugi powie że ma sobie go wsadzić w buty to przynajmniej wyższy będzie :wink:

[ Dodano: 2009-11-27, 22:17 ]
      Zamieszczone przez autor suba z elektrody
      Głośnik skacze niesamowicie, ale trochę mu brakuje tej "mocy muzycznej", przy silnych impulsach basu czasem słychać jak uderzy w granice wychylenia. Ale takie stuki słychać tylko na przesterowanym wzmacniaczu, bez przesterowywania nie słychać ich wcale. Głośnik robi straszne zamieszanie w całym domu Smile Niedługo wrzucę filmik z pracy membrany. A, no i zauważyłem, że po zatkaniu BR subwoofer jest znacznie słabszy, a jakość wcale się nie poprawia - najlepszy dowód prawidłowego wystrojenia Wink.
      Po tej wypowiedzi widać czym koleś się zachwyca i jakie ma pojęcie... Dobra koniec offtopa... Czekamy na jakieś sugestie forumowiczów, może uda się coś z tym zrobić

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol1991
        na minucie 2:23 występuje problem membrana lata dosyć mocno a wydaje taki pusty dzwięk jak by takie prrrr...pusty dzwięk występuje też w innych sekundach utworu lecz tutaj jest to naj bardziej intensywne.Wiecie może o co chodzi?na filtr idzie sygnal z laptopa póżniej z filtru na wzmacniacz i pozniej głośnik.
        To głupi bass test w którym pojawiają się subakustyczne częstotliwości których żaden głośnik nie odtworzy poprawnie, no może poza http://www.youtube.com/watch?v=E7Bkrypxzs4
        Nie wiem o co Ci chodzi.

Skomentuj

Mam nadzieje,że cos ktoś wymyśli bo jak nie wy*******e to przez okno i na tym sie skonczy moje nerwy sa na granicy wytrzymałości .

[ Dodano: 2009-11-27, 22:28 ]
          Mam zamiar wziac to pudło jak kuzyn przyjedzie i wrzucic do samochodu pod samochodowy wzmacniacz jak bedzie tak dalej to głośnik rozerwe i wyrzuce.Jak macie jakieś koncepcje bardzo proszę.

[ Dodano: 2009-11-27, 22:28 ]
          takero, W zwykłych piosenkach też to jest !

Skomentuj

Przejmujesz się że w bass teście głośnik furkocze zamiast grać paręnaście hertzów ?
            O to chodzi ?

Skomentuj

Karol1991, najlepiej to głośnik sprzedaj, w obudowę zaaplikuj psa na dworze, elektronikę zostaw(będzie trochę słaba ale na początek styknie, później kupisz coś normalnego), kup gdn22scx i zrób normalny subwoofer

Skomentuj

csbiczek, ale ma suba na 22 sw, więc różnicy wielkiej to raczej nie poczuje po zmianie na SCX-a.

Skomentuj

takero, to ja już załamuję ręce, nie wiem jak chłopakowi pomóc... Skoro głośnik dużo nie odbiega to albo coś jest sknocone albo po prostu oczekiwania były za wysokie

Skomentuj

takero, Jak subek gra na zwykłych piosenkach tez jest to dziwne brzmienie nie tylko w bass test!!

[ Dodano: 2009-11-27, 22:44 ]
                    Co moge wsadzic zamiast tego głośnika do tej budy?

[ Dodano: 2009-11-27, 22:45 ]
                    Oczekiwania nie sa wysokie chce tylko zeby normalnie gralo a nie latało jak gowno po klozecie bez zadnego dzwieku....

Skomentuj

Karol1991, tak dla testu i z czystej ciekawości- wrzuć klika książek do środka lub butelek z wodą, tak aby zbić litraż do ok 25litrów i zobacz czy wtedy jest poprawa...

Skomentuj

O tym też mysłałem juz wykreciłem głosnik ale jutro będę patrzeć bo dzisiaj już pózno,jeszcze jakieś propozycje?

Skomentuj

Jestem strasznie uparty zmarnowałem cały piątek i sie tak łatwo nie poddam napisałem do Stx'a zobaczmy co odpiszą...

Skomentuj

Wzmacniacz nie wyrabia i kropka.
                            Co to za wzmacniacz?

Skomentuj

Założę się, że masz dziurawą budę gdzieś i nawet o tym nie wiesz. Wystarczy mała nieszczelność, aby działy się dziwne rzeczy.

Skomentuj

bart210, piszesz że wzmacniacz nie wyrabia a potem się pytasz co to za wzmacniacz, bardzo trafna wypowiedź :???:

Skomentuj

No bo nie wyrabia i z ciekawości pytam się co to konkretnie za wzmacniacz. Jakieś TDA, stara Unitra, a może jeszcze coś innego. Może kolega podkręca bas na korektorze, może coś ma źle podłączone...? Po prostu chcę pomóc.

Skomentuj

ja stawiam na dziurę w obudowie. a to że w bas teście furkocze to nic dziwnego żaden głośnik takich częstotliwości nie odtworzy :)

Skomentuj

Ile razy powtarzać że nie tylko w bass tescie? Obudowa jest szczelna na 100 % calutka jak skrecałem sklejana dotatkowo Vikolem wzmacniacz to avt 2762,który wydaje mi się,że wyrabia bo bez filtra na 100% mogę wziać głośność i nawet przesterowania nie słychać.Dziękuję za zainteresowanie dawać dalej jakieś pomysły może wkońcu ktoś trafi.

[ Dodano: 2009-11-28, 12:56 ]
                                      Dotatkowo podpowiem,wyciagnełem głośnik gdy jest bez obudowy tego jak by nie ma lub nie słychać i z tyłu w magnesie jest dzióra to gdy ja lekko przydkam nawet kawaleczek jej to jest zjawisko podobne jak by byl w obudowie.(to prytanie).

[ Dodano: 2009-11-28, 12:59 ]
                                      Jak by ktoś mieszkał nie opodal i był w Koszalinie zapraszam :mrgreen:

Skomentuj

Wzmacniacz jest zdecydowanie za słaby! Ma tylko 100W @ 4ohm, a Ty masz głośnik 8ohm co da ok. 60W.
                                        Potrzebujesz co najmniej 150W przy 8 ohmach.

Skomentuj

Mam wymienione Irfy,własnie zatkałem znów tą dzióre z tyłu dzwięk jest identyczny gdy jest delikatnie przytkana!

[ Dodano: 2009-11-28, 13:15 ]
                                          Wydaje mi się,że gdy bym miał wzmacniacz 150 Watt to przez te prykanie ten głośnik by odleciał .

[ Dodano: 2009-11-28, 13:17 ]
                                          Może membrana pompuje powietrze do srodka budy potem odbija sie ono i cisnie w tą dzióre dlatego taki dzwięk?

Skomentuj

Czaruję...