Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Różnica programów?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Różnica programów?

Który program jest bardziej wiarygodny winISD Pro czy BassBox 6 Pro. Bo ten sam głosnik w tych programach ma różne charakterystyki i inne proponowane objetosci kolumn. Albo może Speaker Workshop teraz dopiero zainstalowałem.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

BassBox 6 Pro

Skomentuj

W tych symulatorach jest tyle ustawien o ktorych pewnie nie masz pojecia dlatego wychodza Ci rozne charakterystyki.
      Zeby porowna charakterystyki dwoch glosnikow najpierw musisz w oba programy wpisac taie same parametry glosnika potem dac obudowe o tej samej wielkosci i taki sam port bass0reflex. Na koniec musisz wpisac identyczna rezystancje szeregowa z glosnikiem oraz dobroc obudowy i wspolczynnik wytlumienia.
      A tak to pewnie nacisnales tylko OK kilka razy i wydaje Ci sie ze masz rozne charakterystyki. Proponowana objetosc obudowy to tylko jakies zalozenie teoretyczne w WinIsd jest tylko jedna propozycja a w bassboxpro masz wybor typu strojenia. W bardziej rozbudowanych symulatorach masz wymienione wszystkie typy strojenia np: SBB4, QB4, SC4, wg Hoge'a itd...

Skomentuj

Ty stary ja winISD umiem obsługiwać a te programy np. BassBox przestudiowałem i wiem, że tam jest dużo opcji co ma wpływ np. winISD oblicza dla nie wytłumionej a w BassBoxie mozna wybrac wyłumienie i jego ulozenie, stary ja umiem go obslugiwać tylko główne pytanie który program bardziej wiarygodny. )

Skomentuj

do kogo jest zwrot "stary" nikt o takim nicku nie pisal w tym topiku.... )

Skomentuj

Ty mlody symulatory wogule sa do d... wiec nie warto sie przejmowac. Jak nie masz mozliwosci pomiarowych to zyjesz teoria symulacji. A ja wole cos pomierzyc i wychodzi zupelnie co innego niz na pomiarach.

Skomentuj

dobre "stary" ireku....hahahaha............. "Ty mlody"

jak bysmy byli na forum HH albo jakiej innej "subkultury"

Skomentuj

nie lubie ludzi którzy mówią "ejj stary no weź" albo nawet tylko "stary", smierdzi mi to gorolizmem a ja nie nalze do osób tolerancyjnych. Wiec wyłącz kondrax swoje przyzwyczajenia na forum, bo niefajnie to wyglada

Skomentuj

Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem tym "stary".

Skomentuj

Ja sie w kazdym razie nie obrazilem ale rozni sa ludzie na forum i trzeba pisac oficjalnie i ladnie :) Mozna tez nie lubic zwrotu "czlowieku" jak i wielu innych.

Skomentuj

Czaruję...
                    X