Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kef Q5 - Czy warto kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kef Q5 - Czy warto kupić?

Witam wszystkich!

Nadarzyła się myślę okazja, ale nie wiem czy z niej skorzystać - mianowicie czy warto.
    Chodzi o to że znajomy ma do sprzedania kolumny podłogowe KEF Q5

KEF Q5

i do tego ampli onkyo xx-xx575 tylko właśnie nie wiem jaki dokładnie model i wszystki do za "symboliczne" pareset euro(320euro). Słyszałem te głośniki u niego i powiem że byłem pod wrażeniem. Ale jaką mają u Was te głośniki opinie? Czy może coś złoże za te pieniądze lepszego i ta okazja wcale nie jest okazją? Motam się bo idą swięta i gotówka się przyda ale jak jest faktyczni okazja to szkoda nie skorzystać. Czyż nie??

Jeśli masz możliwość kupna za 320euro te kolumny wraz z amlitunerem to kupuj bo za tą cenę warto.

Skomentuj

przy tej cenie sam bym kupił te KEFy, o komplecie z Onkyo nie wspominając! Więc jeśli nie kupisz to je biorę
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

http://allegro.pl/item847426177_kef_q5.html
        1700zł za same kolumny a Ty masz taniej razem z ampli

Skomentuj

Tak, wiem że porównując nawet do nawet allegro cena jest fajna, opinie też o tych głośnikach są pozytywne,(i nie chodzi o to czy z ampli czy bez) ale poprostu chciał bym wiedzieć co te kolumny sobą prezentują zanim wydam na nie moje dukaty - czy to jest np. średnia czy wysoka półka sprzętu :roll: ?

Skomentuj

Posiadam starszą wersję Kefów Q55 i grają bardzo fajnie. Późniejsze modele zmieniły troszkę charakter dźwięku (zostały odchudzone z basu). Nie słuchałem Q5 ale budowa kolumn jest podobna do moich. Bardzo podoba mi się strona wizualna tych kolumn. To jak się zaprezentują zależeć będzie od pomieszczenia w jakim będą grały.
            Za tą cenę sam bym je kupił :mrgreen:

Skomentuj

alexrac, ja bym się nie zastanawiał. Dobre kolumny ze wzmakiem cena "kup teraz" :!:
              Słuchałem ich w zeszłym tygodniu w salonie na ciołka. Bardzo przyjemne, delikatne mi się osobiście podobały. Grały pod amplitunerem HK + DVD chyba 31 jak dobrze pamiętam. Ale i tak ładnie brzmiały.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W takim układzie biorę je, i tak nie mam czasu szyby coś wystrugać. :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                X