Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieznany mi głośnik. Może ktoś miał styczność?? Pomocy!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nieznany mi głośnik. Może ktoś miał styczność?? Pomocy!

Witam mam pytania co do tego głośnika, kolega zaoferował mi sprzedaż tego "cacka" powiedział że wymontował z jakiejś tuby. Czy ktoś wie co to za głośnik i czy do obudowy BR lub BP podejdzie i jaką mocą może dysponować ma 25cm http://img171.imageshack.us/slidesho...pict0001gz.jpg

Zamieszczone przez schwalba
    kolega zaoferował mi sprzedaż
    za? Na magnesie nie ma żadnych oznaczeń?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
      kolega zaoferował mi sprzedaż
      za? Na magnesie nie ma żadnych oznaczeń?
      Powiedział ze mam zaoferowac cene on sie namyśli ale postanowiłem najpierw tu napisać. mówi ze ma 2 końcówki "+" i dwie"-" i pisze tylko 2x4ohm

Skomentuj

W ciemno nie ma co kupować a po wyglądzie to raczej nikt wiele nie powie, dowiedz się czy są jakieś symbole na magnesie, jakiś model, cokolwiek...
        mówi ze ma 2 końcówki "+" i dwie"-"
        tzn że jest 2 cewkowy

Skomentuj

nic innego poza tym na magnesie nie pisze. powiedział ze wyciagnoł z tuby

Skomentuj

Na magnesie jedynie widać 2x4Ω. Na podstawie tych danych niestety nic nie można powiedzieć, poza tym, że jest 2-wu cewkowy.

Skomentuj

więc co sądzisz, bo chyba jesli ma 2 cewki to jak na głośnik basowy to dobrze z tego co się orientuję

Skomentuj

bo chyba jesli ma 2 cewki to jak na głośnik basowy to dobrze z tego co się orientuję
                Źle się orientujesz bo wcale tak nie musi być. To tak samo jakby stwierdzić, że czarny głośnik gra lepiej od żółtego.

Skomentuj

powiedział ze wyciagnoł z tuby
                  to gwarantuje CI ze to nie bedzie wcale gralo. kupisz tesle czy stxa i zagra niebo lepiej jesli nic o tym glosniku kumpla nie wiadomo.

Skomentuj

Powiedz do czego chcesz ten glosnik zastosowac i ile kolega za niego chce to podpowiemy czy warto.

Skomentuj

Rozumiem że się znacie napewno o niebo lepiej niż ja ale chyba mam pecha ze co bym się zapytał to okazuje się że to zły pomysł albo nie dostane satysfakcjonującej odpowiedzi tak jak w sprawie mojego STX jak i GDN 30/60/1 ale rozumiem to na innym forum na którym jestem szanowaną osobą na początku też tak było no cóż trzeba to przeboleć :P

[ Dodano: 2009-12-13, 21:01 ]
                      Chcę go zastosować do skrzyni BR do domu a najlepiej do BP i to samo pytanie mam co do0 wyżej wymienionych głośników. Czy będą się nadawały do BP 4 stopnia

Skomentuj

Niestety, ale szkoda wydawać pieniądze w coś co nie jest pewne. To tak jakbyś kupował kota w worku.

Skomentuj

Bp to skomplikowana sprawa i nie wystarcza symulacje - potrzebne sa testy roznych obudow. Br okej ale nie znasz parametrow TS glosnika i mysle ze to bezfirmowka i ich nie znajdziesz. Pozostaje je zmierzyc albo szukac innego gosnika.
                          Jesli kolega wyciagnol go z "tuby" (dresiarski walec:P) to watpie zeby to byl swietny glosnik.

To ma byc sub ok, czym go zasilisz i jaka masz reszte sprzetu i pokoj?

Skomentuj

pokój 16m2 końcówka mocy 2x 150W diora jako przedwznacniacz oraz jakiś procesor dzwięku sony. Kolumny na głośnikach 30cm STX dwudrożne. Więc brakuje niskiego basu a to co mam to stx 22/120/8 sc GDN 30/60/1 oraz 2x koppa lw 800 chciałem jakiegoś prostego ale z klasą towera z bas reflexem a najbardziel lubie wygląd i "powage" bandpasu

Skomentuj

schwalba, i to wszystko w 16m2 :?:
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Więc brakuje niskiego basu a to co mam to stx 22/120/8 sc GDN 30/60/1 oraz 2x koppa lw 800 chciałem jakiegoś prostego ale z klasą towera z bas reflexem a najbardziel lubie wygląd i "powage" bandpasu
                                schwalba kompletnie nie zrozumialem o czym piszesz... :/

Skomentuj

napisałem co mam do wykożystania i co mam już zrobione. Tak to wszystko w 16m2 ale mam zamiar zrobić dobrego suba bo mam jeszcze tonsil space które moge w takim małym pokoju wykożystac zamiast tych wielkich kolumn. I dodałem że chciałbym suba w obudowie bandpass 4th tylko że nieznalazłem żadnej sprawdzonej konstrukcji dla tego STX 22... tylko band pass6th znalazłem ale wolałbym aby wytrzymałość mocowa była lepsza. Ale rozumiem to że te głośniki się nie nadają na band pass (chociaż na stronie pisze inaczej apropo 30/60/1)

Skomentuj

powiedz koledze ze jak głośnik jest sprawny to mu możesz dać 2 dyszki :lol:
                                    Nie rozumie skoro masz tyle przetworników w domu to poco Ci następny :neutral: :?: tym bardziej ze nie wiadomo co to ?
                                    Może posprzedawaj większość to wtedy starczy Ci na jeden nisko schodzący ...

Skomentuj

Wez od niego ten głośnik na pare dni wsadz do jakiejś budy i zobaczysz co się stanie może akurat będziesz zadowolony i za małą kase uda ci się coś w miare zrobić.

Skomentuj

Teoretycznie kazdy glosnik nada sie do bandpass'a, pytanie tylko po co na sile pchac tam kazdy glosnik? Piszesz, ze masz STX 30cm i dalej za malo basu w 16m2? Lepiej sprzedaj te dwie koppy i tonsila, tego STX 22 tez. Jak wezmiesz kase do kupy to zafundujesz sobie jakis odpowiedni glosnik, bo tak to z gowna bata nie ukrecisz.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X