Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budżetowe kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budżetowe kolumny

Witam

Już od dłuższego czasu chce zbudować kolumny ale nie do końca wiem na co sie zdecydować. Założenia są takie że mają mieć ok 1m wysokości, mocne uderzenie, średnica lekko wycofana i w miare wyraźne wysokie.

Podobają mi się konstrukcje 2 way
    2x arn 150 + SC10N
    2x gdn 17-80-4 SC + arv 104-04/8 (tu będzie chyba problem z zakupem gdn)
    oraz konstrukcje na STX 18/130 AKX

Nigdy nie słyszałem któregokolwiek z tych głośników...

Prosiłbym o rady, może jakieś inne propozycje

Kwota jaką mogę na nie przeznaczyć to ~500zł

Przy Twoich wymaganiach 2x arn 150 + SC10N będzie w sam raz :grin:

Skomentuj

a może 2 x arn 150+ vifa dx25 np. ?

Skomentuj

No tak tylko teraz mam pytanie szukałem i w sieci ciężko jest dostać arn 150-03-4 czy też 150-05-4 czy można tu zastosować 150-60-4 ?? Prosił bym też link do w miare taniego sklepu z tymi przetwornikami

Skomentuj

a może 2 x arn 150+ vifa dx25 np. ?
          Może nie zmieścić się w budżecie (2 vify 240zł + 4 ARN 210zł + zwrotnice + materiały na metrowe kolumny= 650zł. Oczywiście z cenami wysyłki)

Skomentuj

Sluchalem wiele razy ARN 150 i za cholere nie potrafie sie do nich przekonac. Dla mnie te glosniki graja bez zycia. Jeszcze w obudowie zamknietej czy TL to bym jakos przetrawil, ale BR...
            Chyba wolalbym zlozyc cos na STX GDN 17 SCX...

Skomentuj

a ja jeszcze zaproponuję tonsila 16/50 i vifke dx25, dobre rozwiązanie, jest do tego zwrotnica :)

Skomentuj

GDN 17 + np vifa Jak zagrało by coś takiego? Ogólnie chciałbym skorzystać z gotowego projektu ponieważ nie poradzę sobie z zaprojektowaniem, a podłogówek na tym stx nie mogę nigdzie znaleźć...

Skomentuj

a ja jeszcze zaproponuję tonsila 16/50 i vifke dx25, dobre rozwiązanie, jest do tego zwrotnica
                  gdzie?

Skomentuj

http://mkul.ayz.pl/GDN16506+DX25.html , może mikul udostępniłby zwrotnicę...

Skomentuj

Czaruję...
                    X