Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy subwoofer można podłączyć do wzmacniacza stereo ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez bart210
    csbiczek, można i tak, ale co to za różnica?
    Ano taka, że odcinając suba na powiedzmy 100Hz kolumny nie zagrają niżej, niż te 100Hz (filtr w subwooferze przefiltruje sygnał i puści do kolumn od 100Hz wzwyż). W ten sposób niskie częstotliwości z kolumn i suba nie będą się na siebie "nakładać".

Skomentuj

Zamieszczone przez bazookie
      Ano taka, że odcinając suba na powiedzmy 100Hz kolumny nie zagrają niżej, niż te 100Hz (filtr w subwooferze przefiltruje sygnał i puści do kolumn od 100Hz wzwyż). W ten sposób niskie częstotliwości z kolumn i suba nie będą się na siebie "nakładać".
      jesteś tego w 100% pewny? Z tego co wiem to sygnał leci bez zmian dalej bez jakiegoś odcinania... Mylisz wyjście HiIn z typowym wzmakiem 2.1 z filtrami do satelit

Skomentuj

a w jaki sposób? jak gniazdo in i out łączy zwora(wewnątrz), a panel suba nie ma wzmacniacza do kolumn.

Skomentuj

jesteś tego w 100% pewny? Z tego co wiem to sygnał leci bez zmian dalej bez jakiegoś odcinania... Mylisz wyjście HiIh z typowym wzmakiem 2.1 z filtrami do satelit
          Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
          a w jaki sposób? jak gniazdo in i out łączy zwora(wewnątrz), a panel suba nie ma wzmacniacza do kolumn.
          Biję się w pierś. Nie znam tych subwooferów z linków. Taki np. Velodyne (ok wiem, inna półka cenowa) ma opisaną przeze mnie funkcję więc myślałem, że jest to powszechnie stosowane. :oops:

Skomentuj

Velodyne (ok wiem, inna półka cenowa) ma opisaną przeze mnie funkcję więc myślałem, że jest to powszechnie stosowane. :oops:
            możliwe, ale po wejściu niskopoziomowym a nie wysoko.

Skomentuj

Ten SUB 150 będzie lepszy od VK ? I jaka metoda podłączenia będzie w końcu najlepsza ?

Skomentuj

Nie masz we wzmacniaczu pre-out, więc tylko poprzez "HighIn"

Skomentuj

Czyli wzmak - > wyjście słuchawkowe - > SUB, a do SUBA 2 kolumny tak ?

Skomentuj

Nie,
                    wzmak -> wyjście kolumn "B" -> sub High IN
                    a kolumny jako kolumny "A".

Skomentuj

aha oki :) ten SUB 150 czy VK ? I ile Ohm ma ten sub ? Bo para B może mieć 8-12 Ohm.

Skomentuj

Ja mam pytanie bo mam ten sam wzmacniacz. Z tyłu jest informacja:

Para A: 6-8 Ω
                        Para B: 8-12 Ω

Jak mam to rozumieć ? Jeżeli podpinam dwie pary kolumn to:
                        - para A ma 6Ω to para B musi mieć 8Ω
                        - para A ma 8Ω to para B musi mieć 12Ω

Mam 2x Tonsil 40WAT 8Ω i pod parę B podłączyłem jeden glośnik 60WAT 8Ω to przy podkręceniu potencjometru o 30% wzmak lekko pykał i odcinał moc.

Skomentuj

Zamieszczone przez Retrek
                          I ile Ohm ma ten sub ? Bo para B może mieć 8-12 Ohm.
                          to jest subwoofer aktywny, nie obciąża wzmacniacza zewnętrznego.

Skomentuj

Czaruję...
                          X