Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki sub i monitory ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki sub i monitory ?

Witam. Mam zamiar zmienić moje wysłużone kolumienki Tonsila (nisko budżetowy zestaw na GDN 20/40 bez zwrotnicy - 1 kondensator). Zastanawiam się nad subwooferem aktywnym + 2 monitory. Muzyki słucham różnej - głównie metal (heavy, power, melodic, folk), pop-rock i trance. Dlatego IMO monitory powinny mieć dobrą górę i średnicę. Sub uzupełni bas. Napędzić ma to Yamaha AX-V401 (2x55WAT 8Ω)

Sub:
    - SUB 150
    - VOICE KRAFT 7810
    - Taha Harmony TSW 80

Monitory DIY:
    - GDN-15-100-8-AKX + Vifa
    - GDN-18-140-8-AWX + GDWK-10-250-8-AWX
    - GDN-18-130-8-AKX + GDWK-10-250-8-AKX

Co wybrać ? Kupowanie amplitunera odpada.

Witam a jaki kolega ma budżet i jaki duży pokój?

Skomentuj

tobster, a nie lepiej juz w 3 drogi sie pchac? budzet ten sam a jakosc lepsza...

Skomentuj

Nie myślałeś nad 3 drogami ?

Skomentuj

Pokój ma 2,5x5 - 3 drogi nie mam gdzie postawić. Wieczorem wrzucę fotki to zobaczycie :/

Skomentuj

Zamieszczone przez tobster
            Pokój ma 2,5x5 - 3 drogi nie mam gdzie postawić.
            taki duży pokój i miejsca nie masz?:) Ja w 9mkw mam 3 drogi i jakiś czas stał sub 70l :twisted: pokaż te foty pokoju to coś wymyślimy :razz:

Skomentuj

hehe dokladnie wszystko sie da :) pare zbednych mebli zawsze mozna wyrzucic na rzecz audio :P:P:P

Skomentuj

To nie sa suby tylko generatory buczenia. Nie wyobrazam sobie laczenia takiej chinskiej tandety z dobrze wykonanymi monitorami na STX AWX. Swoja droga po co sub w monitorach, ktore spokojnie siegaja 50hz i nizej? Muzyce o jakiej napisales nie ma prawie nic ponizej 50-40hz.

Skomentuj

Czaruję...
                X