Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2way Seas 27TBFC/G + ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2way Seas 27TBFC/G + ?

Panowie potrzebuje porady fachowców :wink: Ostatnio zakupiłem parkę głośników SEAS 27TBFC/G i chodzi mi po głowie aby połączyć je z AWXem STXa tak jak w tym projekcie:
    http://audiohobby.pl/topic/1/4747/1
    Moje pytanie jest następujące: czy projekt jest godny uwagi, czy jednak lepiej dać sobie na wstrzymanie i odłożyć trochę kasy i kupić coś lepszego na sekcję nisko-średniotonową?
    Budrzetu ogólnie nie mam określone ale powiedzmy że budując konfigurację z AWXem wydał bym ok 900zł na całość i ogólnie dużo więcej bym nie chciał wydawać ale jeśli np za 1200zł zbuduję dużo lepsze kolumny to myślę że mógł bym się szarpnąć :wink:
    Pokój to 9mkw dość mocno zagracony więc były by to smukłe podłogówki lub kolumny podstawkowe(ta opcja bardziej mi pasuje).
    Obecnie mam popularny 3way na STXie, ale pojawiła się chęć posiadania czegoś lepszego :mrgreen:
    Sprzęt jakim będą kolumny napędzane to Yamaha AX-700, źródło to PCM2704 i flac(z czasem zaopatrzę się w przyzwoity CD, obecnie jestem bez)

csbiczek zależy czy chcesz 18tkę czy coś mniejszego. Jeśli wstawiłbyś AL130 z 27TBFC/G to miałbyś jedne z najlepszych monitorków na forum. Problemem w Twoim przypadku będzie wtedy ze zwrotką.
    Co do AWXa to głośnik kosztuje myślę, że mogę napisać tylko 124zł (starszy akx 135zł), więc ciężko w tej cenie będzie o coś co naprawdę przewyższy ten zestaw tak mi się wydaje. Pytanie Czy chcesz za midwoofery wydać ok 250zł czy 500-600zł i tu raczej kierowałbym się wyborem... Przy droższej opcji masz ER18RNX CA18RNX AL170 RS180 i wiele innych:wink:

Skomentuj

mam taki sam problem, w ferie też chce zrobić małe podłogówki, no i rozmyślam czy zrobić na tym stxie czy dołorzyć do rs180?Wiem już, że na górę dam seasa takiego jak w temacie, bo przypadł mi do gustu. Czytałem ostatnio o tym AWXie, no i piszą o nim, że dorównuje seasom, jeszcze w tej cenie to może być naprawde dobry wybór.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
        csbiczek zależy czy chcesz 18tkę czy coś mniejszego
        raczej wolał bym 18tkę bo po przesiadce z 3way stxa boję sie że zabraknie mi dołu :wink:
        Problemem w Twoim przypadku będzie wtedy ze zwrotką.
        sam jej niestety nie zaprojektuję, jedynie mogę sobie wykonać wg jakiegoś gotowego projektu :neutral:
        Pytanie Czy chcesz za midwoofery wydać ok 250zł czy 500-600zł
        myślę że był bym wstanie dołożyć te 250zł jeśli jest naprawdę spora różnica. AWX wydaje mi się fajnym rozwiązaniem, tylko że dobrze by było jak bym go pierw posłuchał(i tu nadal się uśmiecham do Ciebie i czekam na spota :razz: )

Skomentuj

na 18 stke to był by Peerless HDS-180 Exclusive tylko, że juz prawie 300 zł...
          http://loudspeakershop.eu/glosnik-pe...83-p-1589.html

Skomentuj

Karol22m seasy wydają się najlepszym rozwiązaniem w cenie do 300zł przy dzisiejszej polityce cenowej i do tego są zwrotki a takiego gotowca csbiczek szuka.

Zamieszczone przez csbiczek
            AWX wydaje mi się fajnym rozwiązaniem, tylko że dobrze by było jak bym go pierw posłuchał(i tu nadal się uśmiecham do Ciebie i czekam na spota :razz: )
            pisz kiedy będziesz w Gdańsku w nowym roku to posłuchamy. Jak tylko ukaże się zwrotka zestaw napewno zagra, zaraz idę klepać budy bo przywiozłem właśnie dechy :wink:

Skomentuj

dolphin123, od 30.12 do 1.01.2010 jestem w Gdyni więc mógł bym podjechać :razz:

Skomentuj

Chyba nie lałeś że będę w sylwka na stancji.. :lol:

Skomentuj

dolphin123, bardziej miałem na myśli dzień przed :razz:

Skomentuj

Karol22m seasy wydają się najlepszym rozwiązaniem w cenie do 300zł przy dzisiejszej polityce cenowej i do tego są zwrotki a takiego gotowca csbiczek szuka.
                    możesz podać jakis link gdzie można je kupić? :razz:

Skomentuj

Ja mam takie monitory:

http://img40.imageshack.us/img40/7685/img5015nk.jpg

Tam jest Visaton W170s,niestety jest za cienki w porównaniu do Seasa...sam z chęcią wymienił bym na coś lepszego.

A może coś z Ushera?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                        A może coś z Ushera?
                        tylko co? No i żeby zwrota była :wink:

Skomentuj

Zwrotnicy do Usherów raczej nie ma. Czasem warto wydać na tą zwrotnicę więcej niż składać oklepane konstrukcje :)

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...5a-p-1340.html

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...7a-p-1175.html

Tego żółtego miałem,chciałem z niego zrobić suba bo ma 8",kupiłem go za grosze od znajomego ("czarosław"),projekt się nie doczekał spełnienia,potrzebowałem kasę i sprzedałem go "Bocianowi" który dokupił jeszcze jednego od Czarosława i robi na nich kolumny. Mogę powiedzieć tylko tyle że porównywałem go z moim Visatonem (puściłem je całym pasmem)...jak go usłyszałem to Visatona chciałem przez okno wywalić :mrgreen: Ten Usher gra jak szerokopasmówka,cykania talerzy nawet z niego słychać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                            Zwrotnicy do Usherów raczej nie ma. Czasem warto wydać na tą zwrotnicę więcej niż składać oklepane konstrukcje :)

http://www.loudspeakersho...35a-p-1340.html
                            czy przypadkiem na AS w pokoju akkusa nie grał taki zestaw?

jeżeli to to to ja bym chętnie się szarpną też na taki zestaw. Mi się bardzo podobał.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale to to nie Seas jest :razz:

Skomentuj

marian, no nie ale chyba ten Usher który ty podlinkowałeś :?:
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie zrozumiałeś mnie,mi chodziło o to że nie ma zwrotnicy do Usherów i seasów (jako jeden projekt) bo z taką konstrukcją się jeszcze nie spotkałem.

Skomentuj

no przecież to scany :)

Skomentuj

Jeśli wstawiłbyś AL130 z 27TBFC/G to miałbyś jedne z najlepszych monitorków na forum
                                      dolphin123, chłopie co ty gadasz, słyszałeś ten głośnik osobiście , bo ja słyszałem i to na zwrotnicy orginalnej Visatona więc bez lipi, i powiem ci że do choćby L18 czy mniejszego brata to mu bardzo daleko i nie tylko ja tak stwierdziłem tylko całe towarzystwo co tego słuchało. A do ER18 to już w ogóle.
                                      Moje zdanie już sobie wyrobiłem na jego temat i powiem że nie dorównuje średniej klasy Seas ale niech cię wypowiedzą inni co go słuchali.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                        czy przypadkiem na AS w pokoju akkusa nie grał taki zestaw?

jeżeli to to to ja bym chętnie się szarpną też na taki zestaw. Mi się bardzo podobał.
                                        te monitory grały pierwszego dnia:) bardzo fajnie, jedne z niewielu pokoi gdzie można było siedzieć i siedzieć

[ Dodano: 2009-12-28, 22:51 ]
                                        toma085 nie słuchałem, ale kiedyś po opiniach borysa kupiłem sph-176, wszystko tak jak opisał tak grało... Potem zastanawiałem się nad kepem, borys znowu podpowiedział i kupiłem, do dzisiaj nie żałuje żadnego z głośników. I jego stwierdzeniem jest, że al130 jest jednym z lepszych głośników jakie słyszał na średnicy a trochę tego się przewinęło. Yoshi też chwali tego malucha

Skomentuj

Czaruję...
                                        X