Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny estradowe STX-a , miał ktoś ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny estradowe STX-a , miał ktoś ?

http://stx.sote.pl/pa-400-4-fr.html

299zł - zniżka - cena zachęcająca na tyle że nie wiem czy jest sens coś samemu budżetowego składać...
    Ale jak to gra ?

One od początku kosztowały 300zł (chyba). Miałem tą wysokotonówke i powiem tyle że lepiej grał Tonsil,nie pamiętam modelu ale to była taka mała kwadratowa wysokotonówka z bardzo krótkim hornem...jedynie STX był głośniejszy. Co do tego głośnika 12'' to nie wiem ale jeśli chodzi o całość to wolał bym sam złożyć kolumienke na GDE-25-300-8-SE i d500 lub d800,zdecydowanie będzie ładniej grać (o basie chyba nie muszę pisać).

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
      One od początku kosztowały 300zł (chyba).
      Tez tak kojarze.
      Mam te neodymowce i nie graja jakos zle ale szalu tez nie ma. Do tanich naglosnien jest okej ale chyba lepiej doinwestowac w driver.

Zamieszczone przez marian
      o basie chyba nie muszę pisać
      Na korzysc 25tki ? Bo tak zrozumialem i nie bardzo mi to pasuje :P

Chyba miales na mysli 30SE - miales go ?

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
        Na korzysc 25tki ? Bo tak zrozumialem i nie bardzo mi to pasuje :P
        Nie piszę o basie bo tych dwóch głośników nie słyszałem ale podejrzewam że z tej 25-tki będzie mniej basu.

Skomentuj

299zł minus zniżka :)
          Jakiś znajomy który robił większe zakupy w STXie powinien się znaleźć :P

Znajoma szuka czegoś bardzo taniego i możliwie szybko, co przy moim czasie - terminie na jaki mógłbym coś złożyć , stawia mnie pod ścianą niemal...

Do tego potrzebny jest też jakiś tani wzmak do mniej więcej 300zł, ale widzę że teraz na allegro hollywoodów już praktycznie nie ma , same nightline ...

Skomentuj

No jak masz 300zł na koncowke to te paczki beda w sam raz :P

Skomentuj

To na pewno,wysoki SPL i impedancja 4Ohmy zrobią swoje :)

Skomentuj

Żeby nie tworzyć nowego tematu - coś z tanich chinek - wzmacniaczy , w okolicy właśnie 300zł godnego polecenia jest ?
                Niestety ku mojemu zaskoczeniu używek strasznie mało jest, a większość to eltrony 100u

[ Dodano: 2010-01-05, 12:16 ]
                Myślałem też o jakimś powermixerze , ale niestety ceny raczej mało przystępne :P

Skomentuj

Czasem warto kupić sprawdzony domowy wzmacniacz niż jakąś chińską końcówkę co tak na prawdę ma tyle samo watów co wzmacniacz domowy,a za 300zł to już coś dostaniesz.

Skomentuj

Z tymi domowymi wzmakami to ja bym tak nie szalal bo duzo na allegro to jest starego rozpadajacego sie syfu. Domowe moce koncza sie na 100watach a estrada dopiero wtedy sie zaczyna. Domowe wzmaki rozpadaja sie po kilku latach i szwankuje w nich absolutnie wszystko co mechaniczne, estradowe sa budowy cepa, jak sie zepsuja to kazdy kowal w miescie je naprawi.
                    Ale oczywiscie mozna zaczac od naglosnienia domowym sprzetem a z czasem pomyslec o czyms lepszym. Wiekszosc co zaczyna przygode z graniem do kotleta to zaczyna od byle wzmacniacza i altusow.

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item875520344_...0_polecam.html Na początek powinien wystarczyć w środku siedzą takie same trany jak w uniampie

Skomentuj

no właśnie jak to jest z tymi wzmacniaczami hollywood bo "estradowcy" strasznie pojeżdżają tego typu marki (ominitronic, reloop, hollywood)...mało kiedyś nie kupiłem sobie czegoś takiego ale jak się naczytałem to sobie darowałem

Skomentuj

Nie no , aż tak amatorsko jak altusy to ma nie być , szczególnie że to nie dla mnie

Skomentuj

Ten model który podałem nie jest taki zły napędzałem nim odsłuchy dla perkusisty i zawsze bylo ok.

Skomentuj

Czaruję...
                            X