Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panel do suba na Allegro od usera minda2_2005

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panel do suba na Allegro od usera minda2_2005

Kto z użytkowników forum zakupił ten panel na Allegro od użytkownika minda2_2005 ?
    http://www.allegro.pl/item871222307_...nego_300w.html
    Pisał mi wczoraj, że po weekendzie będzie miał ich więcej i je wystawi, dlatego pytam, czy ktoś miał możliwość sprawdzenia i przetestowania tego sprzętu. Wiem, że Overclockerowi udało się kupić sprawny panel, który wczoraj sprzedał (swoja drogą szkoda że się spóźniłem:)) Czekam na opinie i spostrzeżenia w w/w temacie.

[ Dodano: 2010-01-08, 08:53 ]
    I jeszcze pytanie, czy lepiej zaryzykować z tym panelem kiedy się pojawi czy kupić sobie nowego suba VK z allegro, o którym temat jakiś czas temu na forum był poruszany, wyjąć z niego panel, złozyć nową obudowę i podłaczyć jakiś lepszy głośnik, powiedzmy mds08?

kupujac VK wydasz wiecej i zmarnujesz kase bo niekompletnego suba nie sprzedasz
    ja bym bral sam panel (o ile jest sprawny)

Skomentuj

Zapewnia że wszystko ok jest. To treść maila:

wzmacniacz 300W za 120zl sprzedaje jako sprawny i taki tez ma dotrzec do
      klienta. sprzedalem ich okolo 40szt i jeszcze nikt nie zglaszal
      uszkodzenia. jezeli jednak pojawi sie wyjatek potwierdzajacy regule to oczywiscie wymienie lub jezeli klient bedzie mial takie zyczenie oddam pieniadze. pozdrawiam

Więc chyba się skuszę:)

[ Dodano: 2010-01-12, 14:14 ]
      Kupiłem ten panel, zobaczymy co przyjdzie i do czego się to będzie nadawało:)

Skomentuj

Panel do suba przyszedł, lecz musiał swoje na półce odleżeć,(tylko 3 lata), możecie koledzy drodzy wprawnym okiem zerknąć na ten panel i ocenić, co można by na tym zrobić i ewentualnie jakie głośniki byłyby do niego odpowiednie- panel raczej tani to i przetwornik nie będzie chyba z najwyższej półki :) Może GDN-22-140-8-SCX?
        Pierwszy rzut oka:
        I bebechy :)
        Ciekawy jestem czy ma to jakiś potencjał, czy raczej niech szuka szczęścia tam, skąd przyszło- czyli na Allegro:)

Skomentuj

Szczerze?Potencjał to ma taki jak wygląda,czyli słabo.Samo trafo ma nie więcej jak 200VA ...Miałem 2 takie i szybko się pozbyłem,na szczęście bez straty,nawet nie chciało mi się gdziekolwiek tego aplikować.Podłączyłem bez obudowy i mostek tda gra o klasę lepiej.
          Był gdzieś na forum w czasach gdy to kupiłeś obszerniejszy temat o tym.

Skomentuj

do Arna sie nada a moze i 2ch

Skomentuj

Przecież to identyczna konstrukcja jak MIVOC AM80, tyle że tam trafo było 2x26VAC a tu niby 2x40VAC.

Jakiś głośniczek 100-150W przy 4 ohm bym podłączył pod to skoro jest

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta

Jakiś głośniczek 100-150W przy 4 ohm bym podłączył pod to skoro jest
                Jaki proponujesz kolego?

Skomentuj

Na allegro masz uzywanego mds 08 za 160zł + 35L i bedzie cacy ew jakis ravemaster bsw 10,lub jakis inny głosnik który zadowoli sie mała moca i dobrze zagra.

Skomentuj

35l trochę za dużo do mds08, 20-25l jest optymalnie.

Skomentuj

Jeśli myślicie ze da radę tym MDS-a napędzic to spróbuję... kasa niewielka z głośnik
                      a może coś wyjdzie z tego.

Skomentuj

Czaruję...
                      X