Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kupno wzmacniacza do 1500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kupno wzmacniacza do 1500zł

Witam, przymierzam się teraz do kupna wzmacniacza do siebie, do 12m, bo yamahe rx-497 dałem ojcu do salonu. Kwota jaka dysponuję to 1500zł, nie więcej na nowy sprzęt. Może to być również amplituner, chociaż radio nie jest mi potrzebne, także wolałbym wzmacniacz. Oczekuję dobrych wysokich, srednich, no i basu nie mulącego. Ważne jest, aby miał regulację barwy, tzn, wysokich, niskich, balansu . Chciałbym, żeby zagrało na wyższym poziomie, ewentualnie podobnym do tej w/w yamahy. Myślę nad jakimś Cambridge Audio, np 640A albo 340A, Ciężki jest wybór wzmacniacza w takiej kwocie, więc proszę Was o pomoc, nie sugerujcie się moją propozycją tego CA, chciałbym poznać wasz typ na wzmacniacz do 1500zł.

a z jakimi kolumnami ma to zagrać?

Skomentuj

obecnie z mietkami, ale w wakacje z 18awx i seasem alu lub er18 i seas alu.

Skomentuj

Kolego czarekp9, zainwestuj lepiej te pieniążki właśnie na głośniki bo naprawdę wzmacniacz w tej sytuacji najmniej tu poprawi dzwięk, a jak nie to chociaż na CD bo to już jest naprawdę spora różnica a jak sie upierasz przy swoim to buduj za tę kasę konkretną lampę.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarekp9
          obecnie z mietkami, ale w wakacje z 18awx i seasem alu lub er18 i seas alu.
          Lepiej przesunąć więcej kasy na kolumny - za te same pieniądze zainwestowane właśnie w nie różnica będzie dużo większa niż gdybyś doinwestował we wzmacniacz.
          Ale do mietków czy stxów na pewnego niczego lepszego (droższego !) od Uni czy syma bym nie dawał.

Skomentuj

chodzi o to ze musze kupić jakiś wzmacniacz, bo pozostałem bez niczego. Wchodzi w gre tylko nowy wzmacniacz. Kolumny to będzie 2 way na seasach, ale to dopiero kolo czerwca, narazie kupie wzmacniacz, a pozniej cd, no i dopiero kolumny, pod koniec roku szkolnego, jak bedzie wiecej czasu;.

Skomentuj

To może Reloop HA 210 jeśli musi być nowy.

Skomentuj

czarekp9, to kup sobie wzmacniacz za 500zł jakiś używny DENEK , Yamaszke Pionka co i tak będzie grał jak nowy za 1500 a za 1000 dokup konkretne CD zobaczysz jaki będzie efekt.

Skomentuj

kurde, juz napisałem wyżej ze musi być nowy, poprostu taki mam warunek od sponsorów ( rodziców) którzy mnie dofinansują. Na cd przyjdzie czas, i też nie byle jakie, mysle ze w podobnym budżecie, tylko musze troche pozbierać.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarekp9
                    dofinansują
                    a jak nie dofinansują to ile masz? :wink: Może lepiej wydać mniej na używkę niż niepotrzebnie wydać kasę rodziców ,,bo musi być nowe"

Skomentuj

Ja bym obstawiał nad Yamahą użwyką z wyższej pólki i dobrego CDka również Yamahy

Skomentuj

mam 200 zł, ale sprzedaję wieżę, tylko że z niej część pójdzie na cd.

Skomentuj

Jak ma być nowy to raczej bym się nie sugerował opiniami innych, mieszkasz w dużym mieście więc na twoim miejscu wzioł bym ulubione płyty w kieszeń i ruszył na odsłuchy.

Skomentuj

Jakiegoś cambridge za tyle kupisz z CD - w sensie za 1500zł.
                            Ew coś z NADa lub np coś takiego http://allegro.pl/item877392307_nowi...audioklan.html jeśli koniecznie lubisz wydawać kasę rodziców.

Skomentuj

mam 1 konkretny sklep u siebie, gdzie mozna posluchac, więc chyba tak zrobię.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                                kup sobie wzmacniacz za 500zł jakiś używny DENEK
                                ja kupiłem "fartem" za 500 zł Denona avr 1508 i się ładnie sprawuje, ale co do kina to niestety Yamaha chyba lepiej wypada... :neutral:

Skomentuj

lepszy będzie Marantz PM5003 czy Cambridge Audio 340A?

Skomentuj

Bierz cos NAD'a, choc ostatnio ponoc podrozaly.

Skomentuj

czarekp9, słuchaj, słuchaj i jeszcze raz - słuchaj :)

Skomentuj

CA 340A - podobno tam siedzi LM3886 za 7zł http://www.highfidelity.pl/artykuly/0510/ca.html

Skomentuj

Czaruję...
                                        X