Witam szanownych forumowiczów. Jestem nowy na forum, choć od dłuższego czasu przeglądam je. Pytanie mam takie: zamówiłem u Irka panel SUB450 (trochę poczekam) i myślałem nad tym Daytonem, ale im dłuzej czytam to forum tym bardziej nie wiem jaki głośnik. Pomieszczenie ma ponad 18m2 a na głośnik wydać mogę tyle co na tego Daytona (jakieś 750pln). Sub głównie ma służyć do muzyki, a i w kinie też zamierzam go używać. Muzyka jakiej słucham to przede wszystkim elektroniczna (JMJ, Kitaro, Tangerine Dream, Franke), U2, Queen, filmowa. Czy rozwiązanie, które założyłem będzie dobre, czy może jest lepsze. Proszę o poradę, ponieważ suby sprzedawane za mniej więcej taka sama kasę (1600-1900pln) nie grają tak jak bym chciał. Słuchałem np MA RSW-12 i bardzo mi odpowiadał. Nie dawno był podobny temat i tam polecacie Mivoc HCM 12. Tylko z opisów wynika, że potrzebuje większej powierzchni. Proszę o propozycje lub utwierdzenie mnie w przekonaniu, że Dayton to dobre rozwiązanie. Z góry dziękuję.
OT. Będę jutro wieczorem dopiero miał dostęp do kompa więc proszę pisać na pewno wejdę.
OT. Będę jutro wieczorem dopiero miał dostęp do kompa więc proszę pisać na pewno wejdę.
Skomentuj