Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2way Seas lub cos podobnego do 28metrów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2way Seas lub cos podobnego do 28metrów

Witam !

Prosiłbym was o pomoc w doborze głosików

narysowałem poglądowy rys. salonu - ma on 28metrów

wstępnie jestem zainteresowany parą : SEAS L18RNX/P + 27TBFC/G

miąłem okazje je odsłuchać u znajomego jednak w dużo mniejszym metrażu.
    Czy dadzą sobie rade na tych 28 metrach ?

Z racji tego, iż kolumny będą ustawione niemal kilka centymetrów od ściany BR będzie z przodu a sama konstrukcja wolno stojąca.

Zależy mi przede wszystkim na szczegółowości i przestrzeni.

muzyka: filmowa, chillout, lekki rock z duza ilością gitary elektrycznej.

z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam Mateusz

Najprościej by było zaprosić znajomego z kolumnami i ocenić jak gra w twoim pokoju i czy będziesz zadowolony, nikt niestety za ciebie tego nie oceni.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Na basie jestem pewny ze niestety sobie nie poradza w Twoim pomieszczeniu. Powiedz jaki budzet masz na ta inwestycje, mysle ze przy tym kryterium jak zwykle najlepiej bedzie dobrac Ci zestaw :wink:

Skomentuj

Kolega jest z innego miasta także nie bedę miał okazji ich odsłuchać u siebie.

no tak... zapomniałem o budżecie - chciałbym zmieścić się w 1600 zł ze wszystkim

Skomentuj

Co wy samochodów nie macie? PKS nie jeździ

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
            Co wy samochodów nie macie? PKS nie jeździ
            heh :mrgreen:

chodzi bardziej o to, że właściciel nie jest skory do ich transportu w obawie o uszkodzenie :roll:

Skomentuj

Na 28 m2 to by się 3 drogi zmieściło ale na seasach za 1600zł to się nie zmieścisz. Ja osobiście uważam że szkoda kasy na stx itp. lepiej raz a porządnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
                Ja osobiście uważam że szkoda kasy na stx itp. lepiej raz a porządnie.
                dokładnie wolał bym przez jakiś czas słuchać porządnego dźwięku z małą ilością basu niż mieć dużo basu ale ciągle czuć niedosyt w średnicy i wysokich a to daje największą przyjemność z muzyki.

Nawet za jakiś czas możesz dobudować suba to jest jedyny ratunek w tak dużym i nieregularnym pomieszczeniu.

Skomentuj

Może zrób tak:

zbuduj coś na seasach jak radzi toma085,

Do wyboru są:

L18RNX+27tbfc/g
                  ER18RNX+27tbfc/g
                  ER18RNX+27tdfc
                  CA18RNX z czymś tam na stronie troels gravesen
                  jak się postarasz zmieścisz się w 1600zł

w dalszej kolejności z czasem zrobisz sobie subwoofer np. na visaton TIW 250xs + panel i masz parę lat z głowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                    ... dokładnie wolał bym przez jakiś czas słuchać porządnego dźwięku z małą ilością basu niż mieć dużo basu ale ciągle czuć niedosyt w średnicy i wysokich...
                    Podpisuje się "nogami i ręcami".
                    Panowie, toż 6.5" to nie znowu taki mały głośnik. No i ten zestaw seas'ów to na prawdę kawał dobrego sprzętu (polecam tą koherentną czasowo). Ostatecznie w przyszłości zrobisz dwa, nazwijmy to "subwoofery", tak aby tworzyło to konstrukcję trzy drożną modułową (poprawka w zwrotnicy). Oczywiście jeśli nie będą Tobie odpowiadały niskie rejestry.
                    I do tego bi-amping. Ale się rozmażyłem.
                    Prawdę mówiąc moim zdaniem powinieneś pomyśleć o tych seasach.

Skomentuj

Mi też by się marzyły doły modułowe ale z kolei ja mam za maly pokuj by takie coś postawić. A pomysł już miałem, myślałem o jednym sls10 na strone. Każdy zasilany symasymem przez aktywny filtr DP. Do moich monitorków pasowało by to w sam raz.

przemo-lukas powiedź mi czy dalej słuchasz kolumn na hds-ach i xt??

Skomentuj

No niestety brak funduszy na "nowy" projekt i zupełny brak czasu. Tak. 2.5 drogi. Ale jeśli spytasz o niskie rejestry, to Ciebie rozczaruję. W tej chwili nie posiadam wzmacniacza, który lepiej uwydatnił by je (wl25 z lampkami el34). Natomiast niskie-wyższe i reszta pasma to poezja. Tak więc wszystkiego po za aphex'ami mogę sobie śmiało słuchać.
                        Tak więc rozglądam się w tej chwili za "mocnym" wzmacniaczem. Z C372 gra poezja. Niczego nie brakuje. :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                        X