Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer Buda 49litrów jaki głośnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer Buda 49litrów jaki głośnik?

Witam
    Mam pytanie jak w temacie, mam obudowe 33cmx33cmx45cm, wymiary wewnętrzne. Buda miała służyć do 2x22cm głośników Firmy Sansui, ale sprzedałem je a buda została bez tylnej ścianki, więc mogę ją przerobić na 1xjakiś głośnik tylko jaki? Myslałem nad GDN-27-450-8-SC, tylko czy ta buda niezamała dla niego? A może Tandem tylko jakie głośniki polecacie? Napęd top 2xHolton 200...
    Pozdrawiam

pod 27 150 w sam raz litraż, tylko czy jeszcze go kupisz ? ;]

Skomentuj

Jest do kupienia 4ohmowa wersja SC warto? Bo kilka złych opinii czytałem o jego membranie...

Skomentuj

Za ile ?
        Do kina i muzyki z mułem warto.

Skomentuj

Nie nie, muzyka z mułem nie wchodzi w gre :P
          Ten to licytacja zobacz na all...:)
          Więc bas ma być szybki precyzyjny, ale bez przesady i wykop musi być. Głośnik który by spełnił moje wymagania do końca pewnie kosztuje krocie.. Więc najlepiej coś z STXa, Tonsil trochę drogi.. Ale też uznaję :)

Skomentuj

Dobry żart - używany droższy 2 x od nowego

Poszukaj 30 200 X AE.

Skomentuj

Jak muzyka jest z mułem to jeszcze do niej mulacy sub na dodatek? To co to będzie w wyniku? Masakra jakas...

Skomentuj

A miałem go zamiar brać
                A co powiecie o przytoczonym przezemnie w pierwszym poście STXie?
                Znalazłem na Elektrodzie ktoś chciał sprzedać, ale tam chyba narazie serwer padł..:) A ich już nie produkują chyba więc nikłe szanse że znajdę nowy...:(
                :arrow: Pegelmesser
                Możesz rozwinąć?
                Pozdrawiam

Skomentuj

Mulenia się nie dodają , ani mnożą :P

Skomentuj

A może by tak GDN-30-500-2x4-AA lub GDN-30-500-4-AP na stronie stx.pl aktualnie nie ma ale może na all... coś będzie z nowych.

Skomentuj

Pierwszego miał/ma PawełS, drugiego nie miał jeszcze nikt z tego co mi wiadomo.

Skomentuj

Hmm.. Dużo.. Ale jak będzie dobry to czemu nie :) Będę mógł normalnie, jedna końcówka pod jedną cewkę, a druga pod drugą?
                        Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          Pierwszego miał/ma PawełS
                          wiem i dlatego dałem go jako propozycję bo wiem że jest dobrza sprawdzony, a z tego co pamiętam to go sobie chwalił.

Skomentuj

Więc wybór zapadł..:) Głośnik to GDN-30-500-2x4-AA, a jak z napędęm? Mogę jedną cewkę pod jedną końcówkę a drugą pod drugą końcówkę? Wzmacniacz będzie optymalnej mocy tak? Jako że po odjęciu głośnika i wzmocniej wyjdzie trochę mniej niż te 49litrów, myśle że coś około 46litrów, więc jaki tutaj tunel BR zastosować? Oraz na której Ściance? Rysunek z wewnętrznymi wymiarami

Skomentuj

Zamieszczone przez arti13
                              Mogę jedną cewkę pod jedną końcówkę a drugą pod drugą końcówkę?
                              tak, od tego sa glosniki 2 cewkowe :P

Zamieszczone przez arti13
                              jaki tutaj tunel BR zastosować? Oraz na której Ściance?
                              conajmniej 10cm srednicy
                              a w takiej obudowie nie masz wyjscia - tylko z tylu

Skomentuj

A jaką długość Pawle proponujesz? :) Albo od jakiej długości mam zacząć. A jeśli końcówki nie są do końca symetryczne, trochę inne elementy na wejściu to w niczym nie przeszkadza?

Skomentuj

sam policz. proponuje okolice 35-38Hz

Skomentuj

Średnica 10.2cm, 32cm długości obudowa 46litrów, Strojenie 37Hz? Teraz tylko kase uzbierać..:) Oraz ponawiam pytanie, "eśli końcówki nie są do końca symetryczne, trochę inne elementy na wejściu to w niczym nie przeszkadza?"

Skomentuj

co to znaczy ze nie sa symetryczne?
                                      opisz dokladnie o co chodzi

Skomentuj

Dokładnie to chodzi mi o to że jedna końcówka ma minimalnie cichsze wysokie tony, i średnice nic poza tym A tak z ciekawości, co jak będzie różnica w głośności? :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X