Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer Buda 49litrów jaki głośnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

akurat tamto pasmo nas nie obchodzi
    ale jak sa jakies roznice to moze znaczyc ze wzmacniacz jest uszkodzony

Zamieszczone przez arti13
    A tak z ciekawości, co jak będzie różnica w głośności?
    jezeli tylko roznica w glosnosci to zagra odrobine ciszej
    jak pojawi sie roznica w fazie lub sygnale to moze powodowac juz problemy...
    ale jak podlaczysz ten sam sygnal na oba kanaly to bedzie OK
    a co to za wzmacniacz?

Skomentuj

Sygnał taki sam Faza też taka sama To jest Holton 200 Jeden to kit z altrona, a drugi to samemu składany dlatego różnica w elementach na wejściu. Wszystko to w obudowie po unitrze ws503 podłączone pod jej przedwzmacniacz więc może stąd ta różnica.

EDIT
      Jeszcze jedno pytanie, mam BRy 6cm ta mniejsza średnica. Mógłbym go zastosować? Czy koniecznie musi byś 10cm? DŁugość to 13.5cm.

Skomentuj

oczywiscie ze mozesz. ale jak odpalisz suba to zrozumiesz dlaczego MINIMUM 10cm srednicy :P

Skomentuj

Jeszcze jedno pytanie, mam BRy 6cm ta mniejsza średnica. Mógłbym go zastosować?
          Nie. Przyczyna jest prosta: prędkość ruchu mas powietrza w tunelu o tak małej średnicy będzie tak ogromna, że sam tunel będzie "gwizdał" jak stare organy

Skomentuj

A jeżeli dam 2BRy 6cm, to długość 23cm, wtedy będzie ok? Chciałbym wykorzystać to, co mam :)

Skomentuj

A jeżeli dam 2BRy 6cm, to długość 23cm, wtedy będzie ok? Chciałbym wykorzystać to, co mam
              jeden tunel fi 10cm daje nam powierzchnie 78cm2
              jeden tunel fi 6cm daje nam zaledwie 28cm2. tak wiec zastosowanie 2szt nadal bedzie mocno nie wystarczajace.
              ale nawet zastosowanie 4 tak malych bedzie gorsze niz jeden duzy. dlaczego? a no dlatego ze obwod tych malych bedzie duzo wiekszy niz jednego duzego.
              a jak wiadomo z mechaniki plynow, predkosc czynnika przy sciankach rowna sie zeru :P
              wiec im wiecej malych portow tym wiecej ich potrzebujesz zeby to cicho pracowalo :P

Skomentuj

Czaruję...
              X