Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brak basu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

brak basu

Witam,
    da sie coś zrobić żeby po środku pokoju był bas ? bo nie ma . kolumny stoją w rogach przy dłuższej ścianie, pokój 4x2,7m
    to jedyne ustawienie możliwe, w takim stanie budowa suba jest bezensowna jeśli bedzie tak samo

Na środku? co Ty masz na środku pokoju jeśli szerokość to 2,7m?

Skomentuj

jesli pokoj ma 4 sciany po 2,7m to chyba nie ma tam dluzszej sciany bo wszystkie sa takie same.

Skomentuj

Zamieszczone przez bizonzwuesu
        4x2,7m
        ludzie co zwami ? Racja może jest nie wyraźnie ale chyba idzie to zrozumieć że pokuj ma 4m x 2,7m

Skomentuj

Zamieszczone przez Seba727
          4x2,7m
          ludzie co zwami ? Racja może jest nie wyraźnie ale chyba idzie to zrozumieć że pokuj ma 4m x 2,7m
          nie 4x2,7m to 4 sztuki po 2,7m, 4mx2,7m to wymiary

Skomentuj

bizonzwuesu, oj ciezko bedzie
            na podlodze masz wykladzine/dywan?
            bo jak nie to polozenie cos pomoze
            jak juz masz to w zasadzie niewiele pomoze :???:
            trzeba by poprzestawiac wszystko w pokoju i dorobic rozne ustrojstwa pochlaniajace/rozpraszajace dzwiek

Skomentuj

Dzięki Pawle :) tak mam wykładzinę dywanową.. ;/ kurcze jak siedzę na łóżku które mam za plecami to jeszcze elegancko basi ale przy ścianie z kolumnami pukanie Może podwieszenie pod sufitem by pomogło ... ale to podłogówki hehe odpada....

pokój to oczywiście 4 na 2,7 metra..... no comment

no może nie pukanie ale tylko słychać to co powinno sie czuć

akx18+dx25tg
              Uniamp

Skomentuj

Przede wszystkim pobaw sie w przesowanie mebli z duzymi gabarytami - od tego zalezy 90% rozkladu dzwieku w pomieszczeniu.

Skomentuj

temat chyba do zamkniecia.. nie ma możliwości przemeblowania.. dopiero po przemeblowaniu
                  jeszcze pytanie, sub z regulacją fazy .... dało by sie wyregulować żeby był bas pośrodku ? czy bredze ?

Skomentuj

pokój to oczywiście 4 na 2,7 metra..... no comment

Ja zrozumiałem twój post. Pytam się co masz na środku pokoju że słuchasz z tego miejsca muzyki :) Mój pokój ma 3,80m na 2,60m więc prawie tyle samo,kolumny mam również na szerszej ścianie i powiem ci ze nie dasz rady zrobić tego żeby bas było czuć na środku,zawsze będzie w rogach lub na środku szerszej ściany,tej na której są kolumny i tej przeciwległej.

[ Dodano: 2010-01-26, 17:13 ]
                    jeszcze pytanie, sub z regulacją fazy .... dało by sie wyregulować żeby był bas pośrodku ?
                    Nie,czytaj wyżej.

Skomentuj

no to lipton ;/ na srodku pomiedzy kolumnami mam biurko przy którym siedze za sobą kanape a w rogach za sobą można by powiedzieć dwie szafy... no nic trudno bede sluchał muzyki na kanapie przy ścianie

Skomentuj

No widać że nie jesteś zajarany dobrym dźwiękiem tak jak Ja (i pewnie 10% userów). Ja jak chcę "posłuchać" muzyki to wyłączam wszystko dookoła,światła też,zostawiam tylko włączony sprzęt i siadam na kanapie...wtedy dopiero słucham muzyki...niestety przeszkadza mi jeszcze jedna rzecz,słyszę jak kręci się płyta w odtwarzaczu :sad:

Skomentuj

jeszcze pytanie, sub z regulacją fazy
                          a przypomnialo mi sie jeszcze...
                          podlacz wlasnie jedna kolumne w przeciwfazie.
                          ja tak mam kiedy slucham na lozku bo tez tam nie mam basu :P
                          do normlanego sluchania w "biegu" podlaczone normalnie

Skomentuj

nie no coś ty nie przejdzie taka akcja , brzmi jak psychoza

Skomentuj

Bastrapy kolego. Dać po rogach, wtedy może bas się unormuje. I przemeblowanie. Tylko musisz wrzucić rysunek pokoju aby ci coś móc doradzić

Poczytaj w necie co to jest basstrap.

Skomentuj

Moze odsuń kolumny od rogów

Skomentuj

akx18+dx25tg
                                  Ja bym sprawdził je pod innym wzmacniaczem :)

Skomentuj

Tak jak pisze Yoshi, poprzesuwaj kolumny wypróbuj różne ustawienia. i spróbuj może pod innym kątem kolumny usatwić, rozstaw je bardziej na zewnątrz, może pomoże.

Dziwne bo z tego co czytam to masz biurko pod sciana gdzie sa kolumny a nie na samym srodku pokoju gdzie bas jest... powinno byc na odwrót.

Co do suba to na pewno by pomógł, bo masz więcej możliwości ustawienia go Mogę się założyć że jak go ustawisz na przeciwległej ścianie i skierujesz na biurko lub do rogu to na pewno będziesz miał sporo basu

Skomentuj

Jezeli siedzisz na srodku, przy biurku i chcesz sluchac muzyki to co to za sluchanie ))
                                      Musisz miec jakas scene i troche dalej usiasc od kolumn zeby sie dobrze sluchalo, ciesz sie ze wszystko slychac na tej kanapie tak jak powinno byc ja mam tak samo :)))

I tam gdzie siedze na srodku, to wlasnie tam mam bas i wszystko i za pewne ty masz podobnie ))

Ciekawi mnie jak ty masz to ustawione w pokoju moze narysuj domniemam ze tam gdzie ja mam TV na zdjeciu ty masz tam biurko jezeli tak to siedzenie tak blisko kolumn i sluchanie muzyki to nie to

SIEDZ NA KANAPIE

ps. Nie smiac sie z mojego misia dostalem go w prezencie

Skomentuj

mam dokładnie tak jak mówisz rafał i pokój chyba taki sam nawet, tak jak mówisz mam tam gdzie ty telewizor biurko, kolumny tak samo, a siedzę mniej więcej w tym miejscu co matryca lapka jest...

wzmak nic nie da bo bas jest ale nie tam gdzie by się chciało..

suba chyba zrobię żeby uzupełnić pasmo, ale chyba dobrze myśle że max 25cm do takiego pokoju ?

a co do słuchania muzyki to owszem marna scena przy biurku ale ja tu mam komputer i tu przesiaduje na kanapie tylko filmy oglądam i śpię :P

sory za bałagan.. na szybko robione foty , jestem w trakcie pewnych czynności....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X