Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer z combo gitarowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer z combo gitarowego

Jestem w trakcie budowy 3SM Monitor (Seas + STX awx) + UniAmp i zastanawiam się czy mógłbym uzupełnić go o subwoofer. Problem w tym, że skończyły mi się fundusze. Posiadam combo gitarowe Marshall VS102r 100W z dwoma głośnikami 2x12 Celestion Marshall Gold Back (prawdopodobnie G12T-100). Mój obecny system audio to marne kolumienki komputerowe i właśnie to combo. Podłączyłem sygnał audio do pętli efektów (FX Loop > Return) i gra to jak by miało wbudowany gdzieś filtr dolnoprzepustowy (na 90% to jest jakieś uszkodzenie pętli wzmacniacza). zdziwiłem się trochę bo grało to naprawdę dobrze. Bas był szybki i z "kopem". Zastanawiam się czy mogę użyć tego combo jako subwoofera. Jedyne koszty to budowa wzmacniacza do tych głośników + filtr i zbudowanie łatwo rozmontowywalnego zamknięcia (gdybym chciał pograć na gitarze) tylnej ściany z wbudowanym bassreflexem. Co sądzicie o tym pomyśle? Czy jest sens?

Pozdrawiam. Michał

Moim zdaniem nie ma sensu,te głośniki nie schodzą nisko,tak jak to powinien robić normalny sub. Szkoda paczki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez hdhmr
      Bas był szybki i z "kopem".
      Do czego masz porównanie? Zawsze to 2x12cali, ale
      Zamieszczone przez marian
      te głośniki nie schodzą nisko,tak jak to powinien robić normalny sub.
      bo to tylko gitarowce... Jak ci się podoba to rób tak :) Ale szkoda comba IMO...

Skomentuj

Czaruję...
      X