Witam
Stoję przed wyborem kupna głośnika na subwoofer do 11m2.
Drogą eliminacji i 100 pytań do msiomora zostały mi 2 modele do wybrania:
Dayton RSS265 lub Dayton RSS315
czyli 10 lub 12 cali i problem polega na tym który do uzupełnienia monitorów na 18 cm głośnikach wybrać w tak małym pokoju. Sub ma robić za uzupełnienie, plumkać w tle a nie dominować, minął mi okres fascynacji bassem. Zależy mi raczej na niedużym subwooferze ale boję się że ten RSS265 będzie za cichy lub za mały do tego pokoju. Co doradzacie 10 czy 12 cali. Dawno nie miałem do czynienia z subami 10calowymi i nie pamiętam czy dawały radę w tak małych pokojach.
Drogą eliminacji odrzuciłem:
- wszystkie samochodówki
- XXLS i XLS bo t0 muły według opinii innych i tylko do KD się nadają
- Visatona TIW250XS z racji wysokiego F3 jak i głupiego strojenia EBS
- Seasa L26ROY z racji stosowania 2xMB a co za tym idzie koszty
- Scan-speaka tego z MB z aluminiowymi membranami z racji małej efektywności mocowej i niskiego SPL
Wzmacniacz będzie to panel od Irka SUB 300
Dziękuje za odpowiedzi.
Stoję przed wyborem kupna głośnika na subwoofer do 11m2.
Drogą eliminacji i 100 pytań do msiomora zostały mi 2 modele do wybrania:
Dayton RSS265 lub Dayton RSS315
czyli 10 lub 12 cali i problem polega na tym który do uzupełnienia monitorów na 18 cm głośnikach wybrać w tak małym pokoju. Sub ma robić za uzupełnienie, plumkać w tle a nie dominować, minął mi okres fascynacji bassem. Zależy mi raczej na niedużym subwooferze ale boję się że ten RSS265 będzie za cichy lub za mały do tego pokoju. Co doradzacie 10 czy 12 cali. Dawno nie miałem do czynienia z subami 10calowymi i nie pamiętam czy dawały radę w tak małych pokojach.
Drogą eliminacji odrzuciłem:
- wszystkie samochodówki
- XXLS i XLS bo t0 muły według opinii innych i tylko do KD się nadają
- Visatona TIW250XS z racji wysokiego F3 jak i głupiego strojenia EBS
- Seasa L26ROY z racji stosowania 2xMB a co za tym idzie koszty
- Scan-speaka tego z MB z aluminiowymi membranami z racji małej efektywności mocowej i niskiego SPL
Wzmacniacz będzie to panel od Irka SUB 300
Dziękuje za odpowiedzi.
Skomentuj