Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanko odnosnie 2 glosnikow

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pytanko odnosnie 2 glosnikow

witam
    mam pytanie co ciekawiej zagra:
    GDN 15/40/5 plus xt25 lub dx25
    czy
    HDS134 NOM (P832873) plus xt25 lub dx25

wydaje mi się że
    Zamieszczone przez daniel69
    GDN 15/40/5 plus xt25 lub dx25

Skomentuj

a wg mnie takie porownanie jest bez sensu bo HDS jest 2x drozszy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        a wg mnie takie porownanie jest bez sensu bo HDS jest 2x drozszy
        IMO też głupota. To, że droższy nie oznacza, że danemu człowiekowi dźwięk będzie odpowiadał.

Skomentuj

Zamieszczone przez Visco
          IMO też głupota. To, że droższy nie oznacza, że danemu człowiekowi dźwięk będzie odpowiadał.
          Imo jemu może nie ale "ciekawiej zagra".

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
            mam pytanie co ciekawiej zagra:
            To zależy co kto lubi.

Skomentuj

2 razy drozszy jest ?? nie az 2 razy a drozszy przez napis peerless na nim a nie tonsil... ok to moze co bedzie mialo wiekszy basik ??

Skomentuj

Jak bas to tylko 13/50/9

Skomentuj

Z tego HDS'a to duzo basu nie uzyskasz. Bedzie dobry jakosciowo , kontrolowany ale.... wykopu to bedzie malutko.... Co wiecej, im wyzej bedzie ciety, tym jeszcze gorzej bedzie gral basem. Takze nie polaczysz go z XT25 nawet.

Skomentuj

Nie wiem czemu ale DX to troszkę słabo gra w konstrukcji H16 Akustyka, to nie tylko moje zdanie ale 2 osób trzecich. Jeden powiedział że HDS164 fajnie gra i zasługuje na lepszy wysoko tonowy głośnik. Zdecydowanie lepiej jest dopłacić do XT25TG. MOże zbyt dużo oczekiwali od głośnika za 100zł.

Skomentuj

Ja mialem Hds 134 Nomex + DX25 wlasnie na zwrotce h16 akustyka. To byla jedna wielka tragedia. Wiec pewnie z HDSem 164 to samo jest.

Skomentuj

No właśnie ja nie wiem czy to kwestia złej aplikacji, czy po prostu ten DX jest taki słaby

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                          Zdecydowanie lepiej jest dopłacić do XT25TG. MOże zbyt dużo oczekiwali od głośnika za 100zł.
                          a wg mnie lepiej kupic przynajmniej seas'a lub ushera ;]
                          wiecej nie kupie ani DXa ani XT25 (XT19 "cyka" ale nie szelesci tak jak XT25 :???: )

Zamieszczone przez jamess8
                          No właśnie ja nie wiem czy to kwestia złej aplikacji, czy po prostu ten DX jest taki słaby
                          mi sie wydaje ze na sile probuja ciac go jak najnizej i to jest wina zlego brzmienia

Skomentuj

Pawel S., a jaki tweeter twoim zdaniem by pasował do GDN 15/40/4 tylko jakiś tak w cenie do 100zł bo tg25XT już troszeczkę kosztuję

Skomentuj

pasuje kazdy ktory da sie polaczyc z tym glosnikiem
                              a to jaki dobrze tam zagra to juz bardzo indywidualna kwestia
                              jedni lubia bardzo delikatne, wycofane brzmienie a inni lubia typowo metaliczny dzwiek kopolek...
                              DX25 tam jest dosc wysoko ciety wiec wydaje mi sie ze za te pieniadze nie ma sensu kombinowac
                              jak ma byc taniej lub lepiej to niestety trzeba kupowac nowe glosniki i robic na nowo pomiary

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                wiecej nie kupie ani DXa ani XT25 (XT19 "cyka" ale nie szelesci tak jak XT25 :???: )
                                Wg mnie nie szeleści, gra bardzo czysto. Ale przymierzam się do lepszej konstrukcji i wtedy obiektywnie ocenie.

Skomentuj

Wg mnie też nie szeleści, może Pawle miałes złą zwrotke?? U mnie czasami cyka jak jest dużo overheadów i hi hatów :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek90
                                    Wg mnie też nie szeleści, może Pawle miałes złą zwrotke??
                                    zwrotnica akustyka - czyli znowu niskie ciecie 3 rzedem
                                    w polaczeniu z uniampem byla masakra :twisted:

Skomentuj

Może w ten sposób akustyk pozycjonuje swoje produkty dając nienajlepsze zwrotki :). Bo Zaph np uważa, że XT25 to bardzo dobry głośnik, który zresztą zastosował do swojej referencyjnej konstrukcji :).

Skomentuj

albo kazdy rozumie inaczej slowo "szelesci" jednemu bd to szelescic drugiemu bd sie to podobac kwestia gustu :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X