Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DIY Tonsil

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DIY Tonsil

Witam.
    Chciałbym zrobić kolumny DIY na głośnikach filmy "TONSIL".
    Założenia:
    Chce zbudować coś co będzie w stanie zagrać dosyć głośno,będzie miało niski i dynamiczny bass a tagrze będzie się dobrze spisywało przy muzyce którą słucham czyli: hip hop, techno,trance,house,hardstyle,dnb,rap,pop i będzie miało nie wielką obudowę jak np : space 86
    Konstrukcja:
    Hym będę się chciał się wzorować na zestawach głośnikowych "TONSIL".I tu proszę o pomoc jaką polecicie konstrukcję :?:
    Ile chce wydać :
    Max 300zł
    Czekam na szybkie odpowiedzi (sorry za błędy ortograficzne )
    Aha i proszę o podanie schematu do zwrotnicy

"tagrze" :shock:

Skomentuj

hmm za 300zl będzie trudno coś dobrego Tobie zrobić ...

Skomentuj

Mnie jedyne co na myśl przychodzi to GDN 13/40/2 + GDWK 10/80/7, STX PJ + 14scx albo Tesla ARN 150 + stx pj.

O tej mojej nieudanej konstrukcji zapomnij, do dzisiaj szkoda mi wydanych pieniędzy na nie...

A schematy zwrotnic znajdziesz tutaj http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=4530

Skomentuj

PeterWhite wiem że będzie ciężko :/
          RzeznikUnitra ok dzięki za imfo ;]

Skomentuj

Zrób sobie ten projekt na STX

Projekt Pawal S

GDN 14 SCX + GDWK PJ

http://www.stx.pl/index.php/product/show/id/149
            http://www.stx.pl/index.php/product/show/id/74
            http://rapidshare.com/fil...RN_150___PJ.PDF UWAGA! projekt jest dla zwrotnicy umieszczanej na tylnej sciance obudowy. w przypadku montazu zwrotnicy na terminalu pojawia sie konlikt z tunelem!
            otwor pod GDWK jest podany za duzy - przed cieciem zalecam zmierzenie wysokotonowki
            http://rapidshare.com/fil...14_SCX___PJ.PDF

Skomentuj

O tonsilach zapomnij...

Co powiesz o 3 drogach na teslach z 20cm niskotonowcem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                A co tu duzo mowic, szajs.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                  A co tu duzo mowic, szajs.
                  aż nie chce mi się komentować ;]

Skomentuj

PeterWhite : tak kolumny fajne chętnie bym zrobil ale :mad: tu gdzie mieszkam jest ciężko o części do takiej zwrotnicy :/ na kondach to bym zrobił

Skomentuj

Zamieszczone przez ka447mil
                      PeterWhite : tak kolumny fajne chętnie bym zrobil ale :mad: tu gdzie mieszkam jest ciężko o części do takiej zwrotnicy :/ na kondach to bym zrobił
                      części i tak wysyłkowo kupujesz ;]

Skomentuj

Z tego co wiem to zwrotnice kupisz gotową u Pawal S za komplet 90zl w wysyłką

Skomentuj

Zamieszczone przez ka447mil
                          Chciałbym zrobić kolumny DIY na głośnikach filmy "TONSIL".
                          Założenia:
                          Chce zbudować coś co będzie w stanie zagrać dosyć głośno,będzie miało niski i dynamiczny bass a tagrze będzie się dobrze spisywało przy muzyce którą słucham czyli: hip hop, techno,trance,house,hardstyle,dnb,rap,pop i będzie miało nie wielką obudowę jak np : space 86
                          Konstrukcja:
                          Hym będę się chciał się wzorować na zestawach głośnikowych "TONSIL".I tu proszę o pomoc jaką polecicie konstrukcję :?:
                          Ile chce wydać :
                          Max 300zł
                          wiesz co, twoje wymagania sa bardzo nie realne
                          jak nie realne? to tak jakbys chcial np:
                          samochod polskiej produkcji, ktory sprawdzi sie i w terenie, i na autostradzie, pomiesci 6 osob ale nie bedzie wiekszy od smarta. i zeby kosztowal 30kPLN

mowiac prosciej - za taka kase i na przetowrnikach tonsila nie da sie zrobic czegos takiego :P

za 300zl masz w/w zestawy
                          Zamieszczone przez RzeznikUnitra
                          GDN 13/40/2 + GDWK 10/80/7, STX PJ + 14scx albo Tesla ARN 150 + stx pj.
                          tonsile najprostsze w budowie, ARN drogi i stary, a STXy za ta cene najlepsze
                          lub
                          Zamieszczone przez takero
                          jak da ci do kompletu zwrotnice to bierz ale wtedy zapomnij o kolumnie wielkosci space :P

Skomentuj

Pawel S. bardzo dziękuje za dobre chęci ale ja chce zrobić coś wrasno ręcznie ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                              jak da ci do kompletu zwrotnice to bierz ale wtedy zapomnij o kolumnie wielkosci space :P
                              pfff, dam :P
                              Czy ja wiem ?
                              Litraż imho w sam raz na ładne podłogówki...

Tutaj masz dwie z wielu możliwych konfiguracji:
                              http://img251.imageshack.us/img251/5638/p1100617.jpg
                              http://img204.imageshack.us/img204/8927/p1100610.jpg

Skomentuj

takero hym ??

Skomentuj

ka447mil, co chcesz wiedzieć konkretnie bo "hym" nie mówi mi zbyt wiele

Skomentuj

Wiecie co zrobiłem sobie właśnie te stx z pj dokładnie ze zwrotkam Pawła i jakoś mi brakuje środka wysokie super basik też się pojawił a średnicy nie ma za dużo czy to przez nie wygrzane głośniki?

Skomentuj

Zamieszczone przez wojowojo
                                      brakuje środka wysokie super basik też się pojawił a średnicy nie ma za dużo czy to przez nie wygrzane głośniki?
                                      a czy wysokotonowy jest w przeciwfazie? tak jak na projekcie?
                                      ja mialem nie wygrzane GDNy i srednicy bylo wystarczajaco.
                                      nie byla zbyt lekka ale byla

Skomentuj

a czy wysokotonowy jest w przeciwfazie? tak jak na projekcie?
                                        ja mialem nie wygrzane GDNy i srednicy bylo wystarczajaco.
                                        nie byla zbyt lekka ale byla

Tak są jak na rysunku dokładnie. Może być przyczyną za mała średnica basreflexu ???

Skomentuj

Czaruję...