Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do 3 dróg na stx`ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do 3 dróg na stx`ach

Witam.
    Jako że będę musiał zamówić w przyszłym tygodniu formatki, i zostaje mi jeszcze pół płyty osb postanowiłem zrobić sobie obudowę do subwoofera, miał by on grać z powszechnie znanymi kolumnami trójdrożnymi na szeroko omawianych stx`ch. Początkowo przejrzałem wiele tematów ale jakoś nic nie wpadło mi w oko. Chciał bym zbudować subwoofer pasywny, początkowo mam go czym zasilić (lecz w planach jest też budowa jakiejś końcówki). I tu moje pytanie czy polecili byście mi jakiś przetwornik ? Słucham wielu gatunków muzyki. Cena hmm 300zl ? Chciał bym żeby ładnie schodził i dawał w miarę czyste energiczne niskie tony :)

Pozdrawiam.

Jesli pasywny to tylko glosniki dwucewkowe, a tutaj wybor jest ograniczony.

Skomentuj

Właśnie też nad takim się zastanawiałem, lecz nic ciekawego nie wpadło mi w oko. A może jakiś samochodowy wynalazek ? w ogóle sprawdzają się one w takiej roli? Swoją drogą miałem kiedyś przez chwile pioneera link lecz nie poznałem jego pełnych możliwości gdyż wszystkie wzmacniacze które miałem pod ręką były od 8 omów, więc przy podkręceniu głośności szybko się wyłączały( wszystko było pod kontrolą więc żaden nie ucierpiał i grają do tej pory). Jak uważacie czy opłaca mi się pchać w coś takiego tzn głośnik samochodowy ? Czy poszukać jakiegoś domowego dwu cewkowego ?

edit
      a oczywiście ten którego miałem był jedno cewkowy ale chodziło mi bardziej o odpowiedniki z dwiema cewkami na pokładzie :)

Skomentuj

Może STX GDN 30-500-2x4 AA :?:
        Sam planuje doładować 3W na STX tym głośnikiem

Skomentuj

jak do 3 drog to koniecznie min 12"
          najtanszy to wlasnie GDN AA
          ale ja bym sie zastanawial czy wogole jest sens robienia suba...
          moze lepiej odrazu obudowy do kina?

Skomentuj

Rozbudowę o dodatkowe monitorki w sumie też rozważałem, więc sam już nie wiem czy dostawić jakiegoś suba czy dwa monitorki? Takie coś podobnego do MX-140 było by dobre ?

Skomentuj

Czaruję...
            X