Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wieża/ miniwieża do 500zł, może być używana

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wieża/ miniwieża do 500zł, może być używana

Witam.
    Jaką wieże polecacie w tej cenie?

Zamieszczone przez rafal20
    Jaką wieże polecacie w tej cenie?
    Eiffla przykładowo...
    sprecyzuj może trochę co? Czego głównie będziesz w niej używał? CD? Tunera? Ma służyć jako głośniki do kompa? Różne możesz mieć pomysły ale my jeszcze nie nauczyliśmy się czytać w myślach

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
      Eiffla przykładowo...
      ha ha ha...
      Do wszystkiego do czego jest stworzona. Dlatego nie wybrałem przykładowo wzmacniacza, który by wzmacniał sygnał od kompa.
      Ma mieć MP3, Tuner - to oczywiste. Co, ważne ma być solidna i te 50Watt powinna mieć.
      MA być w takim stylu:
      http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any.

[ Dodano: 2010-02-08, 20:45 ]
      Oczywiście sygnał z kompa też ma przetworzyć, czyli jakiś aux musi być :-)

Skomentuj

Fajniutki ten Filipek,chociaż nazwa tej marki kojarzy mi się bardziej z żarówkami :wink: ...
        W zamierzchłej przeszłości dość długo grałem na :
        http://www.allegro.pl/item904405236_..._sc_eh750.html

...raczej nie odczyta mp3 i już nie pamiętam pod co ją podpinałem(kompy miały wtedy szybkość maszynek do golenia :mrgreen: a za ową sztukę dałem coś ok 4k :sad: ...)ale powiem Ci wbrew pozorom- TO GRAŁO !!!...od zawsze kochałem się w Technicsie,i to maleństwo zaskakuje,naprawdę!!!

Skomentuj

Brat ma to granie... gra łanie, ale cd tylko czyta i ma z nim problemy, dodatkowo jak sie gra glosno to płyta sie przycina itd :-/

Coś nowszego bym chciał :-) z mp3 itd..

Skomentuj

Szukaj wieży Sony LBT od modelu XB6 wzwyż .
            Bardzo dobry sprzęt, ciepłe brzmienie, moc około 2x60-70w sin na fronty .
            Waga około 12 kilogramów, ciekawostką jest funkcja Movie i Music - miękki i twardy bas .
            Za tą kasę polecam .

Skomentuj

biorę Philips MCD708 w dobrej cenie :-)

Skomentuj

Uważaj na optykę w CD . Podobno strasznie się sypią .

Skomentuj

o tym nie słyszałem :mad: , ale Panowie za 350zł razem z przesyłką 100% sprawna to dobra propozycja.
                  Nic fajnego w tej cenie nie kupię

Skomentuj

Moja siostra ma podobnego Filipka, ale model niżej, tzn. ze zwykłą kopułką a nie wstęgą. Gra to nie najgorzej. Jedyne co mi się nie podoba to mocno rozciągnięty i mulący bas.
                    Wbrew pozorom mocą nie grzeszy. Obecnie ma podpięte do wieży moje kolumny na XW+ARV i wieża bez problemu daje radę je napędzić. Basu jest tak ogromnie dużo, że jak włączy muzykę to u mnie w pokoju mam wrażenie jakby miała podpiętego sporego suba.
                    Jeśli chodzi o optykę to jak na razie nie było z nią problemów, wszystko działa bardzo dobrze, mimo, że wieża ma już ok. 4 lata.

Skomentuj

bart210 uratowałeś mnie tą opinią :-)

Skomentuj

Okopię wątek.
                        Potrzebuję nienajgorszą miniwieżę w okolicach 300zł, która zasili niewielkie monitorki diy.
                        Początkowo miał być amplituner, ale niestety nie posiadają one funkcji budzika, który niestety jest niezbędny przy tym sprzęcie...
                        Z góry dzięki za pomoc w wyborze.

Skomentuj

Problem z miniwieżami jest taki, że z reguły mają na stałe włączony EQ wyrównujący te badziewne głośniki dołączane do zestawu. Podłączenie "normalnych" kolumn nic nie poprawia, bo zaczynasz się zastanawiać, co spierdzieliłeś w zwrotnicy :)
                          Wiem z doświadczenia, bo sam mam przy telewizorze taką miniwieżę za 299 zł, czy nawet to było 249 zł.

Ale za to niedawno odsłuchiwałem sobie różne słuchawki w Saturnie na takiej miniwieży http://allegro.pl/mikrowieza-philips...752341144.html i musze powiedzieć, że grała świetnie (na słuchawkach!). Wzmacniacz bodajże 2 x 20 W RMS. Jest też odpowiednio ciężka Nie wiem, jak będzie na głośnikach.

PS. To było PHILIPS MCD2010 z DVD, wieża z aukcji ma 2 x 10 W.
                          Last edited by mbar; 02.11.2012, 04:47.

Skomentuj

Początkowo myślałem o PHILIPS MCD716, ale raz że ciężko dostać już nową, dwa że cena zaporowa...
                            http://static1.skapiec.pl/f1/342302b1.jpg

Skomentuj

Temat aktualny.
                              Ktoś może ostatnio przeszukiwał coś podobnego?

Skomentuj

Sorry, że odkopuje temat. Ale nie chciałem zakładać nowego. Otóż szukam nie dużej wieży lub miniwieży dla dziewczyny. Najlepiej z usb i aux do podłączenia laptopa, takie wymagania postawiła. Co do dźwięku to żeby grała nie najgorzej by słuchać ulubionej muzyczki. Kwota to od 500 do 700 zł. Dzięki pozdrawiam wszystkich

Skomentuj

Chciałem Ci polecić Onkyo CS 525 ale widzę że już jej nie ma w sprzedaży :( A szkoda, bo była naprawdę porządnym sprzętem jak na swoją cenę.
                                  Teraz w tej cenie z Onkyo widzę tylko to http://allegro.pl/wieza-onkyo-cs-245...257187893.html wykonanie w porównaniu do w.w. jak niebo i ziemia, ale i tak wydaje się dobrą opcją. Warto by się wybrać do jakiegos Media marktu i posłuchać kilku wież, często jest to tam możliwe. Warunki do odsłuchu to katastrofa, chyba że trafisz na mało ludzi, ale zawsze to coś. No i dziewczyna obejrzy z wyglądu, bo to pewnie najważniejsze

P.S
                                  Musi być nowa?
                                  http://allegro.pl/miniwiezyczka-onky...283717252.html
                                  Głośniki trochę porysowane, ale głównie z tyłu. Zresztą polerka może by załatwiła sprawę. Cena na razie naprawdę śmieszna (169zł), ale z aukcjami to różnie bywa. No i nie wiem jak dziewczyna reaguje na pomysły z używkami :)
                                  Last edited by melisław; 01.06.2014, 22:16.

Skomentuj

ja w zeszłym roku kupiłem LG TA106 i mimo że to LG to sprawuje się bardzo dobrze, Mp3/Aux/Ipod na pokładzie, wygląda całkiem przywoicie i gra bardzo przyjemnie. Tylko troche już będzie problem z dostępnością. Trzeba poszukać po sklepach internetowych

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                                      Musi być nowa?
                                      Tak musi być nowa bo z używanych obawia się, że długo nie pochodzi :/ A na wygląd też będzie zwracać uwagę więc wybór może być trudny

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                                      LG TA106
                                      Własnie tego LG wczoraj sprawdzałem w necie i będę musiał poszukać po sklepach żeby ją przesłuchać

Skomentuj

Zamieszczone przez artus20 Zobacz posta
                                        Własnie tego LG wczoraj sprawdzałem w necie i będę musiał poszukać po sklepach żeby ją przesłuchać
                                        po sklepach będzie ciężko. sam szukałem jakiś czas i zrezygnowałem, kupiłem w ciemno i jestem zadowolony. zawsze możesz odesłać

Skomentuj

Czaruję...
                                        X