Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tawo 602 - wymiana zawartosci

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez wojtek123
    Wysoki mam jak napisalem: GDWK 11/100 100W 8ohm Na ucho oceniam go bardzo pozytywnie w porownaniu z poprzednim alphardem
    z alphardem tak - ale ja go moge porownac prawie z GDWK PJ STXa :P
    no moze tonsil jest odrobine spokojniejszy

Zamieszczone przez wojtek123
    okolice 3-4 tys (+-)
    z takim budzetem to mozna smialo pokusic sie o seas lub cos podobnego :P
    tylko pytanie czy docenisz sprzet juz o tyle lepszy... :roll:

Skomentuj

wojtek123 z budżetem 3-4 tysiaków to można naprawdę porządny sprzęt zrobić...

Skomentuj

Tak też myślę. Zaleta DIY jest taka, że można kompletować elementy powoli. Potrzebuję skorzystać z wiedzy i doświadczenia osób, które niejedne paczki zepsuły zanim niejedne "wypieściły" jestem pewien że takich osób jest dużo na forum. Doświadczenie praktyczne jest bezcenne, niestety nie da się samemu do tego dojść ot tak. Mam też masę pytań odnośnie materiałów, wytłumienia, przewodów etc. Będę poszukiwał rozwiązań i podpytywał o Wasze opinie. Chętnie też posłucham wszelkich pomysłów. Zagadnienie jest klasyczne, jestem pewien że istnieje rozwiązanie, tylko kliknąć.

[ Dodano: 2010-02-17, 11:38 ]
        A co myślicie o takim zestawie?

http://www.madisound.com/catalog/pro...oducts_id=8490

Geometrycznie wygląda ok. Głośniki Eton, jak się to ma do STX lub do moich tesli ?

[ Dodano: 2010-02-18, 10:19 ]
        Szukam i rozpatruję różne opcje. Gdybym zastosował taki zestaw:

Na górę:
        SEAS 27TDFC/TV VC 25 mm Fabric, magnetic fluid, chamber, shielded, Fo 800 103.8mm 90/220W 6ohm

Środek:
        SEAS MCA15RCY VC 26 mm Coated paper cone,large magnet, Fo 51 Hz, VAS 12, QTS 0.25 150mm 100/300W 8ohm

Dół:
        SEAS L22RNX/P VC 39 mm Aluminium cone, long throw, Fo 23 Hz, VAS 112,QTS 0.32 220mm 110/300W 8ohm

Pytanie: Jaki podział zwrotnicy byłby optymalny?

I ... czy w ogóle taki pomysł ma sens. Czy lepiej sobie odpuścić i zakupić kit w podobnej cenie. Problem jest taki że nie za wiele znalazłem z kitów które pasowałyby mi bez przeróbek, a nie mam warunków żeby bawić w stolarstwo. Mam dostęp do tokartki aby ew. dotoczyć pierścienie i włożyć 18cm w otwory 22cm żeby to jakoś wyglądało, ale to opcja w drugiej kolejności.

[ Dodano: 2010-02-18, 18:17 ]
        No popiszę sobie jeszcze sam do siebie może ktoś się jednak pochyli żeby dopomóc człowieka w potrzebie. Spędiłem trochę czasu na rozpoznawaniu możliwości. Na chwilę obeną stanęło na czymś innym: http://akustyk.com.pl/projekty/ILR22_ILRR22.html
        2 i pół drogi z głośnikami 18cm. Gabaryt moich skrzynek pozwala na odwzorowanie wewnątrz kształtu i objętości z zestawu. Aby dopasować głośniki 18 do otworów 22 dotoczę pierścienie, myślę że z grubego aluminium lub innego tworzywa tak żeby z zewnątrz "nie straszyły" wyglądem + jakaś polerka lub czarny mat.
        Dzięki temu odwzoruję w miarę wiernie gotowe rozwiązanie. Jeśli się sprawdzi to rzeczywiście może zbuduję skrzynki od nowa a tawo poskładam i sprzedam. Co myślicie o takim pomyśle ?
        Mam nadzieję że będzie lepiej niż po prostu kupić jakieś nowe paczki za tę kasę.

[ Dodano: 2010-03-05, 21:31 ]
        ... no i tak to mniej więcej wygląda.

Teraz zbieram informacje nt. stolarki, muszę zrobić ładne paczki to tego zestawu.
        Pozdrawiam !

Skomentuj

Czaruję...
        X