Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zaczynamy zabawę od nowa czyli przetworniki do 1700zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123
    kondrax napisał/a
    dolphin123, ja się tak mieszam już któryś miesiąc co wybrać
    i o to właśnie chodzi :wink: jak nie wybierzesz szybko to im więcej szukasz tym większy mętlik.
    a jak kupisz za szybko i po złożeniu nie będzie ci coś pasować to później będzie:
    a mogłem to jeszcze przemyśleć :wink:
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale nikt nie mowi ze masz w godzine podejmowac decyzje. Ale nie jak niektorzy sie do tego zabieraja tygodniami... :wink: Chyba ze sie tworzy projekt od podstaw to wtedy inna sprawa.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
        Toma085 Nie chciałeś się pchać w Seasy Excel...?
        Np CNO-T25 Troelsa
        za drogo musiał bym dozbierać 1kzł

toma085 które dokłądnie zamówiłeś ? :smile:
        8945a i 9950

Zamieszczone przez kondrax
        Pana Witolda że X3 są lepsze to i tak bardziej wolałem V2 moja dziewczyna też, moim zadaniem lepsza stereofonia i przyjemniejszy bass.
        no to dobrze że je zamówiłem.

Zamieszczone przez dolphin123
        kondrax napisał/a
        toma w gorącej wodzie kąpany ja głośniki wybieram długi, długi czas
        Im więcej czytasz tym bardziej głupiejesz. Co innego jak już się jest w temacie obytym a co innego jak się przechodzi z tanich głośników na dużo droższe i zaczyna się rzeka wyboru...
        tu z kolegą rozumiemy się bez słów.

Zamieszczone przez lklukasz
        Dołożyli zwrotkę i dali rabat?
        no właśnie to mnie przekonało że pan z którym rozmawiałem przez telefon był na tyle ugodowy że tranzakcja poszła szybko i sprawnie, po prostu znał się na rzeczy i wiedział też czego ja oczekuje od niego.

Zamieszczone przez lklukasz
        a jak kupisz za szybko i po złożeniu nie będzie ci coś pasować to później będzie:
        a mogłem to jeszcze przemyśleć :wink:
        no i tu właśnie jest cała zabawa wiesz czego szukasz i wyrabiasz sobie sam zdanie masz ,porównania a nie tylko powielanie czyiś słów.

toma w gorącej wodzie kąpany ja głośniki wybieram długi, długi czas
        no taki jestem, nie lubię dziudziania tak samo było przed świętami z projektem na Excelach pytanie -dyskusja jeszcze się dobrze nie rozwinęła- zamówienie - tydzień czasu -gotowe -trzy dni u mnie i dowidzenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
          lklukasz napisał/a
          Dołożyli zwrotkę i dali rabat?
          no właśnie to mnie przekonało że pan z którym rozmawiałem przez telefon był na tyle ugodowy że tranzakcja poszła szybko i sprawnie, po prostu znał się na rzeczy i wiedział też czego ja oczekuje od niego.
          to powiedź ile komplet z projektem zwrotnicy?
          bo szukam już następnego projektu :razz:
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no taki jestem, nie lubię dziudziania tak samo było przed świętami z projektem na Excelach pytanie -dyskusja jeszcze się dobrze nie rozwinęła- zamówienie - tydzień czasu -gotowe -trzy dni u mnie i dowidzenia.
            Akurat z Excelami to chciałbym dłużej po obcować :razz: Ja ciągle zbieram talary :neutral: .

Skomentuj

toma085, powiem ci tylko tyle ale to moja opinia, że według mnie uszery mają słabą stereofonię niby ona jest ale jakoś tak kolumny nie znikają, przynajmniej takie miałem odczucie. Z ciekawości przejrzałem moje gazety audio, które dostaje od dziewczyny i są tam dwa testy uszerów 2 i 3 drożnych i redaktorzy piszą to samo co ja zauważyłem, niby scena jest, niby w głąb niby w szerz ale jakoś tak dźwięk nie płynie z ścian tylko słychać że jest praw i lewa kolumna z tym że V2 lepszą stereofonię miały według mnie a Pan Witold w zaparte szedł, że X3 lepsze i się pod nosem podśmiewał że ja tego nie słyszę, wyraz miny miał typu "głuchy czy jak"? Ze mną była moja dziewczyna, celowo jej nie sugerowałem które mi się podają żeby zobaczyć co ona powie, fachowym językiem stwierdziła że "te jasne ładniej grają" a jasne to były V2. Dziewczyna też trochę osłuchana bo wie co miałem w domu i co mam teraz i jeździ ze mną po sklepach itp. Brak jej wiedzy technicznej ale słuch ma dobry
              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

powiem ci tylko tyle ale to moja opinia, że według mnie uszery mają słabą stereofonię niby ona jest ale jakoś tak kolumny nie znikają, przynajmniej takie miałem odczucie
                zobaczymy ale wiem że stereofonia w większym stopniu zależy od źródła i wzmacniacza , zame głośniki mają tylko odtworzyć sugnał stereo a w największym stopniu odpowiednie pomieszczenie, więc nawet najlepsze głośniki kiepsko ustawione w pokoju słabo wygłuszonym nic ciekawego nie pokazą , ale może i masz rację wkrótce się okaże.

Swoją drogą wie ktoś może gdzie dorwać takie gadżety albo kogoś kto je robi:

Chodzi oczywiście o terminal.

Skomentuj

http://www.parts-express.com//pe/psh...TOKEN=30779422

coś jak ta?

www.polink.com.pl
                  plik DAYTON - świetne uzupełnienie naszej oferty - ceny z dn.22 05 2009 !

i tam masz blaszke na 2 i 4 otwory i złącza też

[ Dodano: 2010-02-15, 23:09 ]
                  Co prawda pokój wielki gość ma w akkusie bo chyba z 30m2 lekko i nie bardzo miał wtedy wytłumiony niż teraz co widać na obecnych zdjęciach. Słuchałem na amplitunerze NAD cena coś ponad 12k zł taki miał i cd nie pamiętam ale coś koło 5-6 tyś było także nie najgorzej.

Skomentuj

Za "znikanie" kolumny moim zdaniem najbardziej jest odpowiedzialny głośnik wysokotonowy.
                    Także tworzenie odpowiedniej sceny, wzmacniacz może oczywiście pomóc podkreślając górę pasma, ale to już bardziej subtelne różnice. Na drugim miejscu po głośniku obstawiał bym akustykę pokoju.

Skomentuj

Dzięki kondrax, nawet fajne są te terminale daytona chyba je zamówię.

Skomentuj

te płytki plus złącza z Allegro równa się:

http://img251.imageshack.us/i/terminals1.jpg/

Skomentuj

Przyszła dziś paczka z Akkusa więc wklejam zdięcia głośników:

Pierwsze wrażenia to to czego się najbardziej bałem w Tajwańskich głośnikach czyli jakość wykonania ,na szczęście nie można im nic zarzucić żadnych niedociągnięć ani uchybień na pewno jakość wykonania na poziomiw exceli seasa nawet front 9950 jest wykonany z metalu co mnie mile zaskoczyło , co do woofera jedyne co sprawia wrażenie to jego układ magnetyczny ,jest naprawdę potężny poza tym ich wygląd nie robi większego wrażenia.

Przemek, nawt ładne ale ja zastosuje terminale orginalne Daytona

[ Dodano: 2010-02-17, 20:48 ]
                          No i nie wytrzymałem ,musiałem :???: , za bardzo mnie to gryzło :neutral: .
                          Pobiegłem szybko do piwnicy i złożyłem zwrotnice , przyniosłem popodpinałem wszystko jak w schemacie głośniki ustawiłem na wprost twarzy i ognia , pierwsze 5 min odsłuchu i pierwszy banan na twarzy :smile: musiałem się przekonać czy nie utopiłem pieniędzy w coś co gra tak samo ,ale nie będę pisał o szczegółach bo stanowczo za wcześnie. Powiem tylko tyle że mają zupełnie inny charakter grania od alu seasów , nie ma tych piknięć cyknięć wyraźnych i namacalnych ale za to jest coś na co liczyłem przy zakupie ich ale o tym już później żeby nie było że wszczynam prowokację.

Skomentuj

Proszę cię bardzo.

toma085 ja bym na twoim miejscu spiął to razem i zostawił grające na jakieś 3-4 dni z średnią głośnością gdzieś żeby się głośniki wygrzały do tego czasu jak zrobisz skrzynki.

Skomentuj

oma085 ja bym na twoim miejscu spiął to razem i zostawił grające na jakieś 3-4 dni z średnią głośnością gdzieś żeby się głośniki wygrzały do tego czasu jak zrobisz skrzynki.
                              no a jak przyjdę z pracy to zobaczę głośniki zmasakrowane przez dzieci :lol:

Skomentuj

toma085, ponawiam pytanie
                                Ile za taki komplecik?
                                Zakupiłeś u nich wszystko? Terminale, porty, elementy do zwrotnic?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

1600zł głośniki ,elementy zwrotnicy i porty BR

Skomentuj

Co do zwrotnicy to zaczynałem od tej prostej jak z 1 obrazka (po zdjęciach widzę, że masz raczej podobną) teraz przeszedłem do tej z 2 obrazka i jest wg mnie lepiej, mniejsza skuteczność ale niskie tony bardziej wyeksponowane i lepsza średnica. Od jutra na urlopie w końcu myślę porządnie pomierzyć może się uda coś lepszego zrobić.

Skomentuj

Jq wrzucam w gotowe schematy :smile: Powiedz tylko jaka masz gore ? Bo na pierwszej jest T9930 a na drugiej T9950

Skomentuj

http://www.audioheuristics.org/proje...sher_index.htm

macie jeszcze taki dla 9950

Skomentuj

ja mam wszędzie 9950 ponoć jest w miarę wymienne z 9930

pomyłka na rysunkach ma być 9950

Skomentuj

Czaruję...
                                          X