Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pliki *.wdr do Winisd głośników STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pliki *.wdr do Winisd głośników STX

Witam!
    Poszukuję plików *.wdr do programu Winisd głośników STX, szczególnie GDN-14-100-8-SCX i GDN-22-140-8-SCX

e-mail ci nie chodzi.... a chciałem ci wysłać ... :mrgreen:

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic230565.html może tutaj cos znajdziesz.
      Pamiętaj tylko, że WinISD nadaje się głównie do wyliczania strojenia obudowy i tyle

Jak chcesz to wieczorkiem podeślę Ci prosty arkusz, który kiedyś wykonałem. Podajesz średnicę tunelu a w tabelkę wpisujesz kilka różnych (dowolnych) długości BR i kilka różnych (również dowolnych) objętości obudów a arkusz sam wylicza strojenie dla każdej kombinacji. Jest to o tyle ciekawe rozwiązanie, że na raz można podglądać wszystkie wyniki (są w tabeli) i wybrać to, co Tobie najbardziej odpowiada.

Oczywiście arkusz ten nie podaje np prędkości powietrza w tunelu tak, jak to robi WinISD ale tak na prawdę to lepiej kierować się tutaj pewnymi założeniami co do wielkości głośnika i zalecanych do tej wielkości średnic BR. To, że WinISD poda fajną, niską prędkość jeszcze nie znaczy, żę nie będzie "prrrkało" z tunelu .

Jeśli jesteś zainteresowany to podaj maila na PW.

Skomentuj

e-mail ci nie chodzi.... a chciałem ci wysłać ... :mrgreen:
        Chodzi :mrgreen:
        WIem, WInisd to zabawka ale cos musze posprawdzac i pokazac koledze jak to dziala.

Skomentuj

brencik, a w czym masz problem ze nie mozesz ich wpisac recznie?
          ja mam pelno wpisanych glosnikow STXa - al wiekszosc juz nie dostepna :???:

Skomentuj

Czaruję...
          X