wlasnie ktory wybrac? narazie sklaniam sie bardziej na mniejszy bo nie chce pralki w pokoju. Bede to napedzal tda 7294 w mostku ,doradzcie mi ktory wybrac
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Peerless SLS 10 czy SLS 12?
Collapse
X
-
Ja bym wziął SLS12 + stk4050+70-80l,- obudowa zamknięta.
A tutaj masz projekt na nim w b.r. http://www.artonaudio.com.pl/
Skomentuj
-
Przemek
-
Przemek
-
czekam na niego teraz w domu jak chcesz uwiezyc to jak juz bedzie to zapraszam na ogledziny
[ Dodano: 2004-11-25, 16:57 ]
ok juz mam nie czekajac wsadzilem go do pudla zamknietego okolo50litrow(w takim mialem 30cm tonsila tylko przerobilem przod bo tu 30cm z tu25cm) . Podłączony do tda tak narazie zeby sie wygrzewal a kurzu nie łapał pierwsze wrazenia: DUŻE wychylenie(8.5mm liniowo) jest głosniejszy niz dwa 30cm woferki ktore mialem dotychczas. Teraz czekam na jakies wolne a takie znosi sie dopiero w styczniu tak wiec projekt bede realizowal pozniej zamierzam wsadzic go w minimum 50litrow BR a moje dwa tda zmostkowac (120W nominalnie w mostku kolo 150 W max a Peerless ma 150W nominalnie) pozdrawiam a Cysiaczka zapraszam na oględziny a za 10pln pozwole Ci nawet go dotknąć
Skomentuj
-
Ja ostatnio SLS263 zaplikowalem do 50 litrow ale strojenie ponizej rezonansu glosnika na 25hz. Rure dalem o srednicy 8.5cm i dlugosci 47 cm (zatrzymuje sie 2 cm przed przeciwleglą scianka, obustronnie profilowana. Prawie nie mozna znalezdz takiego nagranie ktore spowodowalo by swist powietrza. Wczesniej przy obudowie 40 litrow i strojeniu 33hz zdażało sie to dosć często.
..Polecem Ci taka obudowe bardzo niski bas i dobry impuls ale gdy niemasz min. 20m2 to nawet 50L jest za duza bo nieuslyszysz itak najnizszych czestotliwosci
Skomentuj
-
Domino nie denerwuj sie tylko cie sprawdzalem, poprostu nie wierzylem ze ktos w takiej dziorze jak Gora kupuje peerlessy :) Pamietam jak kiedys zbudowales suba w LT z kilkunastu a moze kilkudziesieciu malych kawalkow plyt wiorowych, dlatego teraz ten peerless troche mnie zdziwil. Moze kiedys wroci mi ochota na kontynuowanie starego hobby, bo odkad zostalem ojcem chrzestnym jakakolwiek muzyka w domu to zadkosc, nie wspominam juz nawet o basie, bo to "szkodzi takiemu malemu dziecku" :/ Rok temu kupilem sobie nawet glosniki i caly osprzet do satelitek, ktore uzupelnialyby kolumny glowne, ale obecnie nadal walcze z matka, ktora twierdzi ze te 250 zl za prad to przez moj sprzet w pokoju :/ Zycie jest ciezkie. Dlatego w calosci poswiecilem sie studiowaniu :) No prawie w calosci, jeszcze moja Myszka to przeczyta i bedzie miala do mnie zal :)
Skomentuj
-
narazie ma plany na 50 -60 litrów br jak cos to sobie zrobie zatyczke z gąbki
[ Dodano: 2004-12-01, 10:15 ]
mam problem chce robic obudowe i teraz chce zastosowac podwójne scianki albo 2 razy 16mm albo 2 razy 18 tylko wiorowka koło nie kosztje okolo 15pln za metr kw a MDF dwa razy tyle czy poczuje roznice jak zrobie obudowe z MDF? czy warto doplacic drugie tyle?
Skomentuj
-
ostatnio wogole nie sluchalem muzyki i przyszedl rachunek 210 zl, przyszla moja matka i mowi ze juz widac roznice. Sprawdzilem za jaki okres ten rachunek i okazalo sie ze ten poprzedni (260zl) byl za 2 mies i 1 tydzien, a ostatni (210 zl) za 1 mies i 3 tygodnie :) Ale oczywiscie to nie bylo wane, wazne ze przyszlo 50 zl mniej... ROTFL
Skomentuj
Skomentuj