Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAKOŚĆ USHER TWEETER z S-520 / PRZESTROGA !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zaniepokoił mnie charczący dźwięk z tweetera ushera tego z monitorów S-520. Mam trochę doświadczenia w naprawianiu głośników więc postanowiłem zobaczyć w czym jest problem i zajrzałem do środka. Odkręciłem śruby, zdjąłem cewkę z podkładką plastikową samocentrującą i zobaczyłem jeden wielki SZAJS! Nie mogłem się nadziwić jak można w tak tandetny sposób wykonać głośnik notabene z przereklamowanych monitorów Usher S-520.
    Otóż te ogromne zniekształcenia nie brały się jak przypuszczałem z zanieczyszczenia szczeliny czy też wadliwego złożenia lecz UWAGA z przyklejonego dyfuzora na szczelinę cewki !!! Jak taki głośnik mógł przejść kontrolę jakości? JAK ???
    Jak ktoś z premedytacją złożył ten głośnik i puścił w świat? Albo najzwyczajniej w świecie był NIEWIDOMY!!! Zniekształcenia THD sięgały 8% dla 1 W przy 1,5 kHz. Takich wyników nawet najgorsze śmiecie chińskie w moich pomiarach nie miały.
    Dodam, że na zdjęciach nie ma innych śladów klejenia więc głośnik fabrycznie został tak zmontowany. Możecie te zdjęcia poddać własnym badaniom.
    Na cztery sztuki aż trzy są źle wykonane/zniekształcenia powyżej 3% w paśmie użytecznym od 2 do 20 khz.

STRATA KASY!!!

Zdjecie nie dziala(brakuje paru znakow w adresie).

Skomentuj

może teraz będzie widoczne zdjęcie

http://images45.fotosik.pl/264/23202ab44bd60ab3med.jpg

Skomentuj

Wrzucaj zdjęcia na www.iv.pl - mniej reklam, szybko się ładują, większy rozmiar zdjęcia można załadować.

Skomentuj

Niezłe jaja, a jeszcze niedawno nażekaliśmy tu na spadek jakości vify bo membrana miała inny kolor .. widać można jeszcze gożej. Fakt, że ta kopułka to największy budżet z ushera i nie ma co wymagać 100% powtażalności ale mimo wszystko sprzęt powinien być poprawnie zbudowany. Widać w ogóle nie kontrolują tego co jest wypuszczane w świat.

Skomentuj

Kanarek, jest to twój pierwszy post na forum więc jakoś nie chce mi się w to wierzyć, zwłaszcza że na forum pojawiło się parę głośników firmy Usher. Jak Bocian kupi ten lub inny głośnik Ushera (bo akurat się czai na jakąś wysokotonówkę) to go rozkręci i się zobaczy. Pozdrawiam :)

Skomentuj

marian, Też mi coś tu śmierdzi tym bardziej kolega od razu zrobił pomiary więc niech się nimi pochwali,
              Zamieszczone przez Kanarek
              Na cztery sztuki aż trzy są źle wykonane/zniekształcenia powyżej 3% w paśmie użytecznym od 2 do 20 khz.
              skąt masz takie dane rozbierasz aż takie wielkie ilości sztuk że już takie wnioski.
              Poza tym
              Dodam, że na zdjęciach nie ma innych śladów klejenia
              jak nie ma jak na zdięciu widać jeszcze ślady tego materiału filcopodobnego bliżej środka.
              Przyjrzyjcie się chłopaki temu zdięciu w powiększeniu bo coś mi ty śmierdzi popeliną w związku ze zwiększonym zainteresowaniem marką Usher na naszym forum. Tym bardziej że na AS wiele osób ma te monitory a jakoś nikt jeszcze nie narzekał.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                marianTym bardziej że na AS wiele osób ma te monitory a jakoś nikt jeszcze nie narzekał.
                Pewnie dlatego, że tam smarują płyty gęsim tłuszczem i mają podkładki pod kable.

Jeżeli to ściema, to jaki jest jej cel ?

Skomentuj

jeszcze nie widziałem, żeby ktoś narzekał na te głośniki, tym bardziej, że nikt nie jest na tyle głuchy żeby tego nie usłyszeć

Skomentuj

Zamieszczone przez Cykloid
                    jeśli ci trudno domyśleć jaki jest jej cel to nie będę ci tego tłumaczył szkoda słów i klawiatury.

Skomentuj

Ah ta chinska tandeta :]

Skomentuj

Cykloid napisał/a
                        jeśli ci trudno domyśleć jaki jest jej cel to nie będę ci tego tłumaczył szkoda słów i klawiatury.
                        sam jeste ciekaw co mial by zyskac na tymKanarek, no prosze wytlumacz :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez pajol112
                          sam jeste ciekaw co mial by zyskac na tymKanarek, no prosze wytlumacz :?:
                          wybacz ale jeśli ktoś loguje się i pisze pierwszy post pojerzdżając konkretną firmę od stup do głów to ma na celu tylko jedną rzecz, robi to aby popsuć jej renomę i odciągnąć ich potencjalnych klijentów od zakupów ich produktów , mówi o pomiarach i że na 4 szt 3 są źle wykonane pokazuje zdięcie na którym wyraźnie widać że tan kawałek filcu był w innym miejscu , wystarczy troszkę powiększyć to zdięcie i wszystko jest jasne.

Skomentuj

sam nie wiem hmm :?: poczekajmy na odpowiedz Kanarka,

Skomentuj

Polej mu ktoś sypciuchno bo dobze goda :wink:

Skomentuj

wybacz ale jeśli ktoś loguje się i pisze pierwszy post pojerzdżając konkretną firmę od stup do głów to ma na celu tylko jedną rzecz, robi to aby popsuć jej renomę i odciągnąć ich potencjalnych klijentów od zakupów ich produktów , mówi o pomiarach i że na 4 szt 3 są źle wykonane pokazuje zdięcie na którym wyraźnie widać że tan kawałek filcu był w innym miejscu , wystarczy troszkę powiększyć to zdięcie i wszystko jest jasne.
                                To na pewno ci od seasa :mrgreen:

Albo raczej chłopaki z stxa szykują grunt pod te nowe głośniki co mają sie niedługo pojawić

Hehe, żartuje, bez obrazy. Mam nadzieję że nie uraziłem niczyich uczuc religijnych :mrgreen:

Skomentuj

Skomentuj

dokladnie - spokojnie panowie. kazdy ma wolny wybor. jak widac kazdemu trafiaja sie wpadki. wczesniej przeciez tez byl temat o "wadliwych" scanach

Zamieszczone przez Pogromca mitow
                                    Ah ta chinska tandeta :]
                                    tajwanska :P

a czy ogladajac "turbokamere" gdzie pokazuja wadliwe pojazdy i chamskie zachowanie serwisow to tez zrazisz sie do danej marki? zapewne nie...

kazdy kolejny post w takim tonie spowoduje zamkniecie tematu

Skomentuj

dokladnie - spokojnie panowie. kazdy ma wolny wybor. jak widac kazdemu trafiaja sie wpadki. wczesniej przeciez tez byl temat o "wadliwych" scanach
                                      Dokładnie, nawet najlepszej firmie może trafić się jakiś niewypał, w koncu teraz wszystko jest robione w azji . Ale wtedy wystarczy zareklamować i tyle, a nie psioczyć na firmę. Możliwe że autorowi trafił sie taki niewypał. Dziwi tylko ton wypowiedzi i sam tytuł - nie jest to coś w stylu - problem z usherem, co mam zrobić, tylko poinformowanie nas że głosnik jest do d., i to przez kogoś kto zarejestrował się po to tylko aby tego posta napisać :roll:

Gdyby to był ktoś zielony to post brzmiał by inaczej, lub nawet nie skapnął by sie on że głosnik jest lewy, a jeśli specjalistya, to po co miał by się logować na jakimś forum aby o tym poiwadomić, szczególnie że wcześniej w tym forum nie uczestniczył.

Jednym słowem podejrzane. Ciekawe czy na innych forach też są takie nowe tematy,m można sprawdzić :mrgreen:

I dziwi wrzucenie tematu i zamilknięcie. Czyżby autor nie potrafił sie wytłumaczyć? Pomiarów też nie wrzuca...

Skomentuj

osobiście miałem wpadkę ze znanym perrlessem więc się nie dziwię.
                                        Ushery odbieram jako dobre produkty ale niestety nie warte swojej ceny.
                                        Poszukajcie na forach zagranicznych o tam dowiecie się, że ludzie zmieniają te tweetery w s-520. Dlaczego? Może dlatego, że jak zobaczyli, że tweeter z tych usherów kosztuje na dalekim wschodzie około 8 USD (25 zł!) to autosugestywnie przestał im grać.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X