Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do suba do muzyki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik do suba do muzyki

Witam powownie. Dzieki waszej pomocy zbudowalem swoejgo 1 suba z którego jestem bardzo zadowolony na monacorze sph 265 i panelu irka 140 w obudowie zamknietej 35 l. Gra bardzo szybko, precyzyjnie moze nie schodzi nie wiadomo jak nisko ale daje sie odczuc na ciele. Jako ze czesto darze do perfekcji w moim systemie pomyslalem nad zmiana glosnika na cos wiekszego.
    I tu pytanie do was czy przez ta zmiane uzyskam troszke nizsze zejscie ?
    Jezeli tak to jaki glosnik byscie polecili 30 cm 300- 400 zl uzywany ?

myslalelm nad ravemasterem 124.

pozdrawiam

Zamieszczone przez soulfly
    300- 400 z
    myslalelm nad ravemasterem 124
    to polowa budżetu... Coś lepszego się powinno znaleźć... Szkoda że koniecznie chcesz 30cm bo można by tiw200 kupić

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
      Szkoda że koniecznie chcesz 30cm bo można by tiw200 kupić
      z 20cm chyba takiego zejścia nie uzyskasz, jak chce soulfly, ?

soulfly, w obudowie zamkniętej nie uzyskasz niewiadomo jakiego zejścia...

Skomentuj

z 20cm chyba takiego zejścia nie uzyskasz, jak chce soulfly, ?
        ten tiw sporo potrafi btw, tego monacora ja miałem w br 70l i mi zejścia nie brakowało :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
          miałem w br 70l i mi zejścia nie brakowało
          ale kolega ma w closed i 2 razy mniejszą. Może jak by zrobił nową paczkę BR, wtedy było by lepsze zejście, to by nie musiał kupować nowego. A już jak ma takie pieniądze do wydania, to chyba bym jeszcze doskładał i kupił tiw250 :wink:

[ Dodano: 2010-02-22, 18:58 ]
          soulfly, tak patrzę na twój opis, i widzę a ty masz pokój 15m2 ?
          Po co ci 12 cali w takim pomieszczeniu? 10' ci w zupełności wystarczy. A jeszcze zobaczysz jaka jest różnica w zejściu pomiędze BR a Closed...

Skomentuj

Też bym proponował zwiększenie litrażu i niskie strojenie BR choćby na FS głośnika z obudową bym nie przeginał a w ramach eksperymentu najpierw z tej obudowy bym zrobił BR strojony na jakieś 35hz.

Skomentuj

Karol22m

myslalem wylacznie nad 12 calowym dlateo ze chcialem miec troszke nizsze zejscie. boje sie ze jak zrobie w BR to zaczna wystepowac dudnienia albo cos takiego.

myslalem nad zrobieniem nowej paczki z BR ale troszke obawiam sie ze strace z impulsu ktory nie ukrywam jest bardzo przyhjemy : )

toma085
              tak tez moznaybylo zrobic bo mam w oddzielnej komorze wzmacniacz wiec moznabyblo wyciac troche tej scianki i zrobilo by sie cos okolo 50 l a nie 35 ..

Skomentuj

toma085
                tak tez moznaybylo zrobic bo mam w oddzielnej komorze wzmacniacz wiec moznabyblo wyciac troche tej scianki i zrobilo by sie cos okolo 50 l a nie 35 ..

Skomentuj

myslalem wylacznie nad 12 calowym dlateo ze chcialem miec troszke nizsze zejscie.
                  10 cali w zupełności wystarczy. A do takiego pokoju 12 cali to jest samobójstwo :wink: wiem co mówię, ponieważ w takim pokoju miałem W BR 12 calowego STX-a

Wg mnie 10' ma już dobre zejście i co ważne będzie szybszy od 12' w muzyce.

boje sie ze jak zrobie w BR to zaczna wystepowac dudnienia albo cos takiego.
                  jak porządnie zrobisz obudowę, to nic takiego nie bd miało miejsca :smile:

mam w oddzielnej komorze wzmacniacz wiec moznabyblo wyciac troche tej scianki i zrobilo by sie cos okolo 50 l a nie 35
                  to musisz mieć duży panel, że aż 15 litrów ci zabiera :razz:

Skomentuj

Karol22m
                    to musisz mieć duży panel, że aż 15 litrów ci zabiera :razz:

jest to panel irka 150 ale chcialem mu zostawic wiecej miejsca niz minimalnie trzebabylo :P.

ok to zastanowie sie nad takim rozwiazaniem. szkoda tylko ze glosnik mam na srodku frontu co utrudnia mi troszke wywiercenie odpowiednich dziur na BR. A z tylu nie dam bo za blisko tylej sciany subik stoi.

Skomentuj

szkoda tylko ze glosnik mam na srodku frontu co utrudnia mi troszke wywiercenie odpowiednich dziur na BR
                      przerób całkowicie front tzn. daj nową płytę, wtedy uzyskasz dużo ładniejszy wygląd. Albo możesz i całkiem nową bude zrobić na odpowiedni litraż jaki ci bd pasował. Wtedy tylko bd wybierał która ci bardziej pasuje. Ale to już twoja decyzja.

Skomentuj

Czaruję...
                      X