Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co nalezy rozumiec pod pojeciem system akustyczny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co nalezy rozumiec pod pojeciem system akustyczny

Witam, mam pytanie co nalezy rozumiec pod pojeciem system akustyczny oraz system naglosnieniowy???????

To mniej wiecej pytanie w stylu co to znaczy ladna kobieta :)

System naglosnieniowy to po prostu kompletny system od zrodla po kolumny glosnikowe. Taki moze sie skladac z samograja co ma wszystko w jednym albo z wielu roznych urzadzen.

Skomentuj

czyli jesli miałym wykazac elementy systemu nagłośnieniowego były by to te same elementy co toru fonicznego (mikrofon, zestawy glosnikowe, wzmacniacze itd..)??

A jesli chodzi o okreslenie co to jest system akustyczny???

Ogolnie chodzi o to że mam stworzyć opis systemów nagłosnieniowych oraz systemow akustycznych i niebardzo rozumie co kryje sie od pojeciem owych systemów.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaryjarek
        czyli jesli miałym wykazac elementy systemu nagłośnieniowego były by to te same elementy co toru fonicznego (mikrofon, zestawy glosnikowe, wzmacniacze itd..)??
        Raczej tak.
        System akustyczny to wg mnie naglosnienie w polaczniu z pomieszczeniem odsluchowym.

Skomentuj

Nie ma definicji tych pojęć. Wszystko zależy od tego "co autor miał na myśli"

Skomentuj

Mikrofonu nie zaliczał bym do systemu nagłośnieniowego. Raczej kolumny, wzmacniacze, equalizery, ewentualnie kable łączące to wszystko - to jest system nagłośnieniowy. System akustyczny to to samo plus ustroje akustyczne, dyfuzory, płapki basowe, wygłuszenia itp uwzględniający akustykę pomieszczenia itd.

Ale mówię to z punktu widzenia praktycznego, nie teoretycznego. Teoretyczny mnie zupełnie nie interesuje :razz: NIe wiem co tam mądre głowy mogły wymysleć za definicję systemu nagłośnieniowego, ale podejrzewam że to samo

Skomentuj

Mikrofon jako zrodlo tez sie wlicza. System to cos modulowego i najczesciej elastycznego czyli z mozliwoscia dopasowania pod konkretne potrzeby. Najlepszy przyklad to po prostu systemy naglosnienia estradowego.

Skomentuj

Pytanie jest zbyt ogólne, system akustyczny to roznież http://pytamy.pl/question/system-aku...-zamkni-ty01/1
                http://www.sound-e-motion.com/pl/tech.shtml
                To tak jakby kazac okrelci komus co to jest podstawka komputerowa. Jeden powie ze podkladka pod mysz a drugi ze to podstawka pod obudowe ATX.

Skomentuj

Czaruję...
                X