Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Układ głosników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Układ głosników

Witam mam pytanie odnosnie tego zdjecia które jest ponizej chodzi mi o trzecia wersje układu głosników. Który głosnik bedzie nachodził na który???? czy wysokotonówka ma być pod spodem??

Wysokotonówka pod spodem ale to w przypadku gdy woofery mają tak skonstruowany kosz że nie wymagają podfrezowania. Jeżeli front wysokotonówki jest zrobiony z tworzywa nożna go dociąć i wpuścić wszystkie głośniki w podfrezowania.

Skomentuj

glosniki ktore tam beda to takie oto:
      2xARN150-05/4 i SC10N . Zatem jakie rozwiazanie bedzie najlepsze???? wycinac w wysokotonówce czy dac pod spod a moze nawierzch???

Skomentuj

a do którego jest zwrotnica?
        do standardowego czy mtm?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

glosniki ktore tam beda to takie oto:
          2xARN150-05/4 i SC10N . Zatem jakie rozwiazanie bedzie najlepsze???? wycinac w wysokotonówce czy dac pod spod a moze nawierzch???

Skomentuj

Kolega zapytał dla jakiego układu głośników były projektowane zwrotnice. Pisałeś wcześniej jakie głośniki tam będą.

Skomentuj

a co to ma wspolnego z moim pytaniem???
              takie pytania to prosze na priv a nie tutaj.

Skomentuj

marcdeside a slyszales o przesunieciu fazowym?? Przy zwrotnicy jest to bardzo wazne dlatego nie unos sie jak ktos cie pyta o podstawowe rzeczy

Skomentuj

Jeszcze raz powtarzam co to ma wspolnego z moim pytaniem dotyczacym rozmieszczenia głosników w trzeciej wersji , bo widac ze tam beda nachodzic na siebie glosniki i czy poprostu wyprofilowac wysokotonowke czy dac ja podspod a niefrezowac na niskotonowki???

Skomentuj

To ma wspolnego ze do wersji pierwszej a drugiej i trzeciej sa inne zwrotnice :!: :!:

Skomentuj

jednak widze ze sie nierozumiemy ja niepytam sie o zwrotnice tylko konkretnie o wersje trzecia gdzie to wysokotonowka jest posrodku i po czesci odpowiedzial mi dobrze tylko jeden uzytkownik a mianowicie funiax1 natomiast reszta niewie oco mi chodzi. koniec tematu

Skomentuj

nie martwcie sie o jego zwrotnice tylko pomozcie ulozyc glosniki bo tego dotyczy pytanie

Skomentuj

Układ głośników i wymiary przedniej ścianki są uwzględnione podczas projektowania zwrotnicy, radzę trzymać się tej zależności bo po co później żałować włożonej pracy i zmarnowanej kasy.

Skomentuj

marcdeside, ma to wspólnego bardzo dużo. Zobacz do jakiego ustawienia jest zwrotnica i musisz tak ustawić głośniki. Inaczej nie masz wyjścia. Chyba, że będziesz zamierzasz projektować zwrotnicę.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

marcdeside tak jak Ci tu piszą trzymaj się tego. Dostosuj układ głośników do zaprojektowanej zwrotnicy a nie do tego jak Ci się widzi wizualnie ułożenie. I więcej nie pisz, że o to nie pytasz bo to bardzo istotna sprawa.

Skomentuj

ja sie pytam jak je umiescic a nie jaka mam zwrotnice moze akurat mam taka do tej trzeciej wersji a moze pod to ustawienie bede robil zwrotnice, takze prosze o konkretne odpowiedzi jezeli ja bede mial jakies pytania to je zadam..!!!

Skomentuj

tak jak ci sie podoba w takim razie.

Skomentuj

Ja niemoge ale z was kumaci uzytkownicy tacy znawcy a tylko jeden na całe forum wie o co mi sie rozchodzi. Tym uzytkownikiem jest funiax1. Dzieki ci panie Boze ze sa tacy ludzie bo naprawde ciezko z dobrze myslacymi ludzmi.

Skomentuj

marcdeside, każdy chce Ci pomóc a Ty robisz tylko zamieszanie! Jak będziesz robił nowa zwrotkę to rób jak Ci się podoba, jak będziesz korzystał z gotowego projektu to trzymaj się tego układu pod który był projektowany. Każdy układ głośników to zmiana zwrotki... Zrobisz jak uważasz, wizualnie ciekawiej będzie wyglądało jak wyprofilujesz wysokotonówkę. I się nie unoś tak bo od tego się zaczynają zazwyczaj kłótnie, trochę więcej wyrozumiałości zalecam! Nikt tu niepotrzebnych pytań nie zadaje, więc jak ktoś o coś zapyta to łaskawie odpowiedz...

Skomentuj

jak ja robilem pierwsze moje kolumienki to nikt laskawie nienapisal mi ze trzeba uwzglednic zwrotnice do tego jak sa rozmieszczone głosniki a moj projekt to jet własnie ten:
                                        http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=153707#153707

Skomentuj

Czaruję...
                                        X