Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowy amplituner

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowy amplituner

Witam
    Stoję przed wyborem nowego amplitunera stereo do 1500zł. Na wstępie proszę o nie pisanie rzeczy typu: dołóż ... i będzie lepszy- mam 1500zł, nic wiecej. Po drugie musi być NOWY, w gre nie wchodzi używka. Będzię to grało z cd do kompletu, ktore zakupię z czasem no i z monitorami ala totem mite, pozniej jakies 2way na seasach w 12m^2. Muzyka- rock.
    Mam juz Yamahę rx-497, ktora podarowałem ojcu, dobrze sobie radzi, ale wiadomo, tego samego nie chcę
    Jeszcze 1 pytanie, czy miedzy 497 a 797 będzie róźnica? Czy lepiej zainteresowac sie 797 czy HK 3390? Prosze o pomoc, pozdrawiam.

Zamieszczone przez czarekp9
    Czy lepiej zainteresowac sie 797 czy HK 3390?
    Z H/K dźwięk jest trochę ostrzejszy, yamahę masz więc teraz bież h/k nie będziesz musiał szukać pilota bo wielka kobyła z niego :mrgreen: .

Skomentuj

HK to dosc droga firma wiec wiecej funkcji bedziesz mial u innych producentow.

Teraz trzeba patrzec na zlacza hdmi ze skalowaniem do 1080p i dekodery hd zeby obsluzyc wchodzace blue ray.

No chyba ze zaraz sie okaze ze wystarczy Ci wzmacniacz stereo.

Skomentuj

dokładniej amplituner stereo

[ Dodano: 2010-03-02, 17:17 ]
        poczytałem sporo, posłuchałem i doszedłem do wniosku, że wezmę Yamahę rx-397 i do tego od razu cdx-397, wyjdzie tyle samo co za sam amplituner Harmana, a różnic dźwiękowech duzych nie ma, sam słuchałem. Wolę wziąść ten, zestaw i mieć od razu odtwarzacz, niż czekać pózniej drugi rok na uzbieranie 1000zł na odtwarzacz harmana do kompletu, przy czym oszczędzam w tym przypadku 1000zł.

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item936595319_...to_okazja.html
          http://www.allegro.pl/item937350390_onkyo_tx_7530.html

Skomentuj

Specjalnie napisałem, zeby nie proponować UZYWANYCH.

Skomentuj

Ja posiadam Yamahę RX-V661 i bardzo długo szukałem "złotego środka" tj. żeby grało przyzwoicie w stereo i nie kosztowało krocie. Uważam, że jeśli sprzęt ma służyć także do muzyki a nie tylko do kina to poniżej tego modelu z Yamahy nie warto sobie d... zawracać, tym bardziej, że jak czytam planujesz w przyszłości jakieś porządne kolumienki podłączyć.

P.S
              właśnie pośpiesznie przeglądnąłem ofertę w necie i z przykrością stwierdziłem, że nie widać ww. ampli. Tak czy inaczej szukaj modelu RX-V661 lub HTR-6060 (dokładnie to samo) lub jego następcy RX-V663 (HTR-8080)

Skomentuj

Dobrze napiszę jeszcze raz, chodzi mi o AMPLITUNER STEREO

Skomentuj

czarekp9, czy ty już przypadkiem nie pytałeś o coś podobnego na AS?

Skomentuj

pytałem duzo wczesniej, jak wybierałem Yamahę która teraz posiadam, mialem wtedy mniejszy budzet, i teraz na rynku weszlo kilka nowości więc zalorzylem nowy.

Skomentuj

czarekp9, rozumiem ze yamaha juz nie "styka"

Skomentuj

malutkiz, oczywiście nie przeczytałeś pierwszego postu?? :shock:
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                        X